Mysdag

Regnet smattrar mot fönstrerna, det är varmt och mysigt i sängen man vill bara ligga kvar hela dagen. Känner ni igen den känslan? Så där är det för mig idag, det regnar men jag fick gå upp i alla fall. Har en del att göra idag. Jag började med att se till så att hästarna har det bra, dom låg så fint i gräset allihop och passade på att vila. Och nu har jag precis ätit klart min frukost som bestod av frukt. Mycket gott var det! Jag ska ta och byta och sen ska jag ta ig e lite sväng ut i regnet för att hämta posten.

Dagen stor projekt blir att jag ska flytta tillbaka till mitt gamla rum, det är mindre än mitt rum som jag har nu men det ska vara gästrum över sommaren. Jag har även tröttnat lite på mitt rum, jag behöver städig förändring när det gäller inredning! Jag ska även unna mig en film och resten av dagen får vi se vad som händer, jag hoppas att vädret klarna upp lite så att jag kan få rida.




Någon som vill kolla på film med mig?

Långritt

Klockan kvart över nio vaknade jag i morse och gick ner och åt frukost, sen bar det ut till hästarna. jag hämta birger och gjorde honom redo för en lite längre tur idag. Vädret var perfekt, molningt, lite blåst och inte allt för mycket flugor. Vi tog vägen över kalhygget där det för övrigt redan är höst, löven är bruna och har sakta börjat ramla till marken. Briningur skötte sig extremt bra idag med tankte på att vi red förbi massa vägar som leder hem. Men han lyssnade perfekt på mig och det känns att vi lär känna varann mer och mer. Och den nya sadeln sitter alldeles perfekt på Birgers rygg och förhoppningsvis kommer jag få sålt den gamla. Vilken underbar sommar! Vi får se om vi får med Emanuel på en liten tur imorgon också. Skulle vara roligt om han ville ta lite bilder på oss.

 


Puss på Birnungur!

Nu ska jag ta och unna mig lite glass
med hemma gjord chokladsås!
Någon som vill njuta med mig?

Träningsrunda!

Nu har jag precis kommit hem från en träningsrunda med min underbara häst Birningur! Ojj va bra det gick, och oj vilken super tölt vi fick. Ska bli så underbart att kunna rida varje dag nu. Och till hösten hoppas jag att vi kommer att synas på tävlingsbaorna. Traven den sitter och tölten kommer mer och mer. Jag och Birger är ett oslagbart ekipage!



Min Snygging de!

Tillökning i flocken!

Eftersom Sina inte blev speciellt glad när jag och Birningur skulle ut på en lite kvällstur så skulle jag hämta en till häst. Men jag fick inte bara med mig en utan två! "Finns det mycket gräs hos er?" "jadå" "Bra ta med Reginn också, jag hör av mig om du ska hämta fler" Japp så nu har jag snart hela flocken hos mig, men det är bara kul att kolla på när hästarna mumsar i sig det goda gröna gräset! Jag hoppas att jag kan ge mig ut på en härlig kvällstur ikväll. Nu ska jag iväg och handla lite.




Nykomlingarna Kjartan Och Reginn!


Ha det bra i sommarvärmen!

Två filurer

"Kan jag gå på nu?" "Men Emanuel detta är en häst, det heter sitta upp då" "Aha" Så lät det när jag och Emanuel skulle ta hem två busiga filurer idag, Birningur och Sina. Emanuel red och jag fick leda Sina för hon är inte inriden än. Allt gick väldigt bra och vi kom hem precsi innan det började regna så turen var på våran sida! Nu står de båda busfröna i hagen och mumsar på det goda gräset, jag får se om jag ska ut på en liten tur sen.




Birningur Från Snaret




Sina
Ha en fortsatt trevlig måndag!

Sommarlov

Torsdag, solen skiner, fårglarna kvittrar och det blåser en svag sommarvarm vind. Det är en absolut drömstart på sommarlovet med för oss var det helt tvärt om, regnet och haglet bara öste ner och på håll hörde man åskan dundra, ingen kul start på ett sommarlov. Efter att vi kämpat oss fram igenom vattenpölar till hertigen fick vi en välbehövlig frukost och jag kunde vila min fötter, med min vanliga otur hade jag så klart fått skoskav igen. När alla var klara samlades ettor och tvåor på terassen, där vi fick lyssna på sånger, rektorn pratade och det som var bäst av allt var Ph och Magnus! Magnus sjöng en låt som jag inte kommer ihåg och sen fick vi höra en favorit i repris "När jag var fjorton". Efter alla uppträdanden gick vi till Vita hästen för att äta tårta och kakor och få våra betyg. Sen sa vi hejdå till alla, det kommer kännas konstigt till hösten när alla i klassen inte kommer att vara kvar. När vi kramats en stund körde Susan mig och Sanna till stationen. Tåget skulle inte gå förrän om en timma så vi fick hem till sanna och pratade en stund.

Kommer verkligen sakna er Sanna, Bexxis och Malin! <3

Packat och klart

Väskorna står färdig packade i hallen och imorgon bär det iväg till kusinerna utanför säffle =) 4 härliga timmar i bil vänta, det ska verkligen bli kul. Jag får försöka roa mig med att lyssna på musik och sova lite. Det ska bli kul att få åka iväg och träffa kusinerna och alla kompisar som jag har där, känns som det var jättelängesen! På söndag kommer vi hem igen så får se om jag hinner skriva något om min helg då.

Ha en underbar helg!

Godmorgon lilla ängel...

