Hösten är på ingång


Höst

Äggmjölk?!

Någon som har hört talas omoch/eller provat äggmjölk? Hur smakar det i så fall?
Jag hade då aldrig tidigare hört att det finns något som heter äggmjölk, förrän jag kom över det igår då jag googlade på "vattenchoklad". Jag ville få tips på hur man kan göra egen choklad att blanda med vatten istället för att köpa ögonblicks dyra chokladdryck. (Då jag är allergisk mot mjölkprotein är mjölk uteslutet)
Jag hamnade då på ett forum där de diskuterade äggmjölk att man kan ha det istället för mjölk och grädde i kaffe men också smaksätta det med kanel, kakao, saffran, kardemumma, vanilj m.m.
För att blanda äggmjölk behöver man:
2 ägg
25-50 g smör
2-3 dl kokande vatten
Gör så här
Koka upp vatten. Smält under tiden smöret i en skål med höga kanter t ex stavmixerskålen. Stoppa i äggen och smaksättning. Häll på kokande vatten och vispa eller mixa ihop några sekunder.

Denna går att använda både kall och varm.
För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel.(Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen.

Jag har läst om många olika reaktioner på denna blandning, många har dock sagt att det är gott! Jag håller just nu på att överväga om jag ska prova eller ej. Vill gärna höra först om någon av er smakat.

Veckans tips #21

Varför köpa dyra träningsbyxor när det går lika bra med ett par vanliga leggings i valfri färg? Jag tycker det är mycket skönare att träna i och helt klart mycket billigare också! Ett par leggings kostar 80 kr på HM.
Lycka till med höstens träning!

Hjälpt till

Jag gillar som sagt att hjälpa folk med deras bloggar så nu har jag fått hjälpt ytterligare två tjejer! Ni kan se resultatet på Karins blogg och Sannas blogg. Det är så roligt att de blev så nöjda. Jag fick några få riktig linjer och lyckades sedan med en fullträff, lite stolt är jag! Och skönt att kunna göra lite annat än plugg!

Är du norsk?

Det kan man ju tydligen fråga sig.. Förra veckan frågade en klasskompis mig om jag möjligen skulle kunna vara norsk. Lite förvånad blev jag allt och nej det är jag inte!
Hon undrade det pga att jag kan gå upp i tonart ibland när jag pratar, i slutet på meningar. Det skulle däremot kunna ha något att göra med att jag är halvfransk. I franskan går man upp i tonart i alla fall vid frågor.
Fats jag har fått höra det innan också att jag har en tonartshöjning och jag märker inte det själv. Undrar om det låter jättedumt?!

Stavgångs debut

Stavgång har nog fått en liten tönt- och tant-stämpel över sig. Men det är faktiskt roligt och skönt att få jobba med hela kroppen. Jag och E bestämde oss för att testa och ska definitivt gå nästa vecka med! Vi var en tapper skara på 4 plus en friskis-ledare. Riktigt trevligt hade vi lyckades som vanligt prata på en hel del.

Nu över till lite annat. Jag skulle nog behöva ha lite ledigt så att jag kan få umgås med härliga E lite mer än bara några få timmar åt gången. Tyvärr har jag ju då fullt upp i skolan! Hoppas verkligen att det kommer att lugna ner sig sen när dessa två halvfarts kurser är över. Då väntar en helfarts kurs men inte skola varje dag, skönt!

Finnarna invaderar - Alexandra har fått nog!

20 år och snart 21, ska inte finnarna försvinna när man går ur tonåren eller i alla fall vara som värst under tonåren? Jag har aldrig haft så mycket finnar och fet hy som jag har nu. Jag förstår verkligen inte varför!
Just nu använder jag produkter från Neutrogena. Men är det någon som har tips på någon annan bra produkt som verkligen får bort finnar och pormaskar? Jag är trött på att se ut som en prickekorv!

Jag är KLAR!

Jag är klar, så skönt det känns! Jag verkligen suttit hela helgen och bara försökt få klart mina uppgifter och jag lyckades, det är så skönt. Det är en stor lättnad, då slipper jag stressa över dem. Nu kan jag ta igen föreläsningar i lugn och ro och påbörja nästa gång uppgifter så att ajg slipper stressa med dem.
Behöver jobba fram lite då jag har en del planerat helgerna fram över så jag kommer inte ha så mycket tid att jobba då.
Jag då att jag skulle få sitta hela veckan, uppgifterna kännes verkligen för stora. De VAR också stora men jag lyckades bli klar på en helg, det var det värt!
Sitter nu och slappnar av med en välförtjänt fika i form av varm choklad och några mackor. Sedan ska jag och förvälla mina blomkålar och strimla purjolök så att jag kan frysa in det.

Sen blir det en skönt dusch innan jag ska fixa kvällens middag bestående av curryrisotto!
Förresten, det var en rätt bra dag idag. Fixargubbarna kom hit och fixade min fläkt, avloppet och satte in en list runt duschen. Sen vid lunch kom också en helt ny spis här så nu kan jag, förhoppningsvis, laga mat utan att jag ska tro att jag kommer bli anfallen.

