Resa till solen!

Jag är nu med och tävlar om en resa till solen så rösta på mig är ni snälla!
http://mythos-beach.apollo.se/JMRdjb



Ridbilder i snö!

En härlig ridtur i snön blev det idag och även ett par fina bilder!











Mumsig middag!

Middagen ikväll blev väldigt mumsig, jag och Emanuel åt potatis och getostgratäng, timjanbiffar och stekta morötter! Det blev väldigt lyckat. Gratängen gjordes på havregrädde men timjan tillsammans med getost gjorde att man inte kände havresmaken och biffarna blev väldigt krämiga av havregrädden! En väldigt lyckad maträtt!

Kvällens mat på menyn

Och något mer som jag tror blev lyckat är mina limpor, även om det tog lång tid att göra dem så tror jag de blev bra! Jag tog mig en liten smakbit nyss och det smakade bra, vi ska prova imorgon till frukost och se hur det smakar!


Fina limpor efter jäsning!


Efter gräddningen

Snöskottning och brödbak

Idag är det en riktigt huslig dag! Jag och Emanuel har städat, skottat snö, borstat kaniner, tagit in ved, lekt med katter och nu bakar vi bröd! Jag vet dock inte riktigt hur brödet kommer bli, det verkade vara ett ganska krångligt recept såg jag nu! Degen håller på att jäsa nu, i tre timmar!! Sen ska man baka ut och sen ska de jäsa i en timme till! Och så ska man ha någon långpanna i ugnen med vatten i och brödet ovanpå, på en bakplåt.. Mycket krångligt! Hoppas det blir lika bra som på bilden trotts att vi inte hade allt hemma!
Här finns receptet om någon mer få lust att baka detta bröd http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/d/dinkelbroed/#
Det ska bli mycket spännande att smaka sen, jag återkommer med hur det blev!

Vad är egentligen poängen med att det ska snöa så att man måste skotta och sen ska det börja smälta? det är väl rätt onödigt?! Hoppas det ligger snö kvar imorgon så att jag kan rida i snö och Emanuel kan ta några fina snöbilder!

Snart blir det mumsig fika här med pepparkakaor och muffins, mums!

Långpromenad och myskväll!

Äntligen fick jag komma iväg till stallet idag! I måndags frös det och var blött så jag vågade inte köra då och sen har jag inte vågat köra under veckan heller.. Men troligen var det kanske halt till i onsdags men jag chansade inte utan tog mig en lång promenad istället! Det kändes väldigt bra att få sig en promenad, ryggen kändes till och med bättre av de! Fast benen tyckte väl kanske inte det var lika kul då jag inte är så van att gå mycket!
Mina planer för dagens ridning var att hoppa lite med Rák men jag vågade inte riktigt då marken var väldigt hård och det var lite isigt i padocken så jag tog det lugnt och tränade lite på skritt på ovalbanan.

Denna helgen är det även föräldrafritt då mamma och pappa åkt till Stockholm! Så jag och Emanuel ska ha myshelg! Ikväll blir det Wraps till middag och sen ska vi kolla på Shrek 4 och äta lite gott till filmen :)

Träningspass och dragkedje lagning!

Idag var jag iväg på Corpus för att testa på coreträning som jag tror kan passa mig bra. Och kul var det verkligen, dock gick tiden väldigt fort! Ett pass är 45 min och när 20 min hade gått kändes det endast som 5 min.. Hemma brukar 10 min kännas som en evighet! Jag var lite smått nervös inför passet då jag inte visste hur det går till och jag känner ingen heller. Jag fick en lite muntlig beskrivning av gymmet och vart jag skulle ta vägen efter omklädningsrummet av Jan som var i receptionen.
Sedan fick jag hjälp av instruktören att hitta de rätta redskapen för mig. Passate var jättekul och det var så härligt att inte vara själv och att hela tiden ha någon som säger hur man gör och peppar en genom hela övningen! Jag bokade även upp mig för nästa vecka och pappa ska nog köpa ett 10 kort till mig, så nu ska det tränas!

Sen har jag även lagat min älskade vinterjacka idag.. Metallbiten som sitter längst ner på jackan när man ska knäppa den hade försvunnit så jag lyckades sy dit en ny från en annan dragkedja och det blev rätt bra ändå! Det funkar så länge, så det får vara så ett tag i alla fall.

Trött på regn, eksem, allergi och att helt enkelt vara trött!!

