Sålt Hemnes

Efter att min säng legat ute på blocket i två dagar blev den såld idag. Hemnes min trotjänaren i många år fick idag flytta till en ny familj och bli gästsäng. Det tog emot en del att se den åka iväg men jag hoppas den får det bra, snart kommer det en ny trotjänaren att älska. Det positiva är att jag fick den såld för priset jag la ut den för, det trodde jag inte.

Shoppingbegär!

Det verkar som det inte bara är jag som har vårkänslor, mitt shoppingbegär verkar också vaknat till liv igen! Det har blivit lite saker den senaste veckan, fast det var rätt längesedan jag shoppade så här mycket så det kan jag nog unna mig.
Förutom telefonen i söndags har jag nu också beställt skärmskydd och siliconskal för att skydda mobilen. Idag ska jag även beställa lite nytt från Bodystore och troligen också köpa en ny kabukiborste.
Sedan unnade jag mig även en prenumeration på Kloka hem igår. Det är Sveriges ända tidning med Ekofokus så jag tyckte jag kunde unna mig den för att få lite inspiration.
Jag funderar också på att köpa mig ett par gåstavar, har sagt länge nu att jag ska köpa några då de verkligen fungerar bra för min rygg. Det har bara inte blivit av ännu, jag är heller inte ute så mycket på promenader som jag kanske borde.

Tradera är nog min bästa vän just nu, man kan hitta så mycket roligt där till bra pris! Lite nya kläder inför våren vore heller inte helt fel!

Veckans tips #30

I helgen när vi var på Ikea blev vi erbjudna att gå med i IKEA Family, vilket vi också gjorde då de brukar ha en hel del bra erbjudanden. Det jag dock inte visste och även tänkte tipsa om är att man som medlem kan lägga ut Ikea möbler gratis på blocket via Ikeas hemsida. Väldigt passande då jag ska sälja min Hemnes dagbädd.

Samsung Galaxy S Plus

Japp, nu har jag också en smartphone och jag är en stolt ägare till en vit fin Samsung galaxy s plus! Passade på att köpa igår på Media markt då de hade sänkt priset och vi ändå var i Västerås för att shoppa lite på Ikea inför flytten på fredag.
Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med mitt köp av telefon, även om jag kanske inte direkt har jättestort behov av den men det kommer väl troligen. Jag hittar mer och mer fördelar med en smartphone så det blir nog bra detta. Ska bara lära mig den.. Det lär väl ta ett bra tag för mig att skriva sms nu bara då det inte alls är samma som en knapptelefon, men det löser sig nog.

Vi var som sagt på Ikea igår, blev en hel del köpt. Bland annat sängram, resårmadrass till mig, bäddmadrass, skrivbord till mig, var sin skrivbordsstol, säng bord och en hel del andra saker. Ni får se bilder sedan när allt är i ordning! Jag är dock väldigt nöjd med våra köp, det kommer bli fint i vårt hem!

Telefonkö

Tele 2 har nog den sämsta telefonkön någonsin! Man får bara veta att väntetiden är beräknad till mer än 10 minuter och sen får man höra lite då och då att det fortfarande är samtal före och emellan tutar det bara.. Vore det inte bättre att få veta tid eller köplats istället?! Och i alla fall musik när man väntar, hur vet man nu när någon kommer att svara?
Suck! Jobbar det ens något på stället, känns som man aldrig kommer komma fram. Har nu väntat i 30 min. Hur länge till ska jag behöva vänta?
Snart ger jag upp! Bortkastade pengar..

Mycket nu!

Fy alltså, hänger knappt med själv längre! Så otroligt mycket och när man väl tror att det börjat lugna sig ja då är det något annat som ska fixas. Därför har bloggen blivit lidande en hel del, jag har verkligen inte tid, ork eller lust just nu.

Busskuren som vi ska få pimpa har jag ju tidigare berättat om. Idag frågade vi en lärare om vi gjort rätt och om det kommer gå att trycka det vi gjort. Nej då hade vi ju så klart gjort HELT galet! Vi ska ju så klart jobba i Illustrator och Indesign, vilket vi iofs hade kunnat räkna ut innan. I Photoshop blir allt bara pixligt, speciellt då vi har gjort allt i typ a4 format och det ska upp på en busskur sen..
Så nu är det bara till att för tredje gången börja om, jaja tredje gången gillt förhoppningsvis!