Träning i massor

Corepasset idag kan jag ju säga nog var det mest krävande passet jag någonsin varit på! Det var sjukt jobbigt. Och det uppfyller inte riktigt mina förväntningar heller, corepasset som jag brukade gå på hemma är klart mycket bättre.
Här är det väldigt mycket mage, det är 20 min styrka på golv, balans, utfall och andra mer fartfyllda övningar och sedan stretching. Och så klart uppvärmning för med.
Nej jag vill ha mer rygg övningar också, jag får leta vidare! Ska prova flexpasset och se om det kan vara något för mig.
Kom även på en smart sak, jag har köpt ett prova-3-gånger kort för 150 kr och man har tillgodo 100kr på det som används till att betala medlemsavgiften. Det blir alltså 3 pass för 50 kr. Jag frågade om jag då kunde köpa ett till eftersom man ska betala 100 kr i medlemsavgift varje år, alltså en gång 2011 och en gång 2012.
Så där tjänar jag in på det! Man kanske skulle fortsätta att bara köpa prova på kort?
Ett corepass kanske inte kan definieras som "träning i massor" men jag cyklade först till Willys och sen från Willys till Friskis - friskis och hem. Så det blev lite träning och jag var rätt slut efter passet och så blåste det motvind!

På Willys kom jag rätt billigt undan också, bestämde mig efter ett tags velade att cykla dit då de har billiga rotfrukter denna veckan och man vet ju aldrig om det ändras imorgon.
Så jag köpte en påse morötter på 2kg för 5 kr, tre palsternackor(10kr/kg), en vitkål (2kr/kg), purjolök (10kr/kg) och blomkål (17.90 kr/kg) Allt som allt blev det 38 kr att betala, tycker jag var bra!


Bilder hemifrån

Förra veckan fick jag liter bilder skickade till mig som min lillebror tagit.

Min Plopp

Pappa och hans trädgårdsland

Fina Sally


Pumpa =pumpagratäng = mums!


Sötiga missar!


Usch vilken hemlängtar jag fick/har! Jag hade gärna bott närmare så att jag kunde få åka hem varje helg7så ofta jag vill och få umgås med min familj, de betyder otroligt mycket för mig! Och att få ha naturen så nära inpå, det är guld! Jag är så oerhört tacksam över att ha fått växa upp på landet, jag älskar naturen och den friska luften!

Hade även varit skönt att ha pappa stöd och hjälp i mina uppgifter, går ju att fixa över mejl och skype men det blir en gnutta svårare.


Islandshästens dag

Den 25 september, vilket är idag, är det islandshästens dag. Troligen kommer många av er åka på evenemang som anordnas med klubben eller liknande. Det hade verkligen varit roligt att komma ut och träffa lite islandsfolk, dock vet jag inget som händer runt om kring här.
Jag ska ha så roligt som att plugga men även tänkt på min lilla prinsessa som jag saknar! Det ska ändå bli skönt att komma en bit med mina uppgifter så att jag slipper sitta hela veckan sen och inte göra något annat.

Hoppas att ni får en toppen bra dag med era små ulltottar!


Lånad av Cia.


Mitt hjärta

Liten cykeltur

Efter många timmars plugg bestämde jag mig för att ge mig ut på en liten cykeltur på eftermiddagen idag då det var så fint väder! Jag älsjar att vara ute men gillar inte alls att gå själv.
Destinationen blev ÖoB då de brukar ha en hel del roliga saker och några saker fick jag allt med mig. Bland annat Wetex dukar, platsfickor, sytråd och ett block.
Meningen är att jag ska göra ett litet projekt med blocket, är ni nyfikna?

Jag börjar i alla fall känna mig lite lugnare ang. alla uppgifter, jag kommer att klara det! Hade dock varit skönt om hjärnan också kunde fatta det och sluta skicka ut en massa stressignaler hela tiden. Jag är så trött på att känna mig stressad. Någotn som har något bra förslag på vad jag kan göra?

Besök i tehandeln.

När jag handlade igår hittade jag inte riktigt något te att köpa. Jag funderade ett tag på persika/mango då jag älskar den tesorten men ville testa något nytt. Så jag bestämde mig för att ta en sväng förbi Kahls Te och Kaffehandel idag.

Jag kände mig riktigt jobbig då jag inte kunde bestämma mig och fick ett 20-tal tesorter föreslagna för mig. Då jag älskar svart te så var det där vi kikade mest men sedan såg jag att det fanns persikosmak bland den gröna sorten, dock luktade den inte alls så tilltalande.
Det fanns tillslut några tesorter som jag gillade en av dem var en stort som heter Eskilstuna någonting, minns tyvärr inte det fullständiga namnet men den luktade riktigt gott dock mest av earl grey och jag var ute efter ett frukte.

Tillslut bestämde jag mig för, helt otippat, ett grönt te med smak av blåbär, hallon. Ska provsmaka det nu till min fredagsmysfika som består av te, grape, dadlar och kiwi.
Jag älskar verkligen te, så då vet ni vad ni ska locka mig med!

