Inte i balans

Min kropp är för tillfället inte i balans och jag vet inte vad som är fel. Har nu ett bra tag känt mig rätt svimfärdig ibland, jag har aldrig svimmat som tur är men det är inte direkt en behaglig känsla. Idag kom det tillbaka och värre än tidigare. Inte så roligt att känna sig svimfärdig titt som tätt på lektion och sedan i en mataffär.

Jag har varit på studenthälsan i skolan och pratat med dem men de trodde inte att det var något fel på mig utan hade med stress och flytten m.m. att göra men jag har haft detta längre än så.
Jag har nu fått nog och vill gå till botten med det här, imorgon ska jag (förhoppningsvis) dit igen och se om vi kan komma fram till något. Då jag är EXTREMT sprut rädd med har jag inte velat ta prover på väldigt många år fast jag vill ju gärna veta om allt står rätt till, får se om jag kan övervinna min rädsla.

Efter att jag kom hem från matafärren har jag bara vilat, är helt orkeslös, trött och har en liten "svimmningskänsla" hela tiden. Kallsvettig är jag med och har huvudvärk.
Pastagratängen får vänta till imorgon nu blir det pannkakor istället! Kanske ska dricka vätskeersättning av socker och salt för att få upp min sockernivå lite..

Någon som har något förslag på vad det kan vara för fel eller som har känt samma som jag?

"Braperiod"

Ja, just nu har jag en så kallad "braperiod". Det känns verkligen som att allt kommer att lösa sig till det bästa. Jag börjar må bättre igen, inte lika stressad och har en hel del att se fram emot.
Jag trivs riktigt bra i skolan med mina fina klass och för första gången i mitt liv är jag verkligen en del av klassen.

Tidigare år har jag varit utanför en hel del, förutom mina två bästa vänner så var det väl ingen som brydde sig så värst mycket.
Värst var det i högstadiet, ibland kunde folk säga hej till min två vänner men inte till mig trotts att jag var precis bredvid dem. Det sved rejält kan jag säga. Jag var väldigt lycklig över att få ha i alla fall två bästa vänner då, tyvärr har vi ingen kontakt idag vilket är väldigt tråkigt. Men nog om tråkigheter!

Nu ska jag istället egoboosta mig själv lite grann. Jag har märkt att jag har en väldigt bra talang för att förstå vad folk vill ha. När jag blev tillfrågad av några av er läsare att göra en header plus design till bloggen så verkade jag ha träffat mitt i prick.
Idag när jag skulle visa upp min lägenhet som jag har ritat i 3D till en klasskompis (en skoluppgift) så fick jag bara massa positiva kommentarer, hon sa att det var jättefint och hon var väldigt nöjd. Jag kan säga att jag växte en hel del, det är så underbart med beröm!

Jag är så sjukt taggad på att komma ut i arbetslivet nu, fast jag ser också fram emot att gå klart utbildningen för jag tror att det kan bli riktigt bra det här!

"Det löser sig!" som min mammas väninna alltid säger och ja, det är ju sant!

Känns som att det blev ett inlägg om allt och inget men jag hoppas ändå att ni kan hänga med lite.

Mysig helg och 1a advent.

Vinden tjuter  och regnet smattrar utanför fönstret, idag har det dock inte varit något vidare väder. Men som tur är gick jag på julmarknaden igår, då var det strålande sol om än lite blåsigt.
Marknaden var väl inget att hurra för direkt, inga roliga saker och verkligen inte roligt att gå runt själv heller för den delen.
Det var desto roligare att gå på stan istället! Jag fick med mig några saker hem som jag är riktigt glad över! Bland annat så köpte jag en kofta på Gina Triot för 149, riktigt varm och go, perfekt då de är så kallt i skolan. På Gina hittade jag också en fin rosa-beige tröja, ekologisk var den med, för 99 kr. Tre pack trosor blev det med på HM och så hittade jag en an de sista julklapparna!

