Lika barn leka bäst?

Det finns ju faktiskt ett ordspråk som heter så och ja, det verkar faktiskt stämma. I alla fall tror jag att det fungerar bättre om man är lika och förstår varandras värderingar.
Allt känns inte jättebra just nu..

Sticka till en pingvin!

Är någon av er kära läsare bra på att sticka? Ni kan i så fall sticka till välgörenhet, pingvinerna på Nya Zeeland behöver DIN hjälp!
Pga oljeläckan från ett fartyg som gått på grund utanför Nya Zeelands kust kommer många djur att drabbas bland annat pingvinerna. Olja tar bort deras naturliga fettlager så en "tröja" hjälper till att hålla dem varma och förhindrar även att de ska få i sig olja.

Min mamma har bestämt sig för att sticka, jag hade gärna också gjort det bara jag förstod mig på hur man gör.

Här kommer beskrivningen. Man kan ju även improvisera lite,  viktigast är att tröjan är i 100% ull!

1 pair 3.25mm , 1 pair of 3.75mm needles , 1 set of 3.25mm dpn’s or circular Stickor 3,25 och 3.75 mm vi får använda 3 och 3.5 eller 3.5 och 4 mm.


Cast on 36 stitches using 3.25 needles.K1, P1 to end of row. Repeat this row 7 times. Lägg upp 36 maskor på stickor 3 eller 3.5 och sticka resår *1 r, 1 a* 7 varv

Change to 3.75mm needles and K2, P2 rib. Work 4 rows increasing at each end of every row. (44 sts) Byt till grövre stickor och öka 1 m i varje sida 4 gånger tills arbetet består av 44 m. Stick resår som består av *2 r, 2 a)


Continue until work measures 15 cms. Fortsätt tills arbetet mäter 15 cm
Decrease 1 st at each end of every row until 28 sts remain. Minska 1 maska i varje sida tills 28 maskor återstår.
Decrease 1 st. in middle of next row (27 sts.) Minska en maska i mitten av arbetet så 27 maskor återstår
Leave on needle.Lämna på stickan
Make second side the same.Gör andra sidan på samma sätt.
Transfer the 54 sts from both pieces to 3 of the set of 4 3.25mm needles.(18 sts on each.) and work a round neck in K1 P1 rib for 10 rows. Byt till strumpstickor och sticka 54 m halsmudd i 10 varv.
Cast off. Maska av 
Stitch up sides to decreasing to 27sts (opening for flipper). Add elastic to the top and bottom to prevent the penguins getting out of them. Top: 15cm of elastic; bottom 17 cm (knots allowed). Flat elastic OK. Trä in ett elastiskt band uppe och nere, 15 cm långt uppe och 17 cm i nedre delen. Knyt ändarna. Både platt och runt band går bra.

Skicka tröjan till: Skeinz vid 5 Husheer Place, Box 3123, Onekawa, Napier 4142

Underbara fredag

Hela dagen idag har jag bara njutit och tagit det lugnt. Vet ni hur underbart det är att inte känna sig stressad? Blev nästa lite uttråkad ett tag då jag inte riktigt visste vad jag skulle hitta på. Fast jag löste det rätt fort med att skriva av lite recept.

På förmiddagen gav jag mig iväg på en lite shoppingrunda ut till Tuna Park för att kolla på bland annat födelsedags present till min lillebror samt shoppa lite till mig.
Det är kuponghelg denna helgen så de flesta affärer har 10,20 eller 30% rabatt.
Till mig fyndade jag två koftor på Cubus för 99 kr styck, de har halva priset på stickat just nu. Jag köpte även Acnicyl på apoteket då jag hade en kupong på 20% så jag passade på. Ska testa det så fort jag har gjort slut på mina Neutrogena produkter.

En riktigt lyckad dag måste jag säga.


Veckans tips #22

Nästa gång ni åker till Gekås så måste ni bara ta er en titt bland deras brottarlinnen, de är helt underbara! Riktigt bra passform, långa samt fina färger. Och så kostar de ju bara 39.90! Ett perfekt fynd.
Var dock uppmärksamma på storlekarna, jämför och PROVA. Storlekarna kan skilja sig från varandra ganska mycket.