Plugg i mängder

Har nu satt mig ner med lite mellanmål och ska till att fortsätta på en sammanfattning. Jag har en hel del uppgifter att göra för att komma framåt lite så att jag slipper sitta hela veckorna, jag vill ju gärna göra något annat också.
Idag hade vi vårt andra seminarium och det gick faktiskt bra, jag blev godkänt och kunde försvara mitt arbete riktigt bra.
Nu är det bara att ladda om inför nästa! En sammanfattning ska göras och två uppgifter,  en som har med bilder och trovärdighet att göra och en STOR som har med läslighet, läsbarhet och läsvärde att göra.. Usch nu blrv jag stressad. varför ska det vara så mycket och stora uppgifter?!
Bäst att jag sätter igång även om huvudvärken dunkar.
Vad har ni för roligt fredagsnöje då?

Beskymer, beskymer, beskymer..

Varför ska då allt handla om pengar? Det får mig alltid att må så dåligt. Usch, jag gillar inte att vara stressad, orolig och ha ångest.
Hur kan pengar ha sådan påverkan på oss? Varför ska pengar styra vårt samhälle?
Jag hoppas att det kan lösa sig på något sätt! Vill tyvärr inte gå ut med detaljer, känns skönt att kunna skriva av sig lite i alla fall...

Veckans tips #20

Denna vecka tänkte jag tipsa om ett mysigt täcke från Ikea. Täcket heter Mysa gräs och kostar hela 29 kr!
Helt klart prisvärt om man är beredd att släppa på kvalitén lite så är det helt klart godkänt. Min söm har gått upp en hel del, men det är rätt lätt att sy till med sick-sack söm. Annars är det väldigt fluffigt och gosigt.

Mejl från Island

För ett tag sedan så mejlade jag till gården där Rák föddes i hopp om att kanske, kanske få någon liten ledtråd om hur hon var som föl (kanske någon bild) och vad gården heter som hon flyttade till sen i Danmark.
Men tyvärr, de hade ingen information alls om det, väldigt tråkigt! Fast jag var nästan lite förberedd på detta, men jag ville ändå prova. Jag förstår ju att de föder upp en hel del så de kan ju inte komma ihåg och dokumentera alla hästar. Undrar om jag någonsin kommer att få veta om Ráks bakgrund. Jag hade så gärna velat se henne som föl!

Idag har förresten Rák fått löshoppa vilken hon tyckte var roligt. Jag hade själv tänkt ha löshoppat henne innan hon flyttade men paddocken var då översvämmad!


SJ kan allt överraska ibland!

För ca drygt två och en halv månad sedan skickade jag in till SJ ang. reseersättning då mitt tåg varit försenat. Det har tagit väldigt lång tid innan jag fått något besked men idag kom det! Och till min stora förvåning fick jag med en värdecheck (plus ersättning för biljetten) på 50 kr då vi blev avsläppta med buss en mil hemifrån så pappa fick hämta.
Jag hade då aldrig trott att jag skulle få det. Ersättning för biljetten fick jag baserat på att vi var en halv timma försenade, fast jag vet själv att det var över en timme.  Det verkar vara helt omöjligt att vara sen en timme eller mer enligt SJ. Jag vet då inte hur det räknar ut ersättningen...

Jag var bara tvungen att dela med mig av detta, nu ska jag ta och sätta igång med lite skisser till en friggebod, måla mina lådor och jobba fram lite med uppgifter.
Fast helst av allt hade jag velat spendera några timmar med E då vi har så fruktansvärt roligt ihop!

Edit: Fick precis mejl om att vi inte ska jobba med husen imorgon, det innebär att jag kan strunta i att skissa just nu, jippie!!

Rödbetspaj

Du behöver:
Pajdeg,
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk vatten
100 g smör

Fyllning,
500 g rödbetor
4 ägg
1 dl grädde + 1 dl mjölk
1 ½ tsk salt ( har man fetaost i kan det blir för salt med extra salt)
2 krm peppar
100g smulad getost eller fetaost (kan behövas mer beroende på hur mycket ost man vill ha)
solroskärnor eller pinjenötter

Gör så här:
Blanda allt samman till pajdegen i en bunke eller på bakbord. Knåda tills en deg formar sig. Kavla ut eller tryck ut i en pajform på ca 26 cm i diameter. Låter stå kallt 30 minuter. Förgrädda sedan på 225 grader i 10 min.

Koka rödbetorna, riv sedan grovt. Blanda rödbetor med ägg, grädde + mjölk, salt och peppar i en bunke.
Häll fyllningen i pajskalet. Skiva ost och lägg ovanpå (alternativt häll i rödbetsblandningen) strö över solroskärnor eller pinjenötter.
Grädda på 225 grader i ca 30 min.


Mysig eftermiddag

Efter att ha blivit lite irriterad på min grupp så skulle jag ha varit med på stavgång med E för att få ventilera lite. Dock hade E tvättid så vi skulle inte hinna. Jag blev därför hembjuden istället och det var meningen att vi skulle ut på en egen promenad. Det blev väl inte riktigt så.. Vi hade det så trevligt med fika och pratade på som vanligt så tiden bara flög iväg! Jag fick dock en liten promenad när jag gick till och från E.
Men jag hade sååå trevligt, jag behövde verkligen prata av mig. Tack för en underbar eftermiddag!

Jag fick med mig en smarrig plommonmuffins hem också, ska äta upp den nu och dricka te.