Ena koftan jag beställde från Ellos är tyvärr på tok för stor (då menar jag inte lite) den skulle nog kunnat vara en 42 åtminstone. Jag vet inte om den är felmärkt eller vad det är som är fel, men en 34/36 var den då inte.
63 cm bred över ryggen är den om någon är intresserad! Jag har mejlat Ellos och hoppas på svar, tillbaka ska den i vilket fall! Så jag passade på att köpa en på Gina så att jag ändå har två nya koftor.

Eftermiddagen bestod i plugg och Globen tittande.



Denna 1a advent blev jag väckt av regnet smattrande mot fönstret, riktigt mörkt var det. Dock fram åt förmiddagen kom solen fram en kort stund innan de ersattes av nya mörka moln.
Jag tog i alla fall tag i rapport 6 som jag har kvar sedan förra kursen, klart blev jag och inskickad är den nu. Bara att vänta och hoppas på att bli godkänd!

Efter lunch var det dags att ta tag i städningen och sedan fick jag pynta, som jag har längtat i fler veckor nu och så fint det blev. Nu när det blivit mörkt är det så fint att titta ut och se adventsstakar och stjärnor lysa i nästan vart enda fönster. Julen är en så mysig högtid!
Nu har jag precis adventsfikat också, varmchoklad, lussekatt och pepparkakor. Nästan helg blir det till att baka eget, så mycket godare!



Nä, nu måste jag ta och sätta fart och rita lite 3d innan det är dags att se Gossip Girl klockan 18!

Globen Matiné

Nu blir det lite mer Globen, lyxigt att kunna sitta hemma och titta. Hade jag åkt hade jag velat se matinén och islandshäst special, och båda visar de på SVT play! Bara att sitta hemma och njuta av Horse show och ta en paus i pluggandet!

I väntan på islandshästar

På Svt-play sänder de nu direkt från Stockholm horse show, fem i fem skulle islandshästarna in men barbacka hoppningen drog ut lite på tiden. Väldigt läskigt måste jag säga, det hade jag aldrig vågat!
Robert Whitaker vann på 2,12m! Och vår svenske Pontus kom tvåa.

Nu strax islandshästar!! Jag får såna rysningar av att bara tänka på dessa fantastiska hästar, de är så otroligt kraftfulla och helt magiska!

Ämnerna bakom produkterna.

Det är inte klokt vad mycket äckligt det finns i hudvårdsprodukter.
Jag har börjat gå igenom vad de olika ingredienserna i mina produkter egentligen är och det är ingen jätterolig läsning. Började igår med Decubal som ändå är rätt okej. Idag tänkte jag gå igenom La Roche-Posay produkterna och efter fyra ingredienser orkade jag inte mer. Det är så mycket ingredienser med så konstiga namn att man blir helt yr av allt!.

Jag har nu letat upp en annan serie istället som nog kan passa mig. Weledas mandelserie är en parfymfri serie som passar känslig hy. Jag ska försöka få tag på prover så jag kan se om det kanske kan passa mig.
Ite jättedyrt var det heller vilket passar min studentkassa bra.

Någon som provat Weledas produkter?

Torsk och broccoligratäng med potatismos

Du behöver:

500g kokt broccoli
1 sats ostsås
ca 500g torsk
10 medelstora potatisar

Ostsås:
2½ msk vetemjöl
5 dl mjölk (vet ej om havremjölk fungerar, kan bli konstig koncistens)
1-2 msk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:
Koka broccolin och potatis. Lägg torsken i en ugnsfast form.
Börja med ostsåsen, vispa ut mjölet i lite mjölk. Häll i resten av mjölken, lägg i smör och låt koka upp under omrörning. Koka på svag värme 2-5 min. Smaka av med salt och peppar.
Häll i osten men koka INTE för länge, då blir osten seg.
Häll den kokta broccolin över torsken, häll över såsen och ställ in i ugnen. 225 grader i ca 25 min.
Gör potatismoset och servera sedan allt med lite pressad citron.

En enkel och god maträtt!

Fb som regerar?

Är det facebook som gäller för er alla eller brukar nu "hänga" på andra mötesplatser också? Finns det något roligt ställe eller är det facebook som vinner över allt?

