Underbara gekås

Det blev en liten spontantripp idag till Gekås då ridningen är flyttad till imorgon!
Jag skulle egentligen åkt dit sist jag var hemma men blev inte riktigt så.

Är riktigt nöjd över dagen och inte speciellt mycket folk var det heller man kunde röra sig ganska så fritt. Jag fick med mig en hel del vardags saker men också lite roliga ting så som en resväska (hade ingen egen innan), ett linne (ett måste!), 6 par bambustrumpor (det skönaste som finns), 3 sminkborstar (även de i bambu), kollegieblock m.m.
Helt klart en toppen dag tillsammans med min kära mamma. Snäll som jag är bjöd jag henne på lunch, både som tack för utflykten och för att jag tycker så mycket om henne!



Branäs

Igår kväll kom vi upp hit till Branäs, dock är det inget vidare underlag alls. Dåligt med snö, kallt, blåsigt och isisgt. Blev i alla fall ett varv på 1,5km spåret i förmiddags, skulle ta ett varv till i eftermiddags också men då det var så kraftig medvind så jag trillade rakt ner på en stor och guppig isfläkt. Det gjorde rejält ont i nedre delen av rygg/rumpa, vänster hand och höger underarm, sämst är det med armen. Låg med en kulklamp mot armen och tog sedan alvedon, det börjar kännas lite bättre  i alla fall.

Imorgon blir det hemfärd, skulle egentligen stanna till torsdag men då det inte alls är roligt underlag så är det bättre att åka hem och göra nytta.
Förhoppningsvis blir det en ridtur på Rák på fredag!

Underbart att vara hemma igen!

Åh vad jag njuter, varenda sekund över att få vara hemma igen! Det är så otroligt underbart, kan nog inte bli bättre.
Idag var jag även iväg och fick träffa min fina, fina svarta prinsessa! Så fin hon är, blir alltid lika stolt när jag träffar henne.
Jag och Cia var ute på en underbar tur i nylagd snö. Och Rák skötte sig så bra, lugn och fin när matte är med! Medan Cia fick sig en liten hopp-tur, lite roligt var det allt. Rák fick även visa tuffa Heidi att vattenpölar minsann inte är så läskiga som de ser ut. Min duktiga flicka!

Blev tyvärr inga bilder då jag glömde bort det totalt, satt bara och log där på ryggen. Får försöka komma ihåg nästa gång.

Imorgon bär det av hemåt

Denna veckan har jag varit rätt frånvarande och det beror på den nya kursen som är rätt maffig och ENORMT svår och komplicerad. Jag har fokuserat för fullt på uppgifterna och därför inte orkat/hunnit blogga.
Tänkte nu i alla fall ta och sticka in ett litet inlägg så ni inte tror att jag är helt borta.

Imorgon bär det av hemåt, det ska blir riktigt skönt att få komma hem. Träffa familjen och Rák! För på onsdag ska jag äntligen få rida min prinsessa. Får se om man kan få till några bilder och möjligen film också som efterfrågas av Linda. Jag ska göra mitt bästa!

Nu ska jag fixa det sista inför imorgon!

Panik!

Förmiddagen bestod av kursintro, det var nog den segaste förmiddagen jag varit med om! Tiden gick ju knappt.
I alla fall, kursen verkar intressant ja men när jag nu läst igenom allt som förväntas av oss känns det inte alls lika roligt. Hur många uppgifter kan de pracka på en? Grupparbete är det med vilket inte är det lättaste över jul och nyår. Jag blir less bara av att tänka på allt som måste göras, jag försöker verkligen att inte stressa upp mig. Får prata med gruppen imorgon om hur vi ska lägga upp allt jobb.

Det vi ska hinna med på 4 veckor är:
- Svara på 10 komplicerade instuderingsfrågor med hjälp av litteraturen. Varje fråga ska vara minst på 1 a4!
- Tillsammans med Eskilstuna kommun och Länstrafiken ska vi "pimpa" en busskur, vi ska ta fram ett förslag där alla tänkbara (och otänkbara) saker ska finnas med. Sedan ska vi rösta fram två förslag och de grupperna kan få äran att förverkliga sin idé.
- Personligt PM på 4 a4 där vi ska marknadsföra oss själva. Skriva om hur vi tänkt vår framtid.

Puh, för mig låter detta helt absurt. Helt sjukt mycket! Nu vet jag inte hur det är för andra på andra utbildningar. Ni får gärna berätta hur en kurs brukar se ut för er!

Det hade ju helt klart varit smartare att byta plats på denna kursen och den föregående, det är lättare att jobba enskilt med en dator för jul är i en grupp med ett ton uppgifter. Ska nog framföra det till programrådet.

