Oilily

Igår gick jag in en snabb sväng på Vero Moda innan jag skulle på arbetsförmerdlingen. Besöket där är inte ens värt att nämna!
I alla fall, på Vero Moda hade de 70% rea men jag hittade ingen som föll mig i smaken. Där emot såg jag ett par jättesnygga väskor och plånböker från ett märke som heter Oilily. Detta märket har jag aldrig hört talas om men de hade otroligt snygga väskor och troligen är märket rätt känt då priserna vär väldigt höga! Fast det kostar ju som tur är inget att bara titta på dem. Hade jag haft råd hade jag i alla fall köpt mig en söt liten färgglad plånbok.
Har har gjort ett litet kollage med bilder från Google så ni i alla fall kan få ett smakprov.Veckans tips #4

Hur ofta händer det inte att när man ska dricka upp en redan öppnad läskflaska så finns det nästa ingen kolsyra kvar alls! För att få dricka god läsk skulle man behöva dricka ur en hel flaska på en gång men det tror jag inte det är så många som gör.
Att dricka läsk utan kolsyra är heller inte speciellt gott. Cola utan kolsyra får en bara att tänka på magsjuka, vilket gör att man verkligen inte vill dricka upp den!
Det som hjälper lite är att skruva åt korken så mycket som möjligt men ändå kan kolsyran slippa ut.
Finns det då en lösning på detta problem? Ja, det gör ju faktiskt det! Det är nämligen så enkelt som att ställa flaskan upp och ner, då slipper inte kolsyran ut!
Jaha, då var fredagsmyset rättat...

Kan ingen bara strypa SJ?

Jag tror att jag bli tokig på SJ snart! Det har inte gått en enda gång som SJ har varit bra när min älskling ska till mig, det är ALLTID något!! Antingen ställer de in tåg, blir jätteförsenade eller så går tåget sönder. Kan de inte skaffa tåg som håller för det svenska klimatet?!
Tänk vad bra om det funnits fler tågbolag så man hade kunnat välja att åka med något annat.. Jag hoppas verkligen att SJ skärper sig....

Photoshop

Nu under förmiddagen har jag underhållt mig själv med photoshop och redigerat lite bilder från SM för islandshästar från i somras. Jag lägger upp några här!
Jag har även börjat rensa bland mina bilder på datorn, tagit bort suddiga och fula bilder då de bara tar plats annars. Egentligen borde jag också gå igenom min externa hårddisk men det orkar jag inte riktigt då det ligger så otroligt mycket på den! Jaja, jag måste väl ta tag i det om det ska få plats något mer på den. Ska göra det innan jag flyttar till Tofta i alla fall!

Före:

Efter:

Min favorit färg på islandshästar


Fördomar

Jag blir verkligen sjukt less på denna trend att skriva sina fördomar om de olika grenarna inom hästsporten! Varför ska man ha massa fördomar för? Alla är vi olika och gör på olika sätt sluta reta upp folk genom att tro och tycka en massa. Koncentrera dig på ditt och låt andra vara.

Oftast är det så att de som skriver om sina fördomar inte ens har någon inblick i de olika grenarna. Skaffa er lite kunskap innan ni säger något om någon.

Jag kan bara försvara fördomarna om islandsryttarna då det är den gren jag håller på med.
Det jag stör mig på mest när det gäller fördomar mot oss är att många säger att det är för stora ryttare på små hästar. Islandshästar är väldigt starka för sin kroppsstorlek och de klara av att bära mycket då de är byggda för detta. Eftersom de användes som färdmedel på Island förr så behövde de vara starka för att kunna ta sig igenom landskapet med stora starka islandskarlar på ryggen! Det är dock olika från häst till häst hur mycket de kan bära, en del är mer viktbärande. Självklart sätter man inte upp någon tung ryttare på en häst som inte klarar av det. Oftast finns en maxgräns på 90 kg hos turridnings företag men stora viktbärande islandshästar kan ta mer än så!
Varför skulle vi påstå att våran gren är svårare bara för att vår häst har fler gångarter? Det spelar ingen roll hur många gångarter en häst har om man inte kan rida hästen. Ridningen är en svår konst att förstå sig på och det tar många år att lära sig allt. Vilken gren man än håller på med och vilka hästar man än rider är grundgångarterna de viktigaste sen har man ju olika inriktningar. Islandshästridning behöver ju inte vara svårare än hoppteknik, dressyrpiruetter och galoppombyten. Alla grenar har sina svårighetsgrader.
Och vad betyder egentligen fördomen att islandshästar har huvudet i vädret och ingen form alls? Har ni som påstår detta tagit er tid att kolla på stora tävlingar? Alla ryttare med höga ambitioner rider sin häst i en för den naturlig och bekväm form.
Alla hästar på turridningsfirmor går dock inte i jätteflott form vilket beror på att de inte spelar någon roll hur snyggt det ser ut utan man ska få en trevlig ridtur på en mjukt töltande häst.
Så snälla sluta håll på och hacka ner på varandra försök istället att fördjupa er inom ämnet och få mer förståelse för de olika grenarna inom hästsporten. Vill håller ju ändå på med samma sport vi borde hålla ihop och lära av varandra!

