14 snygga plagg från HM!

14 plagg från Hm, i höstens fäger puderrosa och svart. Samt olika passande accessoarer som jag valt ut!


Tyvärr värkar väl inte kvaliten på bilderna den bästa, men jag hoppas ni ändå ser vad det står!

Lite allt möjligt..

Hittade ingen bra rubrik till detta inlägg då det faktiskt handlar om lite allt möjligt.. Så egentligen är ju rubriken rätt passande ändå!
Idag var jag i alla fall en sväng till stallet och red Rák vilket gick riktigt bra. Fast hon verkade lite slö idag.. Traven sitter dock riktigt bra, nu är hon nästa travtaktig i tölten istället!
Hon fick även prova sitt nya träns vilket hon blev riktigt fin i! Fast ännu har jag ingen bett till det så hon fick ha ett annat, men det gick lika bra.

Jag har även haft lite garderobsrensning då min garderob svämmar över av kläder. Rensningen gick väl inte så jättebra, jag fick väl bort ungefär tre plagg! Sen har jag även två stora kassar sen tidigare garderobsrensningar som nu ska ut på Tradera och säljas! Det tar emot lite då två av mina favorit jeans nu måste säljas, försökte få på mig dem igen igår men det går verkligen inte längre! Höfterna tar i och ändå tycker jag inte det syns så mycket på mig att jag gått upp, märkligt! Imorgon ska Emanuel hjälpa mig att fota alla plagg och sen ska de ut! Ni får gärna kolla på http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=2146035 där alla mina auktioner finns!
I onsdags blev jag även klar med ett till pysselprojekt, nämligen en tavla som jag länge velat göra och äntligen tog jag tag i det. Jag blev faktiskt rätt nöjd med den!


Matallergi

Att få reda på att man har matallergi rätt sent i livet är inte det lättaste. Man har då vant sig vid att äta det man är allergisk mot och är det något man tycker är riktigt gott blir det ännu svårare. Så var det för mig, jag är allergisk mot mjölkprotein och får eksem av detta! Eftersom jag vid den tiden jag fick reda på detta i stort sett levde på yoghurt blev det lite av en chock! Jag fick råde att sluta äta mjölkprodukter medan jag fick behandling för min allergi, jag klarade dock inte av detta och därför tog det lång tid innan man såg reslutat. Jag slutade gå på behandling för att jag fick sommarlov (2009) och kunde då inte längre åka. Efter sommaren bestämde jag mig för att göra ett nytt försökt, jag sluta i stort sett med alla mjölkprokuter och försökte att laga god mat ändå!
Det kan kännas tråikgt i början att laga mat utan några mjölkprodukter men man kommer snart in i det! Det kan vara svårt med idéer på vad man ska laga i början men det lättaste är att byta ut alla mjölkprodukter mot havre/ris och soja produkter! Jag tyvärr också allergisk mot soja så för min del fick det bli havremjölk och havregrädde som jag fick använda, vilket gick bra.
Jag provade att äta havreyoghurt en gång och det var verkligen ingen hitt! Den såg mest geleaktig ut och smakade inte alls gott.. Så yoghurt fick jag klara mig utan.
Efter min behandling blev jag bättre men nu under sommaren blev det en hel del yoghurt och fil vilket visar sig nu i eksem. Jag försöker åter ta det lugnt med mjölken.
Efter som jag inte fullföljt min behandling, dels för att det är en bit att åka och dels för att det kostar en del så kommer jag alltid att vara överkänslig mot mjölkprotein. Jag hoppas att jag någon gång i framtiden kommer kunna slutföra min behandling.
Just nu gör jag så gott jag kan och lagar mat med havre till största del!
Getmjölk är ett annat mycket bra allternativ, det är dock väldigt svårt att få tag på. Det finns inte många getfarmar som prducerar getmjölk och den getmjölk som finns att köpa är väldigt dyr. Jag hoppas att man kommer satsa mer på getmjölk då det är mycket mer naturlig för människan, den liknar väldigt mycket vid modersmjölken! Jag har googlat lite och vet att det finns att köpa på saluhallen i Göteborg men vet tyvärr inte priset!
Man brukar även använda sig av getmjölk till mjölkersättning på sjukhus för nyfödda barn, då småbarn tål detta bättre än komjölk! Man borde helt enkelt börja satsa helt på getter, människan skulle helt klart må mycket bättre av det eftersom vi egentligen inte tål att dricka komjölk.
Man kan ju då tycka att getter är ju så små så det kan väl inte prdocera så mycket mjölk men det kan de faktiskt! De bästa gethonorna kan mjölka hela 5 kg på en dag, det är rätt mycket mjölk de!
Jag ska försöka få tag på bra getmjölk till ett rimligt pris, (det är ju inte direkt billigt) så ska jag prova och se vad det smakar!

Idag blev det i alla fall mjölkfripastagratäng till middag! Det blev riktigt gott, man får krydda lite extra så det inte ska smaka massa havre bara :)Halka!

Först regn och sen frost är inte speciellt roligt när man vill åka till stallet klockan halv tolv på dagen!! I helgen har det regnat konstant och då tänkte jag "jaha, nu blir det väl en regnig höst igen" Förra veckan var dett torrt soligt och kallt, perfekt väder och så tyckte jag det kunde fortsätta.. Men nej, det skulle så klart regna i helgen och sen bli frost så imorse var jag rätt skräckslagen när jag gav mig av till stallet! Usch!!
Väl där gick det bra i alla fall, Rák får allt bättre trav och tölten börjar gå lite bättre dock är hon fortfarande lite stressad! Om jag åker till stallet imorgon tänkte jag rida ut, i fall tappskorna är påslagna igen.

Polly blev Pollux och Rák blev två!

Ja, rubriken kan ju vara lite förvirrande så jag ska nu berätta vad den egentligen betyder!
Idag fick äntligen Polly åka med i bilen som hon så länge velat dock fick hon befinna sig i en transport bur vilket inte var fullt så roligt! Vi åkte nämligen iväg till veterinären för att utreda hosta och få vaccination då hon ska ges bort. Väl på plats tycker veterinären att Polly var ett konstigt namn, det är ju ett flicknamn..
Ja, vadå tänkte jag och mamma, det är ju en flicka! I alla fall var mamma helt säker på det, men det visade sig att Polly är en kille! Blev lite lätt chockade, vi se ju honom som lilla Polly! Så nu är det bara att ställa om sig!
Fast Pollux kommer vi tyvärr inte att behålla då Sally inte alls klarar av åsynen av honom så därför ska en annons sättas upp i stallet!

Och att Rák har blivit två beror på att hon väntar föl! Det var heller inte så väntat då Paula var rätt säker på att hon inte hade tagit sig men det har hon gjort! :) Så nu måste jag läsa på massa om hur man tar hand om ett föl och hur jag tar hand om Rák på bästa sätt!


Pollux


Tjockis Rák

RSS 2.0