Förkrossande

Fy! Jag har precis sett dagens Gossip girl avsnitt och det är ju förkrossande. Helt fast är jag och jag bara älskar denna serie! Helt underbar!

Den stora frågan är ju nu om Blair och Chuck kommer få varandra? Det ser då inte ljust ut för tillfället.
Jag är helt förkrossad efter dagens avsnitt, döden kan inte redan skilja dem åt! Det vore alldeles för tragiskt. Vad är Gossip girl utan Chuck?!

Vet tyvärr ej bildkällan

Tredje advent


Ännu ett steg närmare jul

Leka med vatten är roligt!

Här kommer en söt film som Cia filmat på min lilla sölgris Rák.

Hon är så fin min flicka. =')

Sista Idolfinalen

Det är faktiskt rätt vemodigt att sitta och kolla på den sista Idolfinalen, nånsin?
Jag hoppas dock att de kommer köra igång med Idol sen igen, jag tror inte att det nya programmet, vad det nu heter, kommer att kunna ersätta Idol! idol har liksom etsat sig fast i vårt Svenska hem.  
Vad ska man nu vänta på och se fram emot varje höst? Idol hör liksom till, ljuset i mörkret.
Jag hoppas på något nytt superprogram. Nu ska jag i alla fall se fram emot Let's Dance som brukar börja någon gång efter nyår. Hoppas bara inte de ska lägga ner det också!

Har ni följt Idol?

Grön potatis

Så besviken jag blev när jag öppnade min påse med ekologisk potatis nyss för att koka till middag. I stort sett alla potatis var gröna!
Jag fick ta och googla lite på vilka effekter grön potatis kan ha då jag vet att det inte är bra men inte varför. Det var tydligen rätt illa att äta grön potatis, den har utvecklat något gift som gör att man kan bli yr och få kräkningar. Det är då inget jag vill råka ut för. Jag lyckade i alla fall hitta två gula potatisar så jag i alla fall kan få någon middag.
Imorgon blir det till att gå tillbaka till Willys och klaga lite.

Flera intressen gör det svårt att välja

I förmiddags tittade jag igenom de olika utbildningarna som finns på Mälardalens högskola, mest för skoj. Dock hittade jag en väldigt intressant utbildning som nog hade kunnat passa mig perfekt, nämligen kandidatprogram i miljövetenskap. Typiskt att jag inte hittade den utbildningen förra året, jag har till och med behörighet för den!

Det är verkligen inte lät att ha två stora intressen, inredning och miljö. Jag hade gärna velat studera båda! Fast det finns ju några hakar, jag kan inte studera i 6 år (jag måste skaffa jobb och barn inom rimlig tid) samt så kostar det en hel förmögenhet.

Denna utbildning hade nog kunnat vara riktigt intressant men det är nog ändå lite för mycket teori för min smak och för mitt psyke. Tentor är nog inte riktigt min grej, men är man intresserad så går det nog betydligt lättare.
Finns det ingen utbildning som både inkluderar inredning och miljö?! Det gör väl i och för sig min utbildning lite grann, jag kommer att läsa en kurs som heter Recycle design, men den handlar nog mest bara om att göra något nytt av återvunnet material.

Beslutsångest är mitt mellannamn. Tur att jag redan valt, för jag tänker då inte byta utbildning. Tror jag?!

Det man inte vet har man inte ont av.

Ibland skulle det nog faktiskt vara lättare att inte veta en del saker men är man nu intresserad av vad som egentligen finns i produkter så är man.
Jag gjorde en inte allt för rolig upptäckt här om dagen. I intimprodukter så som intimolja, intimcreme mm. kan man nämligen hitta inget mindre än paraffinolja som är en mineralolja vilken man också hittar i bilmotorer och symaskinsolja. Vem som helst kan ju förstå att det inte alls är speciellt bra för kroppen och speciellt inte för intimare delar.
Vad ska man då använda?, kanske en del av er tänker nu. Det finns faktiskt ett alternativ nämligen olivolja, som både är naturligt och i vissa fall också ekologiskt.

Vill du läsa mer om mineralolja klicka här.

Julkalendern

Idag har det redan gått en vecka på december, tiden går galet fort!  Nu är det bara tolv dagar kvar tills jag åker hem.
Fast det var inte det jag ville prata om nu, utan ville fråga om det är någon mer än jag som ser på julkalendern? Det hör ju liksom till julen och man får en massa underbara barndomsminnen tillbaka. När jag var yngre brukade jag äta frukost framför julkalendern med tända ljus, och snön glittrandes utanför fönstren i mörkret. Nu ser jag den dock på kvällen då jag inte orkar gå upp till kvart över sju.
Jag tycker att årets julkalender är riktigt bra faktiskt, helt klart bättre än en del som varit tidigare år. Fast en kvart är verkligen alldeles för kort tid, den borde minst vara en halvtimme lång.