Banankladdkaka

Enkelt recept på en god kladdkaka med banansmak.
Tid: 45 minuter, varav 15 minuters jobb
8 portioner

Du behöver:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
2 st mogna bananer

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker. 
Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.

 


Dinkelbröd

2 st Ugnstemperatur 250 - 225º

Du behöver:
6 dl kallt vatten
6,5 dl fullkorn dinkelmjöl
8,5 dl vetemjöl special
1 dl dinkelflingor (jag brukar ta 1 dl grahamsmjöl)
1 tsk honung
16 g jäst
1 msk salt

Gör så här:
Häll allt i en degblandare.
Kör 2 minuter långsamt och sedan 6-8 minuter snabbt.
Om degen blandas för hand, dubbla tiden!
Låt degen jäsa övertäckt 3 timmar.
Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i så många delar som satsen avser à cirka 775 gram.
Kvala ut och vik varje bit 2-3 gånger och rulla ihop till limpor. Lägg dem med skarven upp i var sin mjölad brödkorg (så stora att de ungefär fylls till hälften), jag använde mig dock bara av en bakplåt.
Låt jäsa övertäckta cirka 1 timma. Stjälp upp limporna på en plåt med bakplåtspapper, snitta fyra sneda snitt med en vass kniv innan bröden ska in i ugnen.
Sätt in en långpanna underst i ugnen och värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, häll 1 deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt.

Sänk värmen till 225 grader och grädda bröden 25-30 minuter. Låt dem svalna på galler.

Kostade blev ca 20 kr för två limpor och då använde jag mig ändå av ekologiskt mjöl! I affär brukar EN limpa kosta ca 35 kr.


Dagen bara svischade förbi!

Denna dagen har då flugit förbi i ilfart! Jag förstår då inte vart den tog vägen, det var väl i och för sig tvätten som tog upp största delen av dagen. Jag hade tvättid under 3 och en halv timme och det gick fort vill jag lova och jag hann inte riktigt med att tvätta allt. Torktumlaren var sönder också så fick sätta in lakan i torkskåpet och det var väl inte det bästa.
Efter att ha tvättat klart blev det en tur på stan och sedan corepass, det var skönt att få röra på sig igen! Jag måste dock försöka hitta några fler pass att gå på, behöver verkligen komma igång så att jag kan bli av med min värk i ryggen.

Nej nu måste jag fixa en komplettering till min inlämning som ska in imorgon, kom precis på att jag hade glömt en viktig sak! Sedan blir det nervavning, måste försöka andas djupa andetag! Jag måste stressa ner, trodde det skulle bli lugnt när jag väl flyttade och att jag skulle ha tråkigt och inget att göra men det är verkligen tvärt om! Jag har massor att hinna med!
Jag hinner väl men jag är alltid otroligt stressad i onödan, skulle behöva komma ifrån det...

Detta inlägg känns då väldigt onödigt och som bara massa ordbajs så nu får det räcka!

Tvättdag

Nu har jag precis lastat en första omgång tvätt. jag var lite orolig över att jag inte skulle förstå hur man gör med tvättmaskinen men det var inga problem alls! Om 40 minuter är tvätten klar, rätt snabb tvättmaskin måste jag säga. Hemma brukar en tvätt ta 1 timme och 20 min.
Sen ska jag försöka förstå mig på torktumlaren också.
Det är i alla fall en perfekt tvättdag idag då det regnar ute! Idag ska jag bara ta det lugnt, små pyssla hemma och sen ner på stan för att fixa några ärenden innan det är dags för veckans core! Detta blir en bra dag.

Hur ser eran måndag ut?

Plugg hela dagen lång

Känns som om mitt huvud ska sprängas vilken minut som helst. Jag har suttit med näsan i böckerna och datorn hela dagen lång. Jag bestämde precis att nu får det vara nog, jag är klar!

Tog även ut brödomgång nummer två ur ugnen nu, så jag har väl förhoppningsvis bröd så det räcker ett tag fram över. Jag ska lägga ut recept sedan samt uträkning på vad det kostar att göra eget bröd, det ska bli spännande!
Nu är det i alla fall dags för en dusch här i hopp om att huvudvärken vill försvinna. Sen blir det middag och så ska jag bara ta det lugnt de återstående timmarna av helgen. (fast jag är ledig imorgon med)

Livet leker för min svarta prinsessa

Rák har då utvecklats enormt på bara en månad som hon nu varit hos Cia, det är rätt fantastiskt!
I måndags då hon blev riden i paddocken så hade hon börjat sätta under sig mer men hjorthalsen var kvar och fomen inte den snyggaste.
I torsdags hade hon redan blivit ännu bättre, hon och Cia hade töltat fram i mellan till ökat tempo tölt helt taktrent! Jag vet att hon har vldigt fin tölt i sig det gäller bara att hon blir riden på rätt sätt. Hon är heller inte alls lika framtung längre och bakkärran börjat aktiveras. Gissa om det värmer i mammahjärtat?! Jag ser verkligen fram emot att få rida henne så fort jag kommer hem igen, längtar snart ihjäl mig!
Hon lever också verklgen livet i hagen, busar runt hela dagarna och har hur roligt som helst. Gosig har hon då också blivit, hon hälsar gärna i hagen och vill alltid bli pysslad med. Min fina fina flicka♥
Det är väl vad jag kan uppdatera om nu i alla fall, jag återkommer så fort Cia hör av sig med fler roliga nyheter.