Puh, nu fick jag i alla fall skriva av mig lite!


Inspirationsbrist

Jag har varit ganska trögstartad nu efter jul, jag orkar knappt ta tag i något alls och innan jul hade jag hur mycket energi och hur många idéer som helst.
Jag har massvis att göra men ingen lust, detta är då inte likt mig.. Det verkar som om julsemestern hos mormor inte var så hälsosam för mig!

Orken att ta mig till stallet minst varannan dag är också borta. Nu när jag har tid borde jag passa på att rida och träna Rák men där är inspirationen som bortblåst! Försökte longera lite idag men dels så var det väldigt isigt och halt i paddocken men sen så kändes det så tråkigt att bara låta henne gå runt runt. Inte kunde jag trava henne heller då det var så halt.

Rák blev tränad i repgrimma idag och så körde jag lite toleransträning på henne. Ibland kan hon ha lite svårt att acceptera när man vill ta på hennes öron men idag gick det bra. Vi övade även på lite kommunikationsövningar och sidoförflyttningar.
Och till sist en säkerhetsövning, jag svingade ledrepet lite runt hennes ben för att lära henne att det inte är farligt om ett rep skulle råka komma runt benet.
Sedan blev det mest gos och lite massage/streching vilket hon uppskattade. Dock kom jag inte ihåg alla massageövningar så jag ska in på Josefins blogg för att kolla på klippet en gång till!

Ingen paddock

Nej, idag blev det som sagt ingen ridning i paddocken då det var väldigt isigt och halt där. Jag red ut istället vilket gick väldigt bra. Travade och töltade lite men koncerntraderade mig mest på att få Rák att gå så lugnt som möjligt i skritten och få henne att vila i steget. Efter ett tag gick det faktiskt rätt så bra.
Medan jag gjorde i ordning Rák inför ridturer tränade jag henne även på att stå lös, det gick väl lite så där. Det fanns nämligen lite gott i boxarna som hon ville äta på istället.

Förresten, när ni är ute och rider i skogen försök då att variera era ridvägar. Går man för mycket på ett träds rötter kommer trädet att dö tillslut. Det är oftast detta som gör markägare mest arga och inte att man trampar upp stigar i deras skog.


Min fina fina flicka! ♥

Glömde bilderna

Ja, jag glömde ju faktiskt att sätta in bilder i mitt inlägg "Underbara dag" så här kommer de istället.


Mammas blommor som hon fick

Jag fick också paket, nämligen detta ↓ från min älskling.Och så en bild på migDammsuga tvättmaskinen

Nu kanske det låter väldigt konstigt att dammsuga en tvättmaskin men det är faktiskt väldigt effektivt när man vill få den helt ren.
Igår tvättade jag Ráks eksemtäcke. Innan jag la det i tvättmaskinen skakade jag det noga och kollade om det fanns hår på vilket jag trodde de inte fanns. Jag la in täcket i maskinen och tvättade. När tvätten var klar och jag tog ut täcket märkte jag ju att små små hårstrån hade suttit på täcket vilket jag inte hade lyckats se.
Jag gjorde då en extra sköljning för att få ut så mycket hår som möjligt men det fungerade inte. Då försökte jag istället torka rent med papper men det var ju i stort sett omöjligt pappret gick bara sönder. Att försöka få bort alla blöta hårstrån för hand var i stort sett omöjligt då de var så små. Jag kom då på den smarta idén att om jag låter tvättmaskinen torka kan man sedan dammsuga bort håren. Det fungerade faktiskt väldigt bra! Så det kan jag verkligen tipsa om.