Jag loggade in idag på min Netlog som jag inte varit inne på, på flera år. Fick ett mejla om att någon ville bli vän blev tvungen att kika. Det verkar faktiskt som att det är kvar en hel del människor där till skillnad från tex MSN. Där är det nästan aldrig någon nu för tiden, rätt tomt. Jag själv var inte inne på flera år och helt plötsligt fick jag för mig att logga in igen men det finns knappt någon där. De flesta chattar och skriver nog meddelanden på Fb nu för tiden. Lite tråkigt då MSN chatten är så mycket bättre.

Stallet.se brukade jag också vara inne på en hel del när jag var liten men det blev bara mer och mer konkurrens, och inte så mycket gemenskap. Folk lurade varandra, tjuvade från varandra och var allmänt taskiga för att bli störst och bäst.

Lunarstorm var också en populär sida som jag brukade vara mycket på, tråkigt att de tog bort den för några år sedan. Jag och Andreas träffades nämligen där så det fanns massa fina minnen där från första tiden då vi började prata. Hade ju varit roligt att kunnat läsa det då och då.

Vad är er favoritsida? Är det förresten någon mer som har träffat sin pojk/flickvän på internet?

Snabbat upp datorn

Jag är trött på att min dator ska hålla på och sega ihop så jag googlade lite och hittade en guide på Expressen hur man snabbt och enkelt kan snabba upp datorn. Guiden hittar ni här.
Det blir inte lika snyggt när man har gjort som guiden säger men får hoppas att det hjälper!

Fantasin tryter

Vad ska ni äta i veckan? Jag vet verkligen inte vad jag ska äta denna veckan. Alltid annars brukar jag kunna komma på något men nu står det helt still. Jag vill ha något lättlagat och gott! Förslag?

Tillbaka på ruta ett

Vet inte vad det är med mig, men nu känner jag mig helt nere igen. Orkar inget alls, är inte motiverad utan bara ledsen och nedstämd. Ingen matlust riktigt heller.
Tydligen så är det så att vi svenskar har rätt mycket magnesiumbrist vilket kan leda till stress, att man bli deprimerad och trött. Kanske borde prova att börja äta magnesiumtabletter?

Det är verkligen inte kul att må så här.

Snygga sitsen


Här bjuder vi minsann på en riktigt snygg sits! Eller? ;)

Lätt fast svårt

Förbereder inför littertaurseminariumet på torsdag och jag blir bara mer och mer förvirrad. Ju mer jag läser och försöker förstå ju mindre förstår jag. Till en början kändes det självklart men nu känns det som att jag inte förstår något alls.

Vi har fått ett visst antal sidor i vår kurslitteratur som vi ska översätta och sedan förklara med egna ord och bilder vad som menas. Det svåra är att boken egentligen är så lätt så att den blir svår. Allt är så självklart så jag vet inte hur jag ska förklara så att man förstår.

Texten är i alla fall klar tror jag så nu letar jag bilder att illustrera med. Jag har bara några få bilder kvar att hitta och sen är jag klar, vilket ska bli skönt. Jag får kika igenom allt på tisdag eller onsdag då jag har fått lite distans från arbetet.

Man blir faktiskt mest bara snurrig av att plugga!

Samma min


Lite rolig bild!

Begagnad present?

Det var en tanke som slog mig helt plötsligt.
Är det okej att köpa något begagnat och ge bort? Främst inom hästvärlden tänker jag nu.

Själv tycker jag att det inte borde vara något jättestort bekymmer så länge vara är helt och ser fin ut. Man tänker ju samtidigt på miljön på detta vis!

Vad tycker ni? Har ni gjort det någon gång?

Gottesugen

Ja, jag har varit gottesugen i flera veckor nu så i eftermiddag bestämde jag mig för att ta mig i kragen och baka mig några kladdkakemuffins.
Så nu sitter jag här i min soffa och myser till Idol med en muffins, en halv banan, en klementin och en kopp te. Snart är min vetekudde varm och go också så då ska jag sätta den på min onda rygg och bara ha det gott!

Klickat hem

I morse klickade jag hem lite nya kläder från Ellos då jag tycker att jag kan unna mig det. Behöver även uppdatera min garderob lite grann så jag passade på nu när de är rea också.