Lite bilder har jag att bjuda på!

Detta var från ridpasset i måndags.


Myslördag

Lördag blev ännu mysigare än gårdagen då världens bästa faster kom på besök! Vi åt god mat på Sushi Yang och sedan blev det lite gottit i form av te och banankladdkaka i min lilla lägenhet. Vi pratade på konstant och det var så skönt att få träffa någon från familjen.

Jag fick även lite saker från henne i form av mitt favorit te från NK, pappersservetter med solrosor på, en lite ugnsform som passar perfekt i min ugn och två fina ljuslyktor.



På tal om något helt annat.. Det går knappt att höra sig själv tänka här just nu!! Det är tydligen födelsedagsfest här i huset, satt en lapp på hissen igår och typiskt nog ska det vara i min korridor!
Jag hade redan en dålig nattsömn igår då det var fest då med och efterfest till halv sex på morgonen. det blir nog öronproppar i kväll då ljudvolymen är klart mycket högre idag.. Det här är väl nackdelen med att bo i studentlägenhet.

Ny design

Har knåpat ihop en ny design då den gamla inte riktigt stämmer längre. Jag gillade dock den gamla så mycket så den nya är lite i samma stil och Rák är självklart med på ett hörn.
Fick en fråga från en av mina söta läsare, Frida, om hur det är med Rák så jag ska skriva ett litet inlägg senare.
Vad tycker ni om den nya designen? Jag ska fixa en annan bakgrund men den som är nu får vara så länge..

Bloppis

Tänkte kolla intresset för min fina klänning som nu tyvärr är för liten för mig! Tycker det är synd att den bara ska hänga.
Det är storlek 34 och den är endast använd två gånger. Ser ut som ny!
Det finns anti-glid band längs med urringningen och en drakedja mitt bak i ryggen. Svart med leopard mönster.
Om någon är intresserad så hör gärna av er! Antingen på mejl [email protected] eller lämna en kommentar.


Mysfredag!

Tycker att min fredag har varit riktigt mysig. Min dag började med att jag träffade min studiegrupp klockan 10 vid biblioteket, jag var kvar till lunch. Vi jobbade tillsammans med våra uppgifter och hjälpte varandra om det var något vi inte förstod. Vid lunch gick jag hem och åt. Sedan cyklade jag iväg till Coop för att handla lite.
Väl hemma igen var det dags att ta tag i städningen, det är rätt kul att städa när man väl kommer igång. Ett nystädat hem i verkligen mysigt, nya lakan har jag också, det finns inget bättre!
Vid fem tog jag en liten paus för att fylla på lite energi i form av mackor och varm choklad.
Sedan påbörjade jag köksstöket, jag bakade banankladdkaka. Fick tips av E att om jag hade övermogna bananer kunde jag ha med dem i kladdkaka. Jag ska strax provsmaka den och jag kan meddela att den luktar väldigt gott i alla fall!
Efter baket var det dags att göra middag, rödbetspaj och det blev faktiskt ungefär lika god som mammas! Det roliga är att de där hemma åt samma mat så igår bestämde vi för att vi skulle äta middag tillsammans (över skype) vilket var väldigt mysigt. Skype är verkligen guldvärt när man har familjen långt borta. Det är nog det som gör att jag inte saknar dem allt för mycket, vi pratar och ser varandra varje dag!
Nu blir det lite fredagsmys till Doobidoo med te, kiwi och banankladdkakan.


Hösten känns i luften

Det blir ett litet snabbt inlägg nu då jag är hemma på lunch och snart ska gå igen. Går heldag idag, känns lite jobbigt då jag är helt otroligt trött och har ont runt om ögonen, tror det är något som är på gång.
Idag kan man i alla fall helt klart känna att hösten är på väg, det är första dagen man kan känna kyla i luften. Blåser rätt kallt och det blir inte bättre av att skolan är dåligt uppvärmd, jag ska ta och leta fram en varm mysig stickad tröja eller liknande som jag ska byta till. Inte så lätt att hitta inspiration till uppgifter om man fryser.
Har hösten börjat komma till er med?

Veckans tips #19

Då ska jag försöka köra igång igen med veckans tips.
Denna vecka tänkte jag tipsa om att man inte ska slänga sin tub med handkräm eller vad det nu kan tänkas vara i! Detta gäller i stor sett alla tuber, kanske inte tandkräm kan bli lite kladdigt och krångligt.
Det är i alla fall så här att när man tror att det är helt slut i tuben så finns det faktiskt massor kvar! Klipp då upp tuben och gräv ut det sista med handen eller en spatel du kan köpa på kicks eller liknande. Det brukar finnas en hel del kvar som kan vara värt att ta reda på, speciellt student.
Sedan vill jag även tipsa er som har stora pumptuber att öppna upp den när ni inte får ut mer, dra ut pumpen och så kommer bi märka att där finns ett plastlock som åker ner allt eftersom innehållet tar slut. Under detta plastlock finns det fortfarande en hel del hudkräm (eller vad det nu är i) kvar. Dumt att slänga bort!