Kommentarer

Oj vad roligt det är att få lite kommentarer från utomstående. Det peppar en verkligen till att fortsätta blogga. Så fortsätt nu att läsa min blogg så ska jag göra allt för att underhålla er!

Underbara dag!

Solen hade idag äntligen hittat tillbaka och lyste fint på den lilla snön som finns kvar på backen. Imorgon har jag hört att det ryktas om snö och det vore ju inte helt fel. Fast då får det allt komma en 10 cm i alla fall. Annars så kommer snön bara lägga sig tunt över isen och sen kommer det vara livfarligt att vara ute och gå då man inte ser isen.
Jag passade i alla fall på att vara ute och gosa med Pollux idag, han är verkligen en väldigt fin katt, så otroligt söt! Och det roliga med honom är att hans teckning är helt symmetriskt förutom att hans det på hans ena baktass är lite svart. Jag har nog tyvärr ingen bra bild på honom så man ser exakt och det är heller inte det lättaste att ta en då han hela tiden rör på sig!

Nu har det ju ett tag sedan jag bloggade här så ni kanske undrar vad jag har haft för mig? Jag har helt enkelt inte haft inspiration till att blogga. I tisdags var det även mammas födelsedag och Emanuel för hemma för han hade studiedag.Så jag och han hade fullt upp med att förbereda lite roliga saker tills mamma skulle komma hem. Vi bakade muffins med hallon i och sen gjorde vi ledtrådar och gömde paketen så hon fick gå en presentjakt. På kvällen var vi på Jensen's bofhus och åt, mycket gott!

Igår var mamma ledig. Då hon fyllde jämt i tisdags skulle hon egentligen varit ledig på sin dag enligt ett avtal på hennes jobb. Detta visste hon dock inte om så hon tog ledigt igår istället. Vi hade då en mysig mor och dotterdag. På förmiddagen åkte vi till stallet, jag red och mamma följde med och gick med sina stavar. Efter en timme i djupsnö var mamma ganska så mör i kroppen. Rák hade dock väldigt mycket energi kvar men skritt turen var väldigt nyttig för henne. Hon behöver lära sig att ta det lugnt ibland också!

Idag har jag mest pysslat lite inför min flytt, jag tvättade Ráks eksemtäcke och sydde in en eksemhuva. Jag tittade även lite på ett fleecetäcke som jag ska sy en halsdel på men kom fram till att jag måste prova det på Rák först.

Det var väl i stora drag hur mina senaste dagar har sett ut.

Veckans tips #3

Denna veckan vill jag tipsa om att tändstickor kan vara väldigt bra att ha hemma även om man inte brukar tända ljus eller liknande med dem. Det är nämligen så att om det luktar illa hemma tex på toaletten så är det bara att tända en tändsticka låta den brinna lite och sen släcka den. Tändstickan tar enkelt och effektivt bort dålig lukt!

Insikt

Precis nu slog det mig att jag snart komma att flytta hemifrån igen. Till en stor gård där jag ska lära känna nya personer, lära mig nya rutiner, nya hästnamn, nya träningsmetoder m.m. Det känns väldigt spännande men samtidigt lite läskigt!
Jag  har vant mig vi att vara hemma nu, här är det tryggt och jag vet hur allt går till. Nu ska jag iväg och få klara mig själv igen men troligen är det väldigt nyttigt! Jag kommer ju ändå ha med mig min lilla Rák! Och sen så är det inte värst lång hem..

Vatten över huvudet?