Veckans tips #25

Visste ni att en vanlig barnängel tvål fungerar lika bra som tex Gilette rakgel?
Då jag har riktigt känslig hy fick jag till slut utslag och det kliade fruktansvärt av rakgelen. Jag provade då att raka med vanlig tvål vilket fungerar alldeles utmärkt. Inget kliande, inga utslag. Billigt och bra samt man slipper handskas med massa konstiga ämnen.


Bildkälla

La roche-posay och bare minerals

På förmiddagen tog jag en liten promenad och passade även på att gå en sväng på stan. Jag lämna tillbaka en sak på Åhléns och gick sedan in på Doc Morris för att fråga om prover på de produkter jag blivit rekommenderad av hudterapeuten. Jag fick några prover, en del av dem var de som jag blivit rekommenderad och andra fick jag ändå för att prova.
Nästa stopp blev Kicks för att fråga om prov på bare minerals matte foundation och det fick jag!
Sista stoppet blev Apoteket hjärtat, även här frågade jag om prover från La Roche-Posay som jag fick! Så nu ska här provas och jag hoppas på att de passar mig och ger någon effekt!


En ovisad bild


Hon kan allt min lilla! Snacka om förvåning när jag såg detta!

Jag vill också..

Jag vill också kunna få rida min häst varje dag, få utvecklas och få riktigt starka band. Jag vill också träna för tränare, gå massa roliga kurser och komma ut på tävlingar.  Jag vill också bli ett med hästan och dansa fram i flott tölt! Även om det på ytan ändå går rätt bra så saknar jag min prinsessa enormt mycket innerst inne!

Jag vet att hon har det bra men JAG vill få rida och utvecklas med henne. Tänk sen när jag tar över efter Cia, tänk om hon blir helt förvirrad igen eller att hon inte alls gillar mig. Tänk om jag förstör henne igen.

Jag hoppas inneligt att hon känner den kärlek jag har för henne och att hon åtminstonne kan stå ut med mig.
Hur vet man när en häst gillar sin människa? Jag har så otroligt svårt att läsa av en häst, något jag måste lära mig! Jag kommer nog få praktisera lite hos Cia tror jag!




(Ser ni bakbensauktionen?!)

Min fina, jag vill bara ditt bästa ♥

Inlevelse

De flesta personer brukar vara bra på tex geografi, avstånd eller att komma ihåg filmer dock är ingen av dessa egenskaper min grej. Men att leva mig in i filmer och böcker kan jag desto bättre.
Jag har en helt sjuk inlevelseförmåga i saker jag läser och ser, det blir liksom som att det är jag som är med om det som berättas. Det kan både vara helt underbar att få fly sin egen värld men också väldigt jobbigt ibland då det blir så starka känslor inblandade. Ibland kan det ta ett bra tag innan jag inser att det jag upplever inte är "verkliga"  känslor.
Trotts denna egenskap så gillar jag inte alls teater, att stå på scen är verkligen inte min grej!

För 1 år sen...

...var jag hemma och hade det bra, jag skulle verkligen vilja vara hemma just nu. Eller iaf bo närmare hem och kunna hälsa på när jag vill.
Det var verkligen helt underbart att få gå hemma och pyssla, även om det många gånger blev en hel del bråk mellan mig och mamma. Att varje dag kunna gå till stallet och rida min prinsessa var verkligen lycka. Jag försökte att njuta så mycket som möjligt men det känns nu som att jag hade kunnat njuta ännu mer. Jag skulle så gärna vilja ha Rák nära just nu! En tur i skogen på en underbar häst får en verkligen att må bra.

Jag är en person som älskar att gå hemma och pyssla med allt möjligt, jag saknar mitt hem så det gör ont just nu (Etuna känns nog inte riktigt som mitt hem än). Så många fina minnen som poppar upp.
Det blir så klart ännu mer jobbigt när jag är helt ensam här, jag vill bara sätta mig på tåget och åka hem, NU! Det som hade gått så bra hittills blev värre när jag åkte hem förra veckan, jag saknar min underbara familj så att det gör ont.