Än så länge har jag 7 färger, men några har jag flera av i samma färg.

Prinsessan
Titta så underbara bilder som Cia tagit på Rák. Min fina♥

Det börjar kännas lite bättre

Ljuset i tunneln börjar nu börjat synas och det känns helt fantastiskt.
Jag har alltid trott innan att jag inte hinner gör annat som att gå ut och gå medan jag håller med skolarbete. Men så fel jag hade, man mår ju så mycket bättre och allt går så smidigare när man fått lite luft. Jag har verkligen försökt nu att ta det lugnt, inte stressa upp mig i förväg och gör mer saker som jag tycker är roligt.

Planering och disciplin har jag alltid varit bra på men begränsning är något som jag behöver träna mer på. Jag behöver lära mig att begränsa tiden till plugg per dag och när jag väl bestämt mig för att det räcker med plugg för dagen måste jag kunna släppa tankarna helt och hållet. Det är inte lika lätt som det låter men man mår helt klart bättre av att få andrum då och då och inte tänka alls på studierna.
Jag känner mig redan mycket lugnare och inte alls lika stressad.

Just nu har jag endast två saker kvar på min att göra-lista, vara en ska vara klar denna veckan och nästa förlägger jag till restdagen i december.

Bomässa och hästlukt

Min dag började idag tjugo i tio, det var riktigt skönt med sov morgon. Vid halv elva gav jag ,ig iväg mot Munktellarenan och Bomässan som är på besök denna helgen. Själva mässan var väl inte jätterolig, det var mest montrar med isolering, hyresvärdar, tv-kanaler, bubbelbad m.m. Bara någon med inredning. Det som var mest intressant vad att få lyssna på Lulu Carter när hon berätta lite om sig själv samt hur man ska gå till väga när man vill inreda hemma. Jag känner mig mer taggad nu till att realisera min dröm om att få jobba med inredning.
Jag hade gärna velat prata lite med Lulu efteråt men det var så mycket folk så jag gick ett varv på mässan först och när jag kom tillbaka så var hon inte kvar. Lite tråkigt!
Efter ett tag på mässan gick jag ut och klappade på islandshästar som var där för ponnyridning. Det var helt underbart att få känna hästdoft och deras underbara, tjocka, gosiga päls! Det var ett helt underbart fint sto där som jag gosade mest med, Mandla hette hon. Ett rätt grovt byggt musblackt sto med helt underbar man.
Jag fick med ett papper om deras verksamhet så får se om jag tar mig en ridtur någon gång. Hade varit toppen!
Efter en gosstund med hästarna och lite småprat med ägarna så fortsatte jag min promenad till ÖoB, på vägen stannade jag även på Skokanonen, Djur Magazinet och Night Mare outlet (klädoutlet). På ÖoB gjorde jag riktigt bra fynd tycker jag. Bland annat en "lök-hållare" som man har när man skär lök (den kommer att komma i framtida Veckans tips), julpapper, knäckebröd och en adventsljusstake i vitt trä, en så där traditionell. Det är så mysigt med adventsljusstakar.
Eftermiddagen ägnades åt en sammanfattning av två kapitel i boken Introduktion till kognitiv psykologi. Och ja, det var precis lika tråkigt och svårt att förstå som det låter men jag tog mig igenom det!
Nu har jag precis sett Sanning och Konsekvens på play ifrån i onsdag och man undrar ju verkligen hur en del tänker. Att man kan hålla på och lura människor så där, helt sjukt!

Sammanfattningsvis så har jag känt mitt rätt lugn, jag försöker hela tiden att påminna mig själv om att inte hetsa upp mig i onödan och istället ta allt allteftersom. Promenaden gjorde mig också gott, jag var helt slut i benen efteråt. Nu ska jag ge mig själv en god natts sömn.

Hoppas ni haft en bra lördag!

Varför ska folk buda så tidigt?

Hur i hela fridens namn tänker en del människor? Börja buda upp en auktion på Tradera flera dagar i förväg, vad är meningen med det? Man ska ju buda i sista stund för att få så billigt som möjligt ju.
Man blir ju tokig!
Om de nu budar så fort de ser en bra auktion för att komma ihåg den så kan man väl lika gärna sätta den i minneslistan.
Det är sånt här som gör mig upprörd, kan de inte tänka?!