Vems skyldighet?

Fick ett samtal idag från ett dolt nummer som jag missade, jag misstänker dock att det kom från han som skulle kika på mitt avlopp idag. Jag fick dock inget röstmeddelande så kan inte vara helt säker. Vems skyldighet är det då att ringa upp?
Jag kan ju liksom inte chansa på att det var de så ringde och ringa upp? Man tycker ju att de borde testa att ringa igen!
Får se vad som händer nu, om de ringer imorgon igen eller om jag måste börja ringa dem igen och hålla på.. Man blir ju trött!
Det blev då inget med mitt avlopp, duschlist eller spis idag och lånekylen står kvar här än..

Trivs så himla bra

Det känns verkligen som att jag har hittat väldigt rätt. Jag tycker om min lägenhet, staden, skolan, klasskamraterna m.m
Även om jag inte alltid förstår allt på föreläsningarna känns det ändå som att jag hittat rätt. Jag bara älskar att studera just nu, sitta med massa böcker att bläddra och läsa i. Det är även rätt intressanta uppgifter vi får göra och böckerna är intressanta de med.
Jag använde till och med frivilligt min engelska bok att leta fakta i idag till min ena övning. Jag hittade det jag sökte och förstod vad som stod där, behöver jag nämna att jag känner mig stolt?
Jag kan nog inte säga det tillräckligt många gånger men just nu känns allt himla bra!


Så här se min arbetsplats ut.

Nej, nu ska ja ta och bege mig ner på stan till internetsupport för att få utrett varför min router inte har internet åtkomst. Lite jobbigt att ha en bärbar dator som måste sitta fast i en internetsladd.
Hur har er dag varit?

Mysig lunch

Vid lunch fick jag ett sms från E med en förfrågan om jag ville äta lunch med henne, vilket jag givetvis ville.
Kommer ni ihåg E som jag nämnde i ett inlägg för ett tag sedan? Hon som mejlade mig innan jag flyttade hit och sträckte ut en hjälpande hand!
Vi bestämde oss i alla fall för att äta lunch idag och träffades där med för första gången. Det var riktigt trevligt och vi hade nog tusen saker till att kunna prata om när vi skildes åt pga skolarbete.
Det var väldigt skönt att komma iväg från lite skolarbete och göra annat, träffa en likasinnad! Nu är jag pepp ingen på att fortsätta med min uppgift, ska ta och dricka te också. Mums!
Jag känner mig heller inte fullt så hängig längre, jag hoppas verkligen inte att jag kommer bli förkyld.

Ambitiös

Det är vad jag strävar mot, att vara så ambitös jag kan och jag tycker att jag har klarat mig rätt bra hittills.
När jag kom hem från skolan satte jag igång med veckans sammafattning. Jag hade sådan tur att boken till övningen som jag reserverat på biblioteket blev inlämnad idag så jag kunde hämta den så att jag kunde påbörja.
23 sidor har jag läst igenom och en sammanfattning på ca en a4 skulle göras på det. Inte helt lätt vill jag lova! Jag har än så länge bara skrivit på papper så jag vet inte hur lång det har blivit. Ska ta och renskriva imorgon.
Boken heter Myter och sanningar om läsning, jag tycker faktiskt att den är riktigt intressant. Fick läsa om skillnader, likheter och samspel mellan bilder och text, hur lätt/svårt det egentligen är att förstå bilder och hur lätta/svåra rörliga bilder är att förstå.
Jag är pepp!

Nu blir det halv åtta och middag bestående av broccolisoppa med ägg.

Nu är jag igång.

Nu ska då äntligen min träning börja rulla på är det tänkt. Idag gav jag mig faktiskt av till Friskis och Svettis efter skolan och var med på ett core pass för nybörjare. Då det var ett tag sedan jag tränade och ville känna av nivån lite så tyckte jag att det passade bra.
Det var dock inte så mycket core utan mer en blandning av lite core, rytmik, jympa och bålstabilitet/balans. Men det var skönt att få röra lite på sig och komma igång. Funderar på att testa core medel på söndag. Sedan hade jag velat gå på yogan på torsdag men då går jag till fyra och den börjar kvart över så blir tajt.
Ska kika igenom mer noga vad de har att erbjuda. Så himla peppad på att börja träna nu!

Sen har jag faktiskt fått en helt sprillans ny och fin kyl/frys idag, känns riktigt bra! Och så fick jag samtal från felanmälan om att boka tid då de kan komma och kolla på mitt avlopp och en duschlist, ska ringa upp imorgon då jag missade samtalet.
Det kanske börjar gå lite bättre för mig nu? Får hoppas på detta!

Sen så ska jag försöka skärpa mig med bloggen med, försöka komma igång med veckans tips igen och få in fler recept. Headern och designen ska även bytas.. Kanske får bli i helgen.

Nej, tiden bara flyger iväg så nu är det dags för mig att säga god natt!

Det är inte mycket som fungerar nu.