Rätt deppigt inlägg jag vet men jag behöver få ventilera ut lite. Jag försöker se positivt, att det bara är ungefär en månad kvar och att jag har en hel del planerat fram tills dess men det hjälper inte alltid.
Jag är i alla fall glad att jag har en läsare, annars hade det nog varit ännu mer ensam och jobbigt. Jag gillar inte att vara ensam.

Inget plugg-mode

Inget direkt plugghumör infann sig idag hos mig.
Efter några timmars plugg lägger jag det nu åt sidan och ska istället ägna mig at att läsa i min favorittidning - Family Living!
Jag har tänkt har en sån där riktigt mysig "du-är-värd-det-här-kväll". Jag ska titta på någon bra film, äta fruktsallad, dricka te och sedan läsa i min bok. Fyra saker jag gillar och tycker att jag är värd.

Ensamheten tar över

Från början tyckte jag det var skön att bo själv, jag kunde bestämma allt och ha det precis så som jag vill. Nu börjar jag dock inse att det inte är så jättekul att bo själv.
Man har aldrig någon att prata med, fredagsmysa med, skriva inköpslista med, handla med, ta beslut med utan allt måste jag göra själv.
Att ta bleslut är inte riktigt min starka sida, det tar oftast ett bra tag för mig innan jag har bestämt mig men i slutändan brukar jag ändå vara nöjd med mitt beslut.

Jag vill bli sambo nu!

Hudanalys

Den 11-11-11 klockan 11.11 befann jag mig på hudanalys på DocMorris, jag hade tid klockan 11. 
Jag gick mest dit för att få veta vad jag har för slags hy så det kan bli lättare för mig att hitta bra och framförallt rätt produkter.

Det var en 15 min gratis analys, så jag hade inget att förlora.
Riktigt bra var terapeuten, hon tittade och klämde på mig hy och förklarade sedan väldigt bra hur min hy mår.
Jag har en blandhy som är känslig och yttorr.
Jag fick några tips på produkter att använda samt så fick jag också testa dem vilket var bra då jag annars brukar kunna reagera på det mesta men inte på dessa vilket är positivt. Produkterna är av märket La Roche-Posay ett franskt märke, det var heller inte skyhöga priser på detta märket så jag ska nog satsa på det så fort mina andra produkter är slut.

Veckans tips #24

Att skära lök är inte alltid så lätt, ibland kan kniven glida mot lökens glatta yta vilket kan leda till olyckor. Därför vill jag nu tipsa om en "lök hållare", en mycket bra och fiffig uppfinning. Man både slipper skada sig och kan skärna små fina bitar av löken.

Finns att till på ÖoB för 15 kr.


Tänker så det knakar!

Sitter här i min lilla blåa soffa med fullt av böcker och papper utspridda runt mig, har försökt komma igång sedan i eftermiddags någon gång men nu börjar det faktiskt att lossna!
Jag håller på med den 6e och sista rapporten till förra kursen, den är individuell så jag valde att inte stressa och göra klart den till resttillfällena. Dock inser jag nu hur otroligt snabbt man kan lägga kunskap på hylla.

Förra veckan var jag hemma och tänkte inte det minsta på skolan, vi var även i stor sett klara med kursen det återstod bara ett seminarium som vi hade i tisdags och den sista rapporten så klart som jag i stort sett förträngt. Det är verkligen inte klokt hur fort man kan glömma kunskap, just nu känns det som att börja om på nytt och få lära sig allt igen. Det stod stilla ett bra tag i mitt huvud innan jag förstod exakt vad det är som efterfrågas. Det är tydligen inte alltid så bra med uppehåll från studierna även om de bara rör sig om en vecka.

Jag hoppas dock komma igång igen nu så att jag kan få bocka av denna inlämning från min lista snart!

11,1 grad

Här i Etuna är det alltså 11,1 grad ute just nu och solen håller på att gå ner.
Jag har faktiskt införskaffat mig en termometer idag då det kan vara skönt att vet hur många gader det är ute innan man går ut. Dock så fungerade den så klart inte helt och hållet. Sekunderna är inte hela, visst de kanske inte är så viktiga men jag vill ju ändå att det jag köper ska fungera. Så det får bli en ny sväng till Clas Ohlsson imorgon.
De borde förresten ha en kundklubb, jag är typ stammis där nu!

