Dan före doppardan!

Ja, imorgon bär det av på nya äventyr! Då ska jag iväg på sommarjobb till Swings islandshästar, det ska bli väldigt spännande. Jag ska inte åka ensam utan Rák ska också få följa med vilket ska bli ännu mer spännande att se hur hon reagerar på detta.
Idag var jag i stallet för att hämta ut Ràk från hingsten, det gick bra men hon gnäggade en del men lugnade sig efter ett tag. Henrik fick på henne nya skor vilket var en utmaning till att börja med eftersom hon inte alls ville stå still som hon brukar. Hon verkade inte tycka att det var en var en  bra idé att ta ut henne från hennes fästman, men så är det när man ska följa med sin matte på nya äventyr!
Jag provade även sadeln idag på henne och den passade perfekt har dock inte ridit i den än för jag tyckte att hon skulle få stå och vila lite inför avfärd och lugna ner sig.
Nu ska jag snart ta och lägga mig för imorgon ska jag upp tidigt, det kommer bli en lång resa!

Tripp till Kungsbacka

Ja, idag åkte jag iväg till Kungsbacka för att inhandla en ny sadel. Den jag har nu passade perfekt på Rák men jag satt inte alls bra i den. Jag har därför letat runt ett tag efter en ny sadel och från början hade jag velat stanna på vägen upp till sommarjobbet och köpa en. Men sedan föll det sig så att jag blev kvar en vecka extra hemma så jag tänkte att jag passar på att åka och kolla på hur den uttittade sadeln ser ut i verkligheten. Jag tyckte att Globus Tekna verkade vara en bra sadel för bra pris.

Det är en syntetsadel men den ser ut att vara i läder och är superskön att sitta i! Jag har ännu inte provat den på Rák men jag hoppas att den ska passa. Den enda nackdelen är att stropparna är i syntet vilket jag inte gillar alls men så länge inte plasten har spruckigt så får de duga. Funkar sadeln bra så kan jag byta länge fram.

Jag tittade även på Ki tölt sadel men den tyckte jag inte alls var lika skön eller så snygg heller. den var min plan b -sadel om Teknan skulle se allt för konstig ut.
På fredag blir det premier provning vilket ska bli väldigt spännande!Sydag

Ja, eftersom vädret idag igen envisas med att vara dåligt så bestämde jag mig för att sy lite! Jag och mamma var i torsdags och handlade tyg till mig. Jag sydde ett schabrak till Rák, det kan tänkas att jag redan har många men jag behövde ett till som är lite tunnare nu till sommaren.. Om det nu vill bli varmt vill säga. Jag passade även på att laga eksemhuvan som jag fått låna av Paula dock behövs lite handsömnad på den.

Jag skulle egentligen åkt till stallet idag för att kolla till Rák och fota min sadel för att jämföra med den nya sadeln jag tänkt köpa men det lev inte av eftersom det var uppehåll och blå himmel i si sådär en kvart! Jag får göra ett nyttförsök imorgon.

Idag är även den dagen som vi egentligen skulle åkt upp till mitt sommarjobb men det lev framflyttat en veckan för att Rák just nu står hos Magni och ska det bli något föl nästa år så är det bra att hon står där ett tag.
Ryggproblem

Nu är jag verkligen trött på att alltid ha ont i min rygg! Det spelar ingen roll vad jag gör, jag har testat att vila och inte rida på en månad men det hjälpte inte, jag har även testat att göra olika träningsövningar det hjälper ett tag men sedan gör det ont igen. Så äntligen idag har jag fått en tid på vårdcentralen och jag hoppas jag får reda på vad det är för fel på min rygg för nu vill jag bli bra! Jag återkommer med rapport om hur det gick...

RSS 2.0