Höstpromenad

Passade på att gå till Willys och handla idag, vanligtvis brukar jag cyklad men ville gå så att jag kunde få njuta av det fina vädret lite längre. Tog en liten extra sväng också och såg ett par riktigt fina höstfärgade träd. Så vackert, man blir verkligen lycklig av naturen!


Stockholmsmys

Förra helgen var jag i Stockholm hos kära faster för lite miljöombyte. Underbar helg!Nedstämd

Som ni märkt har jag inte riktigt orkat hålla liv i bloggen och det kommer att fortsätta så här ett tag nu. Jag har verkligen ingen ork till något. Jag har gått från sönderstressad till zombie. Känner mig bara jätteledsen och orkeslös hela tiden.
Jag kämpar på med skolarbetet och hoppas att det kommer bli bättre när dessa kurser är över och jag får åka hem ett tag!

Nu vet ni i alla fall hur det ligger till.

Skulle gärna vilja..

.. åka till Gekås! Har kikat i deras blogg nu och det har fått in så många nya fina saker.
Det är verkligen beroendeframkallande att åka dit! Får ta och spara ihop lite pengar och åka dit någon gång när jag kan.


Titta så fina ljusstakar.
Bildkälla

En lugn kväll.

Efter en mycket lång dag med först en föreläsning/lektion, sedan 3 och en halv timme med gruppen för att prata ihop oss och sedan var det dags seminarium 3 vilket tog hela två timmar. Det kändes dock riktigt bra denna gången, hela gruppen var samspelt, vi diskuterade mer och hjälpte varandra.
Efter skolan bar det av till Willys för att handla lite. Klockan kvart över fem var jag hemma igen. Bestämde mig då för att byta om, diska och sedan laga mat med en gång då jag var riktigt hungrig. Så nu har jag precis ätit och ska strax se halv åtta hos mig.
För en gångs skull känner jag mig helt lugn, en väldigt konstig men härlig känsla! Jag har bestämt att ikväll ska jag bara ta det lugn, låta mig själv vara, lägga mig tidigt så att jag är utvilad imorgon då jag ska ha en plugga dag.
Jag ska ta mig igenom detta!

Musik är livet..

Nu börjar jag förstå varför mina grannar spelar musik näst intill dygnet runt. Man mår helt klart mycket bättre av lite musik, ett måste för att klara av högskolan har jag upptäckt nu.
Det är skönt att glömma verkligheten för ett tag, sjunga med och diska berget med disk.

Hitta precis en ny favoritlåt. Mohombi - Maraca.
Han är då riktigt bra, helt i min stil!

Ut i naturen

Äntligen har jag fått komma ut i skogen och känna mig lite mer som hemma!
Igår gick jag och A ut på en promenad som skulle varit 5 km men slutade på 8,5 km. Det var då väldigt skönt att komma ut och röra på sig och mysigt. Se skog och härlig frisk luft.
På vägen såg vi lite olika djur så som får, en skogshare och sedan mer exotiska, en gepard, tre bongos och två Guanacos.
Geparden var både väldigt ståtlig och väldigt läskig. Självklart var alla de exotiska djuren i inhägnader som verkade vara ca två meter höga. Hade dock Geparden varit riktigt hungrig hade den nog kunnat hoppa över hur lätt som helst och kommit springandes.
Det kändes som ett väldigt bra konstaterande av A att säga till mig som är väldigt bra på att skrämma upp mig själv. Resten av promenaden gick jag på helspänn vill jag lova!

Ni kanske undrar varför jag inte tagit mig ut innan, det beror på att jag inte gillar att gå själv där jag inte känner till eller känner mig helt trygg.

Brustet hjärta

Det känns som att mitt hjärta ska gå sönder när som, det gör så hemskt ont.
För ca två timmar sedan vinkade jag av min älskade A, det var inte roligt vill jag lova! Det blir verkligen bara värre och värre för varje gång. Förhoppningsvis, nästan gång han kommer, så kommer han hit för att stanna! Jag hade dock gärna velat att han skulle stannat nu. Vi har haft en helt underbar helg, med mys och promenader.