Bildlänk

Flytta hem?

Det var vad Linda tyckte att jag borde flytta hem till Rák då hon tycker att jag inte syns tillräckligt på bloggen. Det kan dock bli lite svårt då jag är här för att förverkliga min dröm. Att ta hit Rák för att få mer häst på bloggen är heller inget alternativ då jag inte skulle hinna med henne ordentligt. Jag håller med om att min blogg dött lite på hästfronten men jag gör mitt bästa för att hålla liv i den och göra den intressant. Ni får helt enkelt stå ut!

Hade jag kunnat välja hade jag helt klart velat bo hemma och ändå kunnat plugga till det jag vill.

Favoritfärg

Vad är eran absoluta favoritfärg/drömfärg på hästar? Och nu struntar vi i det där att man inte ska välja häst efter färg, men hur lätt är det? (Man får välja flera)

För några år sedan så fick jag syn på en helt underbar häst på framsidan av en hästtidning, den var helt chokladbrun och då menar jag verkligen mörkt chokladbrun, så fantastiskt fin! Sedan dess har jag velat ha en chokladbrun färgad häst. Rák är faktiskt chokladbrun ibland då hon ändrar färg titt som tätt. Fast hon är ju inte riktigt riktigt så brun.

Annars är jag helt förälskad i Svadilfaris (min favorithingst för övrigt) färg, den är verkligen läcker.
EDIT: Fått lite rättning, han är ljus gulsvart inte silvergulbrun!

Silverfärger har ju sin charm och fux är ju också fint när de är så där riktigt röda med röd man och svans också, som min Eldur var. Alla färger är ju egentligen fina.
Har ni någon färg ni inte gillar?
Det var en väldigt svår fråga, men för mig får det nog bli "vanlig" fux i så fall.





Ostpanerad schnitzel, potatis och stuvad spenat.

Du behöver:
Potatis för 4 personer

Paneringen

8 skivor skinkschnitzel
2 ägg
ca 1 dl riven ost av valfri sort (gärna någon med smak)
vetemjöl, salt och peppar

Stuvad spenat
en klick smör
1 msk vetemjöl
ca 500g hackad spenat
ca 1 dl grädde av valfri sort
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Gör så här:
- Koka potatisen.
- Panera schnitzeln, först i vetemjöl (salt och peppar tillsätts i mjölet) och sedan i ägget som är blandat med den rivna osten. Stek schnitzlarna.
- Smält smöret till spenaten i en kastrull, häll i mjölet och rör om. Häll i spenaten, vitlök, grädde, salt och peppar. Rör om och koka under någon minut.


Mycket god och enkel middag när du vill lyxa till det!

Tålamod är en fiskares bästa vän

Som Lottas pappa brukar säga. Dock i mitt fall så är tålamod en säljares bästa vän, då det kan ta hiskeligt lång tid att få sålt sina saker. Fast är man en skicklig säljare så går det.

När jag var hemma i november nu så fick jag i alla fall sålt min sadel, ett halv år tog det! Ett halvår är faktiskt vad det tagit i genomsnitt att sälja mina sadlar jag haft, det kanske till och med gäller allt jag sålt när jag tänker efter. Det gäller att inte ge upp och ge med sig. Det finns oerhört många där ute som ska hålla på och pruta en väldigt massa hundralappar men ge dig inte, rätt köpare dyker allt upp! Fortsätt bara att sätta ut annonser med jämna mellanrum utan att fega ur på priset så kommer någon tillslut att nappa!

Snö!


Så mysigt, äntligen lite julkänsla!

Slitit mitt hår

Då jag var sjuk och hemma i torsdag hamnade jag en hel del efter i mitt arbete med lägenheten. Det var inte helt lätt att försöka förstå vad det var jag skulle göra med min 3d modell för att få snygga ritningar av den i ett layout-program. Min lärare var inte heller till någon speciellt stor hjälp, han tyckte att jag verkade fatta så ville inte hjälpa mig så mycket.. Snälla Linda hjälpte mig en del istället, vilket jag är tacksam över!

2 timmar extra satt jag i skolan men ändå blev det inte bra och allt blev bara pannkaka. Jag och Sketchup går inte alltid ihop, det där programmet lever sitt egna liv emellanåt. Jag förstår mig inte på det och det ville då inte samarbeta idag.
Kvart i sex gav jag upp, gick hem och bröt ihop. Lagade sedan gröt och fick ny energi så jag kom på ett sätt att överlista programmet och gjorde istället på mitt vis. Kanske inte helt rätt men slutresultatet blev det samma.
Nu innan elva blev jag i alla fall klar! Jag är så otroligt lättad, trodde från början att jag skulle få sitta med det resten av veckan och kanske ändå inte hinna klart då jag inte visste hur jag skulle göra och troligen inte kunna få hjälp heller. Men det löste sig och jag kan genomföra min redovisning imorgon och sedan förhoppningsvis räkna kursen som avslutad.