Det började ju som sagt med kyl/frysen som sa hej då, sedan har det även börjat lukta i avloppet i duschen, vattnet i duschen rinner åt fel håll och en list skulle behövas. Min stavmixer tycker att den har gjort sitt, min våg orkade nog inte riktigt med flytten verkade det som och min otroligt exklusiva kniv från Gekås sa adjö idag med. Vad kommer hända här näst?
Jo, just det. Min spis är inte helt hundra heller, den lilla plattan är på högsta värme åt vilket håll man än vrider och den stora plattan är knappt varm på 1an oh tar sedan år att värma upp sig. Jag undrar verkligen hur besiktningen är gjord, kollade det ens något överhuvudtaget. Känns som att det snart kommer slänga ut mig så som jag klagar. Men man vill ju ändå ha ett fungerande hem, det kostar ändå en del att bo här.
Jag har försökt läsa på besiktningspappret, det enda man ser är "städ ok" sen har texten gått igenom så dåligt att man inte ser mer än det. Det känns ju himla seriöst att lämna ett papper utan synlig text också.. Jaja, jag ska ju inte bo här hela mitt liv, men jag hoppas att de skärper dig och fixar i ordning allt snart!


Min lilla kniv som gav upp.

Lite komplettering

Seminariumet igår gick rätt så bra, nu vet jag i alla fall hur det går till. Jag fick dock lite komplettering att göra på en av uppgifterna. Har suttit nu hela förmiddagen med det, läst en hel de i litteraturen (på engelska) och det gick faktiskt bra. Tror att jag fick ihop något rätt så bra ändå, har i alla fall skickat in det. Får se vad jag får för svar sedan.
Ska kolla igenom lite power points från föreläsningar samt första föreläsningen igen då jag inte riktigt hann med den gången.

Vad har ni för lördagsnöje?

Ingen pubquiz

Det gick något rykte om att det inte skulle bli något pubquiz ikväll så jag blir kvar här hemma istället. Lite tråkigt då jag hade sett fram emot det, men tydligen har de som anordnade pubquizen fått tillfälle att anordna en jättestor fest så det blir det istället. Dock är jag inte sugen att gå på en jättestor fest, jag vill mest ha en mysig fredag och umgås, men icke!
Får ha lite fredagsmys här alldeles ensam istället, ska äta lite havregrynsgröt och macka. Behöver bli av med mjölken som är kvar innan den blir dålig och sen så är det faktiskt riktigt gott med havregrynsgröt.
Tänkte ta och duscha nu innan med och gosa in mig i min mysig morgonrock. Sedan blir det idol, har missa några avsnitt pga andra program. Tyckte inte att första avsnittet var jättebra då jag verkligen inte gillar de nya i juryn.. Får se vad jag tycker ikväll.

Hur ser eran fredagskväll ut?

Inspirerad!

Min dag har varit fantastisk bra (förutom en olyckshändelse som jag berättar om senare), gårdagen var riktigt bra den med. Kvällen bjöd på pubrunda med de olika linjeföreningarna, jag hade riktigt roligt. Gick hem runt tio då jag var trött och så kunde jag inte prata mer då jag skrek för mycket! Kvällen blev riktigt lyckad och imorgon stundar pubquiz.

Kreativa verktyg stod idag på schemat, vi började med att brain-stoma lite ang en friggebod på 15 kvadrat som vi ska göra en modell på. Det ska bli roligt tycker jag, har några idéer men har inte riktigt bestämt mig ännu.
Sedan blev vi uppdelade i två grupper och fick i uppgift att möblera om i klassrummet med hjälp av två ledord. Min grupp fick orden harmonisk diagonal. En praktisk och rolig uppgift, jag kände mig verkligen hemma. Gruppen var lite oense i början men efter ett tag blev vi nöjda.


Andra gruppen fick orden disharmonisk oval, har ingen bild på det, de valde i alla fall ställa stolarna på insidan av ovalen så att man satt med ansiktet ut mot väggen. Öppningen var även satt längst ner i klassrummet och endast en väg dit fanns. Gardinerna hade de satt lite haft kaotiskt och man kände verkligen att där inte fanns någon harmoni. Jag tycker att de hade lyckats riktigt bra, svårt att förklara så här bara så att ni ska förstå.

Efter lunch fick vi en presentation från var och en av lärarna som vi kommer att möta inom rumslig gestaltning. Det var väldigt intressant och jag blev så inspirerad. Hela jag bara bubblade av lycka och magkänsla sa att jag verkligen har valt rätt. Allt känns så bra och jag är så ivrig på att få börja lära mig mer.
Dock har jag fått höra från felar håll att utbildningen inte leder till jobb, men som min lärare sa idag, så ska man våga följa sin passion. Man kan ju alltid bygga på med andra kunskaper sedan.
Fast jag tror att jag kommer ha en rätt stor chans att klara mig bra, jag känner det på mig. Inredning är det jag vill, det jag brinner för och jag ska lyckas, jag ska bara det! Jag är otroligt envis och detta ska minsann gå vägen!
Jag är helt upprymd av all glädje och lycka jag känner just nu.

Just det, min olyckshändelse också. Jag hade te i min thermosmugg idag som jag drack under lektionen men jag råkade glömma att det var varmt så jag brände hela tungspetsen rätt rejält. Kan knappt äta och det gör riktigt ont. Har aldrig haft så här ont innan, vet inte vad jag ska göra åt det. Någon som har något förslag?