Intervjun i fredags gick bra, han har i stort sett fått jobb, nu väntar vi bara på att få veta när han kan få börja. Vi har även ställt oss på kö på två lägenheter, en i stan och en lite utanför. Vi gick en promenad och kollade vart de låg, båda låg rätt bra till och i fina områden. Helt klart hade det varit bra med en lägenhet i stan, lite mer praktiskt och inte så läskigt men vi får se. Det är en del före oss i kön.

Jag LÄNGTAR så oerhört mycket tills den dagen då vi får bli sambos, då kommer jag vara lyckligast i världen!

P A N I K

Precis när jag hade läget under kontroll så var dagens lektion tvungen att förstöra! Allt är bara ett rent kaos och väldigt rörigt. Ingen lärare har någon koll på något känns det som.
Från början kändes uppgiften om att bygga en friggebod relativt liten men ju längre tiden går ju mer kommer det upp som ska vara med. Uppgiften blir bara större, större och större. Det samma gäller uppgifterna på den andra kursen som går parallellt.
När man frågar något får man aldrig något exakt svar på vår lärare inte kan bestämma sig, hon säger att det löser sig. Sedan hade vi en annan lärare idag som skulle lära oss rita ritningar och prata om ritningar m.m. Vi hann dock aldrig gå igenom hur man ritar ritningar utan vi skulle ta det nästa gång. Men jaha?! Det ska ju vara med ritningar i uppgiften och det är NU vi måste börja rita!!
Jag har turen att kunna rita ritningar redan men tänker på dem i klassen som inte vet hur man gör och inte förstår sig på en skallinjal m.m.
Allt känns bara väldigt flummigt, det är ingen struktur och ingen verkar ha riktigt koll..

Ena gången får man höra också att utbildningen inte leder till jobb medan nästa gång får man höra att jättemånga fått jobb efter utbildningen. Hur ska de ha det?!
Jag har i alla fall tagit värktabletter nu mot huvudvärken som pulserar och ska ta mig ett välbehövligt mellanmål. Behövde bara få skriva av mig lite här först..

Hoppas ni lyckas förstår något av mitt inlägg. Jag har bara öst på det första som kom upp i huvudet, behövde avreagera mig!

Gratis make-up rådgivning

Troligen spenderade jag idag den längsta tiden jag någonsin spenderat på ett apotek förut!
E hade sett att Apoteket skulle ha en gratis 10 minuters sminkrådgivning idag, så i måndags anmälde vi oss. Gratis är ju gott! Idun Minerals var det som hade denna rådgivning. Det är ett nytt svenskt sminkmärke.
Klockan 16.50 hade jag min tid och tio minuter senare skulle E ha sin tid. Dock fick vi vänta ett tag innan då det drog ut på tiden med hon som har före oss.
Fast det var helt klart inte tio minuter rådgivning man fick. 20 minuter tog det nog allt, åtminstone! Men man fick verkligen hjälp med att hitta vad som just passar ens egen hy och hon var väldigt noga!
Representanten för Idun som var på plats för att sminka var jättetrevligt och berättade om produkterna och hur man skulle göra. Jag blev väldigt nöjd.
Det täcker perfekt och helt klart prisvärt! Jag var rätt röd är jag kom dit (hade ingen smink på mig sedan innan) man såg mina fnnar tydligt och jag var lite fet i hyn. Detta trollades bort riktigt fort.
Jag fick testat foundation, concealer, puder och en rouge. Jag har aldrig rouge nu för tiden men det blev så fint!
Typiskt bara att jag har massa smink och inte behöver något just nu, men senare vet jag i alla fall vad jag ska satsa på! Jag skulle vilja köpa allt jag fick prova plus deras borstar. De var hur mjuka och sköna som helst. Jag kan varmt rekommendera detta märke!


Slät och fin hy!