Det blev ganska många bloggtävlingar idag så nu ska jag istället berätta om något annat nämligen mitt projektarbete som jag gjorde förra året. Eller rättare sagt - påbörjade!
Som rubriken avslöjar kan man ju börja undra om jag kanske inte tog mig lite vatten över huvudet? Mitt projektarbete som jag valde att jobba med var nämligen att bygga en helt egen soffa till vårat vardagsrum. Jag gjorde palnritnigar, rita upp den i 3d i Sketchup och började sedan att bygga den. Det var dock lite svårare än väntat!
jag fick göra om ritningen ett ex antal gånger för att justera så den lättare skulle passa in i verkligheten och även lättare att bygga. Jag blev klar med första delen efter en rätt lång tid då vädret inte alltid tillät mig att jobba på soffan. Eftersom jag jobbade med den utomhus var jag rätt beroende av vädret. Nu under hösten gjorde jag även klart del två på soffan.

Soffan består av fem stycken delar, mitten delen och de rundade yttersta delarna är kvar. Mittendelen är den svåraste och jag vet faktiskt inte om soffan kommer att bli fullständig någon gång. Det återstår att se!
Just nu har vi den lilla delen av soffan på övervåningen som en fåtölj och den stora delen står nere som en liten soffa.
Det fattas lite finjusteringar på dem bara, benen ska slipas och tyg ska sättas på kanterna annars är de klara.

Igår när vi var en sväng på Ikea hittade vi nackkuddar som vi länge har velat haft. Jag har sökt på nätet för att hitta något lämpligt men inte lyckats men igår när vi såg dessa så dröjde det inte länge innan vi hade plockat på oss tre stycken! De var perfekt, precis lagom stora.


Jag har tyvärr ingen bild på hur hela soffan skulle ha sett ut på denna datorn men jag lovar att lägga upp en när jag kan!

Valet och kvalet

Igår åkte mamma, pappa och jag till en islandshästgård i närheten av Marstrand för att träffa ägarna och se hur det ser ut då jag kanske ska jobba där. Hela stället var väldigt fint och alla i stallet var väldigt trevliga! På gården finns hela 70 islandshästar i varierande ålder och färg!

Jag fick veta en hel del om gården, hästarna och massa om avel då den ena ägaren är väldigt avelsintresserad.
Jag fick besöka gården som är en herrgård och fick även höra en del historier om gården. Sedan åkte vi även en bit bort från gården för att se hur jag kommer att bo om jag tar jobbet. Allt verkar väldigt bra och jag tror jag skulle kunna trivas och lära mig en hel del.

Nu återstår det bara att välja om jag vill jobba där eller om jag vill flytta upp till min älskling. Jag vet att jag skrev för några dagar sedan i ett annat inlägg om att jag nog kommer att satsa på vårt förhållande men en sådan här chans lär jag aldrig få igen. När jag väl börjat plugga kommer jag inte ha så mycket tid för hästar och inte när jag pluggat klart heller. Jag hoppas att jag och Andreas kommer att kunna flytta ihop när jag börjar plugga och då kanske inte han vill sen att jag ska jobba och bo på en gård när vi väl har börjat bygga upp vårt liv tillsammans.

Jag har bestämt mig för att göra en lista med för och nackdelar och sen ska jag försöka välja vad det är jag vill göra. Jag ska även skriva ner lite frågor som jag kommit på i efterhand för att klartgöra några frågetecken.

Ni som läser får gärna skriva synpunkter på vad ni tycker.

Besök på arbetsförmedlingen

I morse blev det ett besök på arbetsförmedlingen för  lite basinformation. Rätt så intressant och lärorik ändå! Jag skrev ner några saker jag måste kolla upp annars så gör jag redan det handledare sa att man ska tex. kolla efter jobb varje dag!
Efter mötet gick jag till massa jobb och sedan åkte vi hem för lunch. efter lunch bar det av igen för mamma skulle klippa sig och sedan skulle vi iväg och handla lite. Bland annat tyg. Jag skulle själv ha lite tyg för att sy till Rák men fick inte tag på det jag vill, rött fleece och mörkblå mockaimitation skulle i alla fall komma in! Så sen ska det sys.
Jag ska försöka hitta röd och turkos mockaimitation också!

Nu blir det let's dance och glögg med pepparkakor till!