Ensam är inte stark

Nej, ensam är man då inte något vidare stark. Usch jag känner mig väldigt väldigt liten just nu, hade helst av allt bara velat krypa upp i mammas trygga famn.
För en stund sedan gav sig min Andreas iväg upp till sitt igen efter att ha varit här och hälsat på. Det blir så mycket värre när man har fått vara med någon från familjen, all längtan gör sig påmind.
Det är väldigt tomt och tyst här nu utan honom men om mindre än två veckor är han i alla fall tillbaka. Då ska vi fira minijul ihop då vi inte kommer att fira jul tillsammans. Just nu känns det dock som en halv evighet dit, hoppas tiden kan gå ytterligare lite fortare nu!

Ensamhet kan vara skönt ibland men ibland väligt ensamt! Jag har alltid varit väldigt familjekär men det är först nu jag verkligen märker vad min familj betyder för mig. Jag hade så väldigt gärna kunnat få plugga närmare hem, det hade nog fått mig att få bra mycket bättre.
Jag har ju valt detta då utbildningen känns bra och jag förhoppningsvis kan nå mina drömmar med hjälp av den. Jag försöker verkligen vara stark men det är då inte alltid så lätt.  Att sedan missa tre år av sin familjs liv och Ráks liv och utveckling känns inte vidare bra. Jag älskar min underbara familj och ska verkligen NJUTA så fort jag får komma hem igen till dem, om exakt 15 dagar!
Förhoppningsvis kommer det att kännas bättre sen så fort Andreas flyttar hit, jag längtar!

Det har blivit en väldigt massa tråkiga inlägg det senaste, men detta är ju min blogg och jag skriver det jag känner så nu blir det så här. Jag försöker ju även få in en hel del annat som kanske kan vara roligt att läsa så jag hoppas att ni ändå fortfarande tycker om min blogg. För jag tycker då om er, mina läsare!

Så himla tråkigt

Allt fler och fler "varningannonser" dyker oftare och oftare upp på hastnet.se nu. Det är verkligen tråkigt att det finns så många människor som lurar andra. Hur kan man komma på något så elakt?
Det är verkligen inte lätt att veta vem man kan lita på då man i stort sett kan utge sig för att vara vem som helst på nätet. Att begära personnummer kan nog vara en bra säkerhet, men kan man vara säker på att även det stämmer om man mot förmodan inte kan kolla det på något sätt?

För oss ärliga säljare blir det svårt att få sålt våra saker då folk tvivlar väldigt mycket på en och vågar inte lita på ens ord. Det är inte helt lätt att över telefon eller mejl försöka övertyga en människa att man inte kommer att lura dem. Det bästa är ju avhämtning men de är inte alltid att man har sådan tur att det man vill ha finns är närheten.

Det bästa är i alla fall att försöka få så många kontaktuppgifter som möjligt, använda sig av förskottsbetalning/efterkrav eller mötas upp. Har någon av er något annat bra tips?

Så typiskt

När man är sjuk så vill man ju inget annat än att ta det lugnt och se på alla de där programmen på tv som man annars inte kan se. Men nej, då är det något avbrott på min adress som Comhem räknar med att vara klara med runt nio ikväll. Hur ska jag klara mig?!
Simon och Tomas dyker också äntligen upp i tv igen, mina absoluta inredningsidoler, och inte kommer jag kunna se dem då. TYPISKT!

Nu blir det duschen i hopp om att må lite bättre sedan.

Gjorde ett tapper försök..

.. att ta mig till skolan men mår inte alls bra. Känner mig hängig och febrig. Hade dock verkligen behövt gå då vi har redovisning på tisdag och jag inte vet hur jag ska få ihop mitt redovisningsmaterial. Men men, kan inte ta mig någon längre sträcka utan mår bäst av att vara ligga i sängen.
Det får väl lösa sig på något sätt.

1 december

Redan december igen, tiden går då bra fort!
December, både hatad och älskad av många. Denna julmånad som både innebär en hel del stress för de flesta men också massor av god mat, snö (förhoppningsvis) och så klart gemenskapen, att få samlas allihopa och bara ha det mysigt är verkligen det jag ser fram emot.

Julkalendern är ju inte att förglömma heller.  Tjuvarnas jul är tydligen titeln, hoppas det är något att se!
Vad är eran favorit julkalender genom åren?

RSS 2.0