Obekväm säng

Vore det inte bättre med en obekväm säng istället?
Tänk vad lätt man skulle komma ur den på morgonen då!
Jag är en sovälskande människa, det är så otroligt mysigt att ligga och dra sig i sägen då den är så varm och skön. Min kudde och mitt täcke är riktigt sköna också så det gör ju inte saken bättre.
Dock har jag hittat ett rätt bra sätt för att kunna komma upp i rimlig tid. Jag sätter väckarklockan 10 min innan jag ska upp, lyssnar på Rix morronzoo tills nyheterna är upplästa och sen försöker jag ta mig upp. Det fungerar för förhållandevis bra.

Har ni något knep för hur man ska orka ta sig upp?

Ibland kan det vara trevligt också

Mörkret är ju inte alltid otrevlig, mörkret betyder att hösten och vinter är på väg och med det kommer också en rad mysiga högtider. Om faktiskt lite mer än två och en halv vecka är det 1a advent, vilket innebär julpynt och massa mysiga kvällar med pepparkakor, lussebullar och glögg! Det är verkligen mysigt att få pynta sitt hem inför jul, det blir en helt annan hälsa. En mysig hemtrevlug känsla utöver det vanliga!
Någon mer än jag som längtar?

Mörkret faller på

Det borde inte vara tillåtet att det blir mörkt redan klockan fyra nu! Man kan inte göra något alls på eftermiddagarna då det är kolsvart och jag gillar inte mörkret alls, i alla fall inte i stan.
Hemma är det dock helt okej! På landet är det inte samma sak, då är det bara mysigt speciellt när snön kommer. Det är så mysigt att gå ut och gå när snön har lagt sig och stjärnorna och månen lyser!

Här i stan vill jag inte ut och röra mig när det är mörkt, det är läskigt. Egentligen borde det vara läskigare att vara ute på landet när det är mörkt och ingen annan människa syns till men så är det inte.
Jag kommer nog aldrig bli en riktig stadsbo, landet är så mycket bättre!

Engelska - inget för mig

Nej, engelska är då inget för mig. Just nu har vi en super krånglig bok på engelska. Det är en arkitektbok med en massa krånglig ord och jag förstår i stort sett inget alls.
Vi ska ha ett litteraturseminarium på den fast det är vi själva som ska leda seminariet och berätta för de andra i klassen vad boken handlar om. Vi ska jobba två och två och har fått ett antal sidor tilldelade.
Usch, jag är verkligen inte bra på engelska och detta gör mig verkligen inte peppad. Jag får prata med min lärare och se hur vi kan lösa det.

I förre kursen hade vi i och för sig också en bok på engelska som jag lyckades komma in i efter ett tag men denna boken är annorlunda. Svårare att förstå då det är en massa olika rit sätt m.m. som förklaras.

Har vi andra som pluggar förresten fått tidningen som ges ut av CSN? I den fanns det i alla fall en artikel om hur man lättare ska förstå böcker på engelska. Jag ska nog ta och läsa den.

Ecosmart

Ecosmart är namnet på min andra blogg, en blogg som jag började lite smått med år 2009. Dock blev det inte mycket av den då jag tappade gnistan. Nu är jag igång igen och ska verkligen försöka hålla liv i den.

Miljön, naturliga och ekologiska produkter är något jag verkligen brinner för och vill få andra att förstå vikten av det.
Jag hoppas att ni i alla fall vill ta er en titt och kanske är det en blogg för just dig?

En doft av mat

Riktigt hungrig är jag nu och jag som brukar äta vid halv åtta i vanliga fall. Maten står i alla fall på spisen och puttrar, couscous med chicken tikka masala-gryta blir det idag. Luktar riktigt gott!
Om det ska bli helt rätt borde jag äta naanbröd till, dock så är detta är frysen och jag orkar heller inte äta ett helt bröd. Fast det bore ju helt klart gott till. Kanske får bli imorgon!