Sedan så är det ju den pågående kursen också, mycket i den med men vi börjar i alla fall bestämma vad vi ska köra på för idé och har börjar strukturera upp presentationen. Men sen så är det också två stora skrivinlämningar som ska fixas också, en i grupp och en individuell.

Samt så är jag fortfarande inte klar med mitt Pm från förr förra kursen då min lärare skulle ha ringt mig i snart en månad men inte gjort den än. På torsdag kommer jag förhoppningsvis få ett telefonsamtal, hoppas verkligen jag inte behöver göra mer sen.

Pust!... På återseende.

Tuff men rolig dag!

I morse, efter att först ha svängt in på Rusta för att byta mina skålar, bar det av till Arboga för att hjälpa Frida och Emil att flytta!
Det hela gick väldigt smidigt och lätt, trots 3 trappor att springa upp och ner med saker ifrån den gamla lägenheten. Som tur var så fanns hiss i nya lägenheten, till och med två stycken, då de nu bor på 7(!) våningen. Snacka om träningsvärk om vi hade fått springa upp och ner för dem.

Det var en väldigt rolig dag tycker jag, bara kul att kunna hjälpa till och få umgås lite! Och om två veckor kör vi igen, då är det min och Andreas tur att flytta. Dock är det mindre saker och hiss här sedan på bottenvåningen i nya lägenheten. Så undrar vad vi ska hitta på för att hämnas över de där tre trapporna vi fick gå i! ;)

På hemvägen stannade vi på Mediamarkt för att få lite råd och hjälp om mobil. Jag har nog gett upp hoppet om en Wildfire nu ändå. Den verkar ändå inte så bra och det är ju bättre att ha en mobil som fungerar och kan ha en del saker på minnet än en som ska krångla. Så nu är det en Samsung som gäller, det står mellan Galaxy W och Galaxy S Plus. Inte lätt att välja!

Ny mobil?

Mitt löfte till mig själv var att inte köpa någon ny mobil förrän min nuvarande Sony inte alls fungerar mer. Dock har jag nu börjat upptäcka hur bra och praktiskt det egentligen vore med en smartphone.
Speciellt när jag åker tåg, då det är så dåligt täckning i tågen går det oftast inte så bra att lyssna på radio. Sen så kan man även passa på att blogga när man har små lediga stunder och kolla upp saker snabbt.

Och "tyvärr" så har min mobil börjat bli lite dålig, laddaren glappar och knapparna har börjat låta en massa. Så ja, det är väl ändå snart dags för en ny. Men vad ska man välja då? Inte lätt, speciellt inte då jag inte vill lägga ut en förmögenhet. Då har jag hellre kvar min ett tag till.

Har ni några tips på bra telefoner?
Jag har länge funderat på en HTC Wildfire och nu finns ju Wildfire S men tydligen är det många som har problem med den, dåligt interminne och spelen hackar. Någon som har en eller vet något?
Samsung har jag också varit inne lite på. Samsung Jet hittade jag som skulle kunna passa mig men den verkar dock ha utgått över allt...
Tacksam för hjälp!

Provridning!

Japp, nu ni ska ni äntligen få höra något roligt här på bloggen!

I förra veckan fick jag faktiskt ett mejl från en kvinna som söker medryttare till sin 22-åriga valack.
Annonsen hade jag mest kvar i fall något bra skulle dyka upp men hade inga direkt förhoppningar. Men så fick jag ett mejl och ja varför inte? Man kan ju alltid prova och se!

Så idag var jag och Andreas iväg för att jag skulle provrida, träffa ägaren och se stallet samt vart busshållplatsen ligger. Ja, hör och häpna det går en buss till stallet! Och den stannar hela 200 m från stallet, helt perfekt!