Veckans uppdatering

Tänkte börja med något kallat "veckans uppdatering" om Rák, då jag fått lite frågor om hur det går med henne.
Det som hänt sedan sist är att hon börjat gå ner i vikt, hon har fortfarande en hel del magen som inte riktigt försvann efter dräktigheten.
Sedan har även Cia börjat träna trail med henne, alltså träna med plastpåsar, paraply, pressening m.m. Vilket kan behövas då min lillfia är lite lättskrämd så där.
På gården där hon står nu finns påfåglar som går helt fritt och gör vad de vill. Idag hade Rák tydligen hoppat högt när en påfågel flög över huvudet på henne. Rätt bra träning!


Lånad bild från Cia

Bussguidning och plugg

Min helg har varit rätt trevlig ändå, trotts en del plugg.
Igår började min dag klocka sju, det var jobbigt vill jag lova! Klockan nio skulle jag infinna mig i stadshuset här i Eskilstuna. Alla nyinflyttade hade fått hemskickat en inbjudan om en bussguidning för att lära känna staden med. Det var riktigt trevligt och fint väder hade vi med! E och hennes pojk var också med, så jag fick trevligt sällskap också!
Vi åkte runt i stan, men besökte även Sundbyholm och slottet (där de spelar in bonde söker fru), vi såg en hällristning och så var vi också i ett gulligt litet samhälle kallat Torshälla. Jag blev lite smått förälskad, så fint det är där! Gammaldags och mysigt med trähus och kullersten.

Eftermiddagen igår och den mesta tiden idag gick åt till lite plugg. Sammanfattning av en inte allt för rolig text på engelska, tidsplan för uppgiften att bygga en modell av en friggebod och research till min friggebod! Fast jag har haft rätt trevlig ändå, tog det rätt lugnt och försökte att inte jäkta.
Tog en paus innan lunch och gick en sväng på stan för att få lite luft och köpa lite saker som jag behöver.

Början på gågatan

En staty, "tor och bockarna" i Torshälla

Hoppas att ni kan skymta något av ristningen!

Rabatt till varje pris

Har någon av er sett serien "Rabatt till varje pris" som går på TLC?

I serien "Rabatt till varje pris" möter vi en ny typ av kupongsamlare. Deras mål är enkelt: att få så mycket som möjligt för så lite som möjligt. Men de här människorna är inte bara ute efter att spara pengar lite här och där, de vill slå mynt av sina enorma besparingar. De här människorna använder sig av alla tillgängliga medel för att göra en förmånlig affär, från att rota efter rabattkuponger i soppåsar till att skapa komplicerade matematiska formler.
I varje avsnitt får tittarna träffa några av USA:s mest extrema kupongsamlare, och får reda på varför de vill göra fynd till varje pris. Vi följer dessa smarta shoppare, med drivor av varor i hemmet, när de planerar sina otroliga besparingar.


Det är helt sjukt hur de i USA kan handla varor för flera tusen dollar och endast betala runt 50 dollar pga alla rabattkuponger som de har samlat på sig. USA verkar då inte ha massa tråkiga regler som vi har "max 2" och "KAN EJ KOMBINERAS MED ANDRA ERBJUDANDEN"!! Det verkar heller inte ha några "bäst före datum" på kupongerna. Man får heller inte lika mycket rabattkuponger hem i brevlådan som de får, väldigt tråkigt!
Jag vill också kunna komma ut ur en affär utan att behöva betala något men ändå ha en massa varor med mig hem!
Programmet både fascinerar och upprör mig.

Provat

Nu ni mina vänner, jag provade faktiskt att göra äggmjölk nu! Sitter och fikar med en leverpastej smörgås och en äggmjölkschoklad. Kan det bli mer nyttigt må tro?
Vad jag tycker? Ja, vad ska man säga. Det är definitivt inte äckligt i alla fall. Jag hade nästan 1 tsk kakao i men de smakar inte så mycket, hällde i lite socker också. Det luktar helt klart som god varm choklad men tyvärr smakar det inte mycket och man blir lite lätt illamående och ändå hade jag inte mycket smör i, man kanske kan strunta i smör? Det som kanske hade varit godare är att blanda äggmjölk med oboy pulver så man slipper den beska smaken från kakaon.
Fast frågan är ju om detta verkligen kan bli mycket billigare än att köpa en påse ögonblick chokladdryck, det känns inte riktigt så.. Kanske ska räkna på det?


Visst SER det gott ut?

RSS 2.0