Skymmning

Det var så fin innan när jag var ute i skymningen för att slänga ut sot från våran spiskamin. Det hade precis börjat skymma och snön lyste upp så fint på träden, jag försökte ta kort men det var inte det lättaste när det nästan är mörkt! Det var väldigt mysigt i alla fall, helt stilla och det enda man hörde var kaninerna som drack från sin flaska och katterna som gick runt på skaren.
Vintern är verkligen mysig när den får vara så här fin!♥


Så värst fina blev ju inte bilderna, denna blev bäst.

Veckans tips #2

Denna veckan handlar det om matlagning. Ibland har man ju oturen att när man ska laga något riktigt gott så råkar man hälla i ungefär halva saltkaret men det finns en lösning på det!
Det är nämligen så att potatis har en förmåga att suga åt sig salt väldigt bra. Så har du tex. gjort en sås som är för salt lägg i en potatis så suger den åt sig saltet.
Detta kan även vara bra att veta när man tillagar potatis, tänk på att inte salta för mycket!

Nu var det vitt igen!

I natt snöade det lika grann igen så nu är det vitt och fint ute. Himlen är rätt mörk nu också så det kan nog tänkas komma ännu mera snö!
Detta året gillar jag verkligen snö, andra år har jag blivit ganska less på snön rätt fort. I år kom den ju så tidigt också så jag borde vara less, men jag tycker mest det bara är mysigt. Det får gärna finnas snö kvar ända till min födelsedag i alla fall!


Hemsida

Jag har börjat med ett nytt projekt nu, nämligen en egen hemsida! Jag vill inte avslöja allt för mycket än då den är under uppbyggnad men den handlar om islandshästar. Allt om islandshästar ska finnas samtal på ett och samma ställe!
Vi får se hur lång tid det tar att förverkliga men än så länge går det oväntat bra!

Horses VS Boyfriend?

Ja, vad ska man välja egentligen om man inte kan få båda för stunden? Det är precis där jag är just nu!
Jag vill både få vara nära min älsklling, bo med honom och börja bilda ett liv tillsammans. Samtidigt vill jag också kunna få vara nära Rák, rida hennne så vi kan utvecklas ännu mer tillsammans.

Jobb har jag inget här så det håller mig inte kvar än så länge. Jag har skickat in en ansökning på jobb hos älskling och ska skicka in mer. Får jag napp där är det lättare att flytta upp!
Däremot har jag nu fått ett erbjudande på en gård med islandshästar norr om Göteborg, dit ska vi för att kolla på lördag så får jag se sen om det är något för mig.

Efter att ha övervägt lite med mig själv har jag (nog) kommit fram till att jag kan lägga hästarna på hyllan för ett tag och istället sattsa mer på relationen med min älskade pojkvän! Vi har varit tillsammans i över 1 och ett halvt år och nu är det verkligen dags att lära känna varandra ännu mer och komma varandra närmare genom att bo nära. Se hur vardagen fungerar ihop och börja bilda framtidsplaner tillsammans!

Rák ska ha föl i maj så jag kan inte rida henne så jättelänge till. Det vore då bra att passa på att ta ett uppehåll och flytta under denna period. Jag vet att hon har det bra istallet och blir väl omskött när jag inte är i närheten!

Nu är det bara till att vänta och se om jag får något jobb!

Tv-kväll!

I kväll är det en tv-kväll helt i min smak! Först nu är det ett efterlängtat program nämligen Halv åtta hos mig, efter det är det Familjen annorlunda och sen för att avsluta kvällen blir det spårlöst!

Förra året brukade jag titta på dessa program i min (underbara) lilla lägenhet i Falkenberg, jag saknar den faktiskt väldigt mycket! Jag hade en väldigt bra tid där och min granne var ju också ett plus i kanten :)

Ridtur och wii-spel

Som ni läste igår var det dax för mig idag att ha årets första ridtur.. Vi var hela tre stycken på denna tur! Det skulle ha varit två till men de avbokade pga av vädret. Fast så farligt var det faktiskt inte, vi hade fyra broddar på varje hov och snösulor vilket fungerade väldigt bra. Rák halkade vara till en gång!
Vädret var dock inte så roligt, solen försökte lysa igenom molnen på morgonen men sen tog molnen över ändå så det blev en molnig dag och fram mot förmiddagen även blåsig, kall och dimmigt!