Jag klarade det!

Idag satt jag i säkert en 4 timmar med min sammanfattning av en engelska text på 10 sidor. Och jag lyckades få ihop det, den är nog inte perfekt men det blev i alla fall ca en a4. Det känns riktigt skönt att ha gjort alla tre uppgifter och jag hoppas att de blir godkända.
Fick hem min litteratur idag med som jag behövde för att göra sammanfattningen, var skönt att kunna läsa i en bok istället för att läsa på datorn.
Jisses så nöjd jag är med mig själv, firade med lite te och morotskaka!

Helgen gick för fort.

Vem bestämde egentligen att helgen bara ska ha två dagar? Och varför går de alltid så fort?
Jag skulle gärna kunna vara ledig några dagar till och få ha min fina prins hos mig ett tag till. Usch, helgen gick verkligen för fort!
Jag och min A har aldrig innan träffats över bara en helg så det kändes himla konstigt att ha redan idag skulle hem igen. Det går ju att träffas över helgen bara då det nu är liiite närmare mellan oss men det är verkligen inte att föredra, det tar ju ett bra tag att ta sig till varandra.
Helgen var i alla fall mysig. Igår var vi på skördemarknad här i stan som visade sig vara några bord utspridda över en inte allt för stor yta och det var inte direkt märkvärdigt. Vi tog bara en snabb titt och gick sedan till stan istället. 
Jag hittade inget, men som vanligt när det är tänkt att jag ska handla sp hittade A saker att köpa istället. Han fick med sig hem ett par skor och skohorn.
Jag var ute efter ett par jeansleggings, hittade ett par som var perfekta på Kappahl men storleken var helt knäpp. 34 fick jag knappt över höfterna och 36 var som en stor säck på mig, inte alls bra. Riktigt tråkigt då de var precis vad jag letade efter.
Det blir till att söka vidare.
Vi var även en snabb sväng på Maxi igår som ligger norr om staden och för långt för att cykla. Köpte bland annat en jättefin blomma, jag älskar att ha blommor att sköta om.
Kvällen bestod av först en god middag och sedan filmmys och lite gott att äta till.

Tacobiffar med sallad bestående av bland annat, blandsallad, champinjoner, rädisor, rivna morötter, purjolök, rive pamesan och rostade solrosfrön.

Lite efterrätt bestående av god dricka, en halv melon, en kiwi och morotskaka. Mums!

Idag har vi mest tagit det lugnt, kom upp ur sängen rätt sent och sen vips så var klockan fyra och det var dags för A att åka hem. Känns otroligt tomt nu här och jag längtar så tills han flyttar ner!
Eftermiddagen bestod av lite plugg, jag gjorde det sista på de övningar jag kan göra.. Ska träffa mig grupp imorgon så ska vi prata ihop oss lite inför inlämning och seminarium på fredag.

Sitter och väntar

Just nu sitter jag och tittar på Doobidoo och väntar på att min lille A ska komma hem till mig.
Jag jobbade på rätt bra idag med mina uppgifter och har inte jättemycket kvar att göra så det känns skönt. Har även hunnit med att piffa upp lite i min lägenhet med, har nästan fått ordning på allt nu. Inte lika stökigt längre i alla fall!
Tänkte bjuda på lite bilder. Kan ni se den genomgående färgen?



Vad händer hos er denna helg?

Känns lite bättre

Ja, idag känns det faktiskt bättre. Jag har lugnt mig, läst igenom uppgifterna igen och kommit igång med dem riktigt bra nu! Hade svårt att sluta för att laga middag. Imorgon ska jag fortsätta när jag kommer hem från skolan runt ett ungefär. Det kan nog blir bra i alla fall, jag gör det bästa jag kan!
Skolan tar dock upp en hel del tid just nu och sen har jag även ett hushåll att sköta, så bloggen blir lite lidande men jag gör mitt bästa även här. Imorgon kommer även A hit så då ska jag njuta hela helgen av att få vara med honom.
Så fort allt lugnat ner sig ska jag försöka vara mer aktiv men självklart kommer studierna först, jag hoppas ändå att ni kommer vilja följa mig i mitt liv som student.

Nu håller jag även på att beställa lite litteratur. Har hittat en del begagnat men några måste jag köpa nya. En av böckerna finns elektroniskt på bibliotekets hemsida, fast jag tycker det är trevligare att hålla i en bok. Det går ju att sälja vidare sen men man förlorar ju en del. Eller så behåller jag om de kan hjälpa mig i mitt framtida jobb. Man blir lite fattig av att vara student men ändå så har det blivit billigare än vad jag trodde.
Jag köpte även en pocketbok till mig själv, som en liten present dock vet jag inte när jag ska ha tid att läsa.
Beställningen gjorde jag på Lycknis, en sida för studenter med bra priser (längre än de flesta) och fraktfritt!








Min tokfia

Min fina häst lever verkligen livet just nu, hon trivs otroligt bra! Detta märks då hon verkligen lever ut sin lycka, bockar, leker och yrar runt i hagen med sina vänninor.

Ser ni hennes lycka?   Bild lånad av Cia

RSS 2.0