Budget!

Försöker mig på att få någon kolla på vad allt man tänkas kosta. Inte helt lätt att få till en budget när jag bara kan gissa än så länge. Det verkar inte helt billigt att plugga heller.
Budgeten ser ut så här än så länge, med ganska stor marginal.
♣ Mat: ca 1500 kr
♣ Hyra: ca 2500 kr:
♣ Hemförsäkring: 42 kr
♣ Litteratur: ca 1000 kr
♣ Internet: 125 kr

För att få en bild närmare sanningen vore det jättesnällt om ni skulle vilja dela med er av er budget.
Någon som vet vad litteratur kan tänkas kosta? Matkostnaden är rätt hög, men då jag gillar att äta bra mat utan tillsatser och annat äckligt kostar det en del. Dock måste jag försöka att dra ned på dessa kostnader.

Kommentarer
Postat av: Melina

sv: hihi ja det är underbart, klart du kan! :D

haha, jamen eller hur xd

2011-07-17 @ 20:46:42
URL: http://humlidumli.blogg.se/
Postat av: Elina

SV: Ja, det har varit fullt ös hela helgen. Men det har varit kul, även om jag är helt slut just nu.



Katten ser alltid sådär arg ut. ;-) Han blir aldrig riktigt nöjd.. Men han är snäll ändå, trots den onda blicken.



Bra att du har kollat upp det ändå :-) Hoppas det blir lite bättre snart! Känner igen det där med tid, ork och motivation faktiskt, jag har inte heller haft ork, tid o motivation för att träna den senaste tiden heller.

2011-07-17 @ 22:01:46
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se
Postat av: Therése

Hej!

Angående litteratur. När jag läste så köpte jag bara nya böcker i början tills man hittade folk som ville sälja sina begagnade böcker till ett förmånligt pris, som man dessutom kunde sälja vidare sen... eller låna på biblioteket. Mvh Therése

2011-07-17 @ 22:11:31
URL: http://www.gravelid.se
Postat av: Anna

nej, jag ska allt ta och be till väderguden ikväll om massa sol nu i veckan! xD haha! det låter bra, då ses vi! ;)

2011-07-17 @ 22:39:38
URL: http://mizlys.blogg.se/
Postat av: warnmark -foto & hälsa

Sv; Tack :)



Tänkte på det med maten. Att rotfrukter (som exempel) är väldigt billig och bra mat som håller länge. Kollar man runt på Lidl så kan det skilja en del i pris från ica/willys som t.ex. En annan sak man kan göra är att baka sitt egna bröd så sparar man en del pengar även där plus att det är godare och räcker längre (plus utan tillsatser). Några tips från mig :) Svårt det där med budgetar.. :/

2011-07-18 @ 00:01:06
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Linda

Äsch vad var det nu du skulle plugga till igen? Vi håller också på att räkna budgett, jag kommer få ta studielån men vill låna så lite som möjligt. Det är även tänkt att jag skall hitta en billig och bra lägenhet.



Sv: Jasså du har killen i härnösand :) Men vart bor du då? Är det inte väldigt långt avstånd? Har han lägenheten ute på annons?

2011-07-18 @ 09:06:27
URL: http://www.elmo.cybersite.nu/
Postat av: Frida

Jag och min sambo har en matbudget på 3000kr och det räcker gått och väl för oss, det blir oftast pengar över varje månad och då har vi inte snålat. Vi äter god och riktigt mat så 1500kr räcker nog för dig med :)

2011-07-18 @ 10:15:30
URL: http://fridabennerman.blogg.se/
Postat av: Agnetha

Var ämnar du plugga med så billig månadshyra? Jag betalade fyra tusen för mitt studentrum i Umeå... Litteraturen får du nog kläm på så småningom, det går utmärkt att kopiera (harkel-host), köpa begagnat med mera. Framförallt finns det: BIBLIOTEK! :-) Förakta inte bibliotek! Tycker matkostnaden låter väldigt vettig...

2011-07-19 @ 08:09:27
URL: http://sillviken.blogg.se/
Postat av: Jenny

Som tidigare nämnts går det ju att låna/köpa begagnad kurslitteratur och då brukar man komma hyfsat billigt undan. Matbudgeten verkar väl tilltagen också, tror det är ungefär vad både jag och sambon gör av med på en månad på mat så du lär nog inte behöva lägga ut så mycket (om du inte är väääldigt hungrig) :)

2011-07-19 @ 09:53:16
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0