Något att se fram emot

För en stund sedan bokade jag biljetten hem över jul, den 19 december åker jag hem. Behöver jag ens säga tt jag längtar! Det bästa av allt är att jag inte behövde betala något heller utan jag kunde betala biljetten med poängen jag samlat ihop. Riktigt bra!
Mindre än 6 veckor tills jag får se familjen igen!

Rák sen sist

Den 18 augusti var sista gången jag red Rák. Då hade hon börjar tagga ner och hittat en låg form.
När jag red i lördags kändes det som att sitta på en helt annan häst. Hon stod stilla vid uppsittning, var lugn och jag kände mig riktigt trygg.
Avsaktningarna gick fin fint och hon svarade med en gång och inte tio steg senare. Tölten och traven satt utan att hon kikade på stjärnorna. Galoppen fick jag också känna på. Det var verkligen lycka!

Jag fick rida ett tag utan stigbyglar med då jag har en tendens att vagga med axlarna fram och tillbaka. Troligen beror det på min otränade rygg, dock inte bra då det stör Rák. Men i alla fall, jag kände mig trygg i att rida utan stigbyglar och litade fullt på Rák, travade till och med några steg, det hade jag aldrig kunnat göra tidigare.
Vi kommer nog bli ett bra team sedan, vi behöver bara lite mer träning.

Min prinsessa kunde inte haft det bättre!


Söt mulen♥

Veckan hemma - bildbomb!

Min vecka hemma hos familjen har varit helt underbar. Man förstår verkligen hur mycket de betyder när man är borta en längre tid. Det var dock hemskt att säga hejdå igår, jag hade så gärna velat stanna hos min älskade familj! Nu får tiden fram till jul faktiskt ta och gå fort tycker jag.

Jag tänkte ta och bjuda på lite fler bilder.
Någon som söker kattunge?

"Piff"


"Puff"


Kärt återseende. Jag sken som en sol på min prinsessas rygg!




Efterlyses

Någon som har en sån här klänning? Min är 34 och för liten för mig, skulle så gärna vilja ha en i 36 då den är så snygg!

Veckans tips #23

Denna vecka kommer ett tips som kan passa bra nu i höstrusket och baktider.
Oftast när man bakar använder man upp all jäst men ibland behöver man inte ett helt paket. Vet ni vad man gör då? Man fryser jästen! Det fungerar faktiskt, tro det eller ej. Jag har provat och jästen fungerade lika bra sedan också, degen jäste och såg fin ut. Väldigt praktiskt, då den annars inte håller så länge.

Borta bra men hemma bäst

I måndags åkte jag, som tidigare nämnt, hem för att hälsa på veckan ut.
Min lillebror hade ingen aning om detta och var rätt ledsen att jag inte skulle komma på hans födelsedag som är på fredag. Ni skulle ha sett hur han såg ut när han såg mig! Han satt bara och gapade och förstod inget alls. Tillslut kunde han prata igen och frågade vad jag gjorde där. Stackarn var i total chock. Dock fick jag en stor kram när han förstod att jag hade velat överraska honom.

Det är i alla fall underbart att vara hemma igen, mysa med familjen och umgås. Igår hjälte jag mamma att handla och idag var jag iväg och klippte mig hos min frisör. Det är så härligt att få återse byggden här omkring.
Jag och mamma tog även en promenad idag efter lunch, det var inget vidare väder men ändå skönt att få komma ut och få se min älskade by igen.

Kattungarna har jag även försökt gosa lite med, inte helt lätt då det är väldigt vilda och busiga! De tvekar verkligen inte att sätta klorna i en, inte alls skönt!
Men så bedårande de är! Helt underbar mjuk päls, vi grå färg och brun/gröna ögon. Båda har även vita fläckar, hanen har två, en på bröstet och en under magen, honan han en liiiiten på brösten som man kan skymta ibland.

Igår lyckades jag bara fånga honan "Piff" på bild, ska försöka fota "Puff" imorgon med så ni får se hur han ser ut!




RSS 2.0