Sen jag kom hem har jag nu spelat lite wii från och till med världens bästa lillebror! Wii är faktiskt mycket roligare än vanligt tv-spel då man får röra på sig! Fast en del spel kan vara rätt jobbiga så som baseball där jag fick rätt ont i min arm men annars är det sjuktkul! Jag skulle gärna vilja ha lite fler olika spel. Undrar hur sims fungerar på wii? Någon som vet? Om ni har tips på ett bra wii-spel så är det bara att höra av sig!

Regn och slask!

Vad hände med den fina vinter som vi äntligen fick tidigt i år? Idag har det varit en plusgrad och spöregnat hela dagen lång, snart ser man till och med marken igen där det är skottat! Jag hoppades ju att vintern skulle hålla i sig till i alla fall mars! Och imorgon ska jag leda en 3 timmars tur, det lär ju inte bli så kul att varken rida eller fika i regn och slask.
Något positivt är ju att jag ska få rida min älskade flicka för första gången detta året och hon lär vara pigg! Hon ska även få prova sin nya röda fina grimma och den nya nosgrimman jag köpt då hon lägger käkarna på sne, biter tag i bettet och töltar iväg i sitt eget tempo! Det slog mig nu plötsligt att detta kanske är ett tecken på att något inte är bra eller så är det bara fräckhet. Hon har blivit lite fräck det senaste, försöker äta under ridturen, står inte still när jag fixar och försöker äta från stallbacken också. Det märks i alla fall att hon blir mer och mer självsäker!
Om det är någon som vet vad hennes beteende med bettet kan bero på så får ni gärna kommentera.

Beslutsångest!

Att det ska vara så svårt att hitta en bra sadel! Ju mer jag säker på internet ju fler olika modeller som verkar bra hittar jag, snart blir jag nog tokig.. Och inte nog med det så kommer inte den sadeln som jag funderar på mest ut förrän i slutet på februari!
Jag funderar nu istället på att försöka få en plats på sadelprovningen i Borås med Karin Åberg nu i januari så jag kan få lite hjälp och synpunkter.. Rák har inte den lättaste ryggen att hitta sadlar till då den är så kort och lite överbyggd. Jag har även läst massa gott om Karin och att hon ska vara jätteduktig så jag hoppas det finns plats för mig och att jag kan komma dit med Rák.
Men mitt hjärta klappar fortfarande för denna fantastika sadel Tekna, alla som provat den säger bara gott om den så jag kan INTE vänta mer nu. Jag hoppas de kommer ha den på Eurohorsemässan i Göteborg så jag kan få prova den där!

Det var allt för mig just nu. NU ska jag ut och mata djuren...

För svårt...

Det blev tyvärr lite för svårt att hitta ett tips till varje dag så nu får det bli veckans tips istället. Jag hoppas att ni läsare kommer fortsätta att följa mig ändå och så hoppas jag att jag kan klara av att göra ett tips i veckan!
Veckans tips #1

Har du någon gång blivit irriterad över att ditt batteri helt plötsligt tagit slut när du behöver det som mest och inte har något i reserv i närheten?
Då finns det faktiskt en lösning! Man kan lyckas att få ut en sista ansträngning från sitt batteri genom att lägga det en stund på en värmekälla tex ett element fungerar alldeles utmärkt!

Nyhet på bloggen!

Ja, nu blev det väl spännande när jag ska avslöja en nyhet!
Jag har liksom tappat gnistan lite och uppdaterar inte så ofta här på bloggen nu som ni kanske har märkt.. Men så kom jag på en idé. Det kanske inte är så roligt att läsa om vad jag gör på dagarna så jag försökte klura ut något roligt.
Nyheten är att jag ska börja med "Dagens tips". Jag ska försöka att (nästan)varje dag lägga upp ett dagens tips här på bloggen. Tipset kan handla om allt mellan himmel och jord. Antingen är det något eget tips jag kommit på, något jag läst/hört någonstans eller så kan ni läsare också få komma med tips som ni vill dela med er av.
Skulle vi ha något fiffigt tips på lager så är det bara att kommentera i något inlägg och så lägger jag sedan upp det här! Ni får även höra av er om det är något speciellt ni skulle vilja läsa om så ska jag göra mitt bästa för att uppfylla era önskemål!

RSS 2.0