"Lillagubben" då? Jo han var riktigt trevlig! Väldigt rolig att rida. Pigg och glad, älskar att jobba. Känslig för sitsen och lätt att få stopp på. Väldigt trygg!
Det är inte bara han som får jobba när man rider honom vill jag lova. Jag fick allt ta i rejält och driva på samt ta rejäla halvhalter men vilken tölt! Riktigt go, stor och maffig tölt! Hela han är i och för sig maffig och runt 136 cm.
Lite skillnad från lilla Rák!

Vi kom överens om att prova en gång till, ägaren ville gärna se mig rida igen innan hon bestämmer sig. Vilket jag bara tycker är bra, det ska kännas bra för alla!

Nu är ju frågan om jag kommer ha tid. En gång i veckan skulle jag nog klara, men det känns som att jag skulle behövas mer än så. Ägaren rider honom mest som skogsmulle pga personliga skäl. Och Lillegubben gillar verkligen att jobba. Får se hur det blir, tror de sista två kursen kan bli rätt köriga..
Antigen får det kanske finnas en till medryttare eller så får jag hoppa om ägaren endast vill ha en medryttare. Det återstår att se!


Orkar... Inte... Tänka... Mer!

Det känns helt tomt i hjärnan, ögonlocken är tunga och det går inte att tänka en tanke till. Helt slut är jag!
Har suttit ett bra tag nu och försökt skriva på min analys, har kommit en bit men fick inte in något riktigt flöde idag. Får hoppas på att det kommer en annan dag istället! Fast dock inte senare är fredag då det ska vara inne.
Jobbigt det är när man vill men inte kan skriva, svårt att pressa fram bra resultat också.

Får ta och ägna mig åt lite annat nu så min hjärna få annat att tänka på, fast helt vill den nog inte tänka alls. Får se vad jag kan hitta på då istället..

Dagens fynd!

När vi var iväg till Folkesta köpcetrum idag hittade jag något mycket fiffigt på Rusta. Nämligen porslinsskålar med lock, perfekt att ha som matlåda då jag inte gillar att värma maten i plastlådor!
Riktigt nöjd med mitt fynd förutom att locket på den lilla skålen krånglar så det blir till att åka tillbaka och klaga på det..


Rensat i gömmorna

Nu har jag pris lagt ut en hel del annonser med hudvårdsprodukter på tradera. Hela familjen har gått igenom det vi har och fann en hel del nya produkter att sälja och även några testade produkter som inte kommer användas mer då vi håller på att byta över till naturliga produkter.
Kika in på min tradera sida om ni söker något!


Några av annonserna

Jag kommer att lägga ut fler annonser också då jag har en del saker i lägenheten. Och nästa gång jag kommer hem ska jag ta med en del kläder som ska säljas med, så håll utkik ;) Har lite hästsaker också.

Hästlukt och vårmys

Vilken underbar dag det var idag må jag säga! Blå himmel, strålande sol men något blåsigt.
Eftermiddagen spenderades i stallet. Kanske glömt berätta men jag är på hembesök denna helgen! Så underbart att vara hemma. När jag kom igår och klev ur bilen bara stod jag och andades den kalla, friska luften.

Tillbaka till eftermiddagen, jag och mamma åkte till Rák. Jag red och mamma gick promenad. Väldigt härligt var det. Rák gick så fint så, gick sakta och fint när hon skulle och sprang när hon fick dock något övertaggad. Vi gjorde upp en liten deal, hon fick springa fort upp för några backar men sen skulle hon gå snällt och fint och det gick bra.

Det är så underbart att få sitta på hennes rygg nu, hon tar verkligen i när hon går. Sådan utveckling hon gjort! Hoppas endast till för läskiga saker och flyger inte iväg längre som hon gjorde förr. Sedan så är det helt klart lättare att ha kontakt med henne. Väldigt lyhörd för sätet!
Det enda är ju att hon är som en bomb som ska explodera när som! Sådan energi, hon ÄLSKAR att springa. Stackarn som har en matte som är en fegis! Dock lovade jag henne att hon minsann ska få springa med Cia sedan! Så nu vet du vad du har att vänta dig, Cia!

RSS 2.0