Varför är jag trött precis hela tiden nu för tiden? Känns som om jag hade kunnat sova hela dagen. Idag har det varit en sån där typisk sova-hela-dagen-dag! Det har regnat och blåst och varit allmänt grått, en riktig tråkdag! Snön är borta och nu regnar det istället, när ska jag få åka till stallet?! Imorgon hoppas jag på bättre väder.. Tror jag ska lägga mig tidigt idag med, känns som jag har sovtimmar för ett helt år som behöver sovas igen!

Ja, sen är det ju den här allergin och eksemet som verkar tro att det kan ploppa upp när helst det vill! jag började dricka aloe vera för ett tag sedan för att rensa ur kroppen och efter det fick jag en kraftig reaktion som la sig efter en vecka ungefär. Men nu har jag fått nya besvär som började för två dagar sen ungefär, eksem i ansiktet och på händerna! Det skulle kunna bero på aloe veran igen, det tar ca 3 månader för den att rensa ur kroppen helt men det skulle också kunna vara något annat. Sedan jag började med min behandling för mjölkallergi känns det som om jag är allergisk mot alt nu.. Vi har ätit tomater i tre dagar och vid två av dagarna har det kliat lite lite i halsen efter vi ätit.. Kan det bero på tomaterna? Jag vet faktiskt inte.. Får prova igen och se om det blir samma sak!

Jag förstår verkligen inte varför jag ska ha problem med precis allt! Men nu har jag fått nog av min rygg som ena stunden är bra och sen i nästa stund så får den för sig att strejka totalt! Ibland gör det så otroligt ont, oftast när jag ska diska, då får jag en hemsk brinnande känsla. Precis som om det skulle brinna i min tröja, det känns jättevarmt och gör riktigt ont! jag ska i alla fall ringa till Corpus på måndag, ett träningscenter/gym i Kinna och anmäla mig till Corepasset och hoppas på att det kan hjälpa mig. Ska även försöka börja simma en gång i veckan igen! Jag har helt tappat motivationen till att träna hemma, tycker inget hjälper längre och det är såå tråkigt att träna när ingen peppar en och säger om man gör rätt eller fel så jag hoppas verkligen Corpus är bra!

Snö!!

Jag vill ju att det skulle vara kallt nu, det är så mycket skönare är regn och gegga.. Men vart kom snön ifrån?! Nu kan jag ju inte åka till stallet! Aldrig är man nöjd. Fast jag tror ju inte snön blir kvar får vänta och se.
Jag gillar snö men det är tyvärr inte helt praktiskt med sommardäck på moppen.

Lite bilder från idag

Pollux ville kolla så att kaninerna hade det bra




Fåren verkade lite smått förvirrade av snön!



Höstdag med stort H

Vaknade imorse och det var alldeles vitt ute av frosten, himlen var blå och solen började titta fram. En alldeles perfekt dag för ridning!
Idag stundade det en 3 timmars tur med ett glatt och roligt gäng. Jag var dock inte fullt så sugen på en tur idag igen då jag hade en 2,5 timmars igår. Jag är nämligen inte så förtjust i att gå upp tidigt men har jag varit vaken en timme brukar det bli bättre sen!
Jag ångrar verkligen inte att jag fick ha turen idag, det var en alldeles perfekt tur och Rák fick till en så fin tölt, jag hade kunnat tölta i flera timmar kändes det som! Älskade häst <3


Rák vilar sig inför turen.



Raudur ser ut att ha somnat! Han stod till och med och gungade från sida till sida!
Han höll liksom balansen i grimskaftet., gulligt!

Blesi var nog inte långt efter!

Höstrusk!

Usch, jag gillar verkligen inte hösten när det ska hålla på och regna så här! Jag trodde att jag skulle klara mig från regn idag.. Det såg ganska lovande ut i alla fall men så fort jag började köra till stallet så skulle det så klart börja regna! Och inga regnbyxor hade jag heller, jag fick låna ett par i stallet under ridturen men sen fick jag köra hem utan.. Kan det inte ta och bli lite fint väder snart? Hur mycket vatten kan det egentligen falla ner från himlen?

Dagen var väl trotts allt inte bara dålig, jag fick fyndat ett par riktigt fina ridbyxor för 50 kr på Granngården! Och sen fick jag också hämtat ut mitt paket från DHL som innehöll en fårskinnspad. Nu är det bara en sadel som fattas också!





Dagens tips!

Jag vill bara tipsa om Evas funkarprogram, även om det är ett barnprogram så tycker jag att det är väldigt bra och man lär sig alltid något nytt! Så har du tid sätt dig ner för att titta på det, programmet är väldigt enkelt och lätt att förstå!

Det går på barnkanalen klockan 07.15 och 14.45, programmet är endast en kvart!

RSS 2.0