....Vad drömmer du om, ditt hår är redan vaket och yrar liksom.... Så börjar Per-Henrik Beischers låt "Godmorgon lilla ängel" Han borde verkligen vara med i Melodifestivalen, han sjunger enormt bra, hans bror också grymt bra. Om ni inte vill vänta på att han ska dyka upp på melodifestivalen kan ni kolla in dom på deras Myspace sida. 

Efter nästan 12 timmars sömn så har jag vaknat nu och ska snart äta en god frukost, två mackor med en kopp te. Idag har magen böjat lugna ner sig lite iaf. Ska till skolan imorgon och vara med på avslutningen, det känsn väldight konstigt, vi började ju nyss? Kommer sakna er som ska sluta, men hoppas ni kommer och hälsar på!


Ha en bra morgon eller snarare förmiddag så hörs vi snart igen!

Robin =)

Robin tyckte att jag skulle skriva om vad jag gör, vad jag ska göra och vad jag tänker.. Hehe det jag tänker på vet nog alla redan =) Så här ska ni få lära känna min otroligt söta vän robin lite mer genom lite frågor, har dock gissat en del.

Är han svensk? - ja
Är han i din ålder? - 2 år äldre
Är han lång eller kort? - Lagom =)
Är han omogen eller mogen? mogen
Är han snygg, fin eller vacker? Snygg =)

Är han oskuld? - nej
Är han okysst? - nej
Är han snäll? - ja
Är han lätt att prata med om allting? - ja

Är han lätt att skratta med? - Haha ja:)
Brukar han skämta om att ni ska in på toan och ha sex? - Haha nej:P
Är han populär i skolan? - Han borde vara de iaf!
Är han mobbad? - Nej
 Är han blyg? - Lite tror jag
Är han framåt? - Nja:P
Brukar han säga till dig att han gillar dig? Ja
Har han någongång gjort dig ledsen? - Nej, inte än =)
Har han någongång gjort dig glad? - Ja, men alla hans komplimanger :D
Om du är ledsen, kan du prata med honom då? - Har inte vart lessen än..
Om du är glad, delar han glädjen med dig då? - Ja
Brukar du eller han betala saker? - Har inte träffats:P
Brukar du skrika och ofta vara arg på honom? - Nej

Brukar du krama honom mer än 10 ggr på en kväll? - Skulle nog de om vi hade träffats.
Tycker han att du är jobbig ibland? - Tror inte
Tycker han att du är rolig och snäll? - Hoppas de=)
Har du sovit hos honom ngn gång? - Nepps, men snart ;)
Har han sovit hos dig ngn gång? - Nej
Har ni kollat på film ihop , ensamma? - Nej, ska allt göra de:)
Har ni duschat ihop? - Nepps
Brukar du tänka på honom? - Ja (A)

Brukar du sakna honom? - Ja
Brukar du fälla tårar för honom? - haha neh:P
Om du fick välja vad han skulle säga till dig, vad skulle det vara? - Snygga skosnören ska vi hångla? haha nej vet inte :) Vad heter han? Robin =)

Nu vet ni nog lite mer om Min vän Robin =)

Andra halvlek

Japp, den andra halvleken blev mycket mer hädelserik, Zlatans mål efter 65 min var enormt snygg och välbehövligt. Och drygt 5 min senare gör Petter ett minst sagt underligt men mycket bra mål. Försvars linjen har varit mycket bra under hela matchen och Grekerna har haft många bra chanser. Vi får hoppas på en ännu bättre match meed mer action i  på lördag.

Svergie - Grekland

Fösta halvlek i matchen Sverige  Grekland , det var nog den tråkigatse matchen jag sett på länge. Fast Frankrike - Rumäninen matchen igår var inte heller någon höjadare, de bästa franska spelar finns inte kvar längre. Tillbaka till dagens match,  Grekerna bara spelar till varandra imon laget och verkar helt förvirrade. Men svergie kämpar på bra och har haft ett par fina chanser, Zlatan gjorde en fin nick men den hamnade tråkigt nog ovanför mål. Vi får hoppas på en bättre andra halv lek, jag återkommer senare.

Kanin på rymmen!

Det stormar nästan ute och så märker Emanuel när han kommer hem att våran lilla Kiwi har grävt sig ur buren. Det ör inte första gången han rymmer, förra gången  hade han gnagt sönder nätet. Men denna gång har han kommit på att han kan gräva. Så vi fick ge oss ut i blåsten och leta efter lilla Kiwi det är inte det lättaste när det blåser ute, men som tur va hitta vi honom väntandes vi vinterburen, han tyckte att nog att någon borde bära in honom. Han kanske ville in i den mysiga buren där det inte blåser lika mycket. När vi lyft in honom var han överlycklug över att få äta och hans syster tröstade honom genom att putsa han päls, de är så söta tillsammans :) Men jag misstänker att mitt lilla busfrö Lolli-Pop minsan hjälpt till att gräva för hon var alldeles jordig, men en hårboll som hon är så kom hon antagligen inte ut eller så ville hon bara inte följa med på äventyr.




None

Syskonen Bus <3

Islandshästar är livet! :)

Började min dag med att åka till stallet, skulle egentligen bara rida i paddocken men Birningur idag men fick följa med på en tur istället :) Malin och Johanna var lite osäkra på vägen så jag fick  vara vägvisare, det var kul men väldigt varmt! Det var ett tag sen jag ridit 2.5 timma så det känns i benen nu, skolan tar all tid så kan inte lägga den tid jag vill på ridningen. Men ska ha Birger hemma under lovet så ska bli skönt att kunne gå upp tidigt och ridan innan det  blir för varmt. För övrigt kommer jag nog ha ett ganska tråkigt sommarlov, någon som vill spendera det med mig?