NM

Någon mer är jag som planerat in NM i sommar och verkligen ska på det? Självklart ska jag kika, i alla fall någon dag då det är så pass nära!

Hade ju varit trevligt att kunna ha någon slags bloggträff. Jag har ju lite plats här hemma också om någon skulle vilja ha någonstans att bo.
Vad tror ni?

Lägenheten i bilder


Min lilla hörna

Andreas hörna


Tävling om pannband


Tävling hos Mittängsull, avslutas den 27/5. Klicka på bilden för att vara med du också

Välbehövlig massage

Efter att nu mer eller mindre haft konstant ont i ryggen i över tre år och till och från gått på sjukgymnastik, core samt varit hos naprapat utan att lyckats hålla motivationen och bli bättre, har jag äntligen unnat mig välbehövlig massage!
Jag har länge tänk gå till en massör men utan vidare framgång, det är så svårt att veta vem som är bra och inte, sen så kostar det en del med. För någon vecka sedan stötte jag dock på en annons i skolan om studentrabatterad massage, 60 min för 300 kr, och bestämde mig för att slå till. Idag visade det sig vara ett bra beslut, jag var nog 10 gånger mer spänd än vad jag hade kunnat tänka mig.

Det var riktigt skönt med massage och hon som jag var hos fick jag väldigt bra förtroende för, det märks att hon kan sin sak.
Jag berättade om hur smärtan brukar kännas, vart jag har mest ont och att jag även ramlade av en häst för över 3 år sedan och landade på övre ryggen.
Hon misstänkte att min värk kommer därifrån och att jag fick en liten whiplash då jag ramlade, vilken är orsaken till allt.
Jag har mest ont i övre ryggen, skulderbladen, axlar och nacke, musklerna har fäste högt upp i nacken och troligen var det där jag fick whiplash vilket gör att jag har ont.
Hennes dotter rider också och även hon har ramlat av ett flertal gånger så hon visste precis vad det handlade om.

Efter mycket tryckande, klämmande och knådande började till slut musklerna att slappna av en aning och det gjorde inte alls lika ont att trycka på dem längre.
Jag känner mig inte riktigt lika låst längre vilket är skönt och om två veckor ska jag tillbaka för att fortsätta att låsa upp nacken och sen ska även mitt bäcken kollas då det är en aning snett och kan vara oraken till att jag sitter snett i sadeln.

Massören trodde att hon skulle kunna hjälpa mig att bli av med värken, vilket känns väldigt skönt! Dock kunde det ta ett tag då jag gått med detta så pass länge, men det är det värt om jag kan slippa ha ont!

Att glädjas åt andras framgång

Det värmer verkligen i mig när det går bra för andra, det är så härligt att få läsa hur det går framåt i ridningen och hur nära ryttare och häst kommer varandra.
All denna glädje och lycka ger ju självklart mig en längtan efter att också få komma dit. Jag vill också bli ett med hästen och utvecklas.
Och ja, nu är jag där igen... Jag tror verkligen inte att det kommer kunna bli så med Rák, det känns verkligen inte som det.
Jag blir rätt för Rák när hon har så mycket energi att hon inte vet vad hon ska göra av den. Kommer hon få utlopp för den till slut? Kommer jag kunna få en häst som är med mig och inte emot. Jag vill kunna flyga fram i ett harmoniskt samarbete men i nuläget är det en häst som springer och en matte som håller i allt vad hon är värd för att inte få en häst som sticker.

Jag vill bara ha en häst som jag äntligen kan få njuta på. Jag älskar verkligen Rák men det känns inte rätt. Något jag lärt mig är i alla fall att tänka efter före!

Pluggvecka

Denna veckan är fri från skolan och även nästa. Vi har fått en hel vecka att ägna åt plugg, grupparbete, individuell inlämning och hemtenta.

Skönt att äntligen kunna ta det lugnt och pyssla hemma mellan varven med plugg.
Förra fredagen var jag också ledig så då passade jag på att ta tag i den individuella inlämningen och blev till min glädje klar. Helgen bestämde jag skulle vara fri från plugg.
Lördagen bestod då i klädbytardagen som jag redan berättat om och söndags var vi iväg på Ikea för att köpa lite smått och gott som vi saknade. Så som lampor, trädbackar samt gardintyg.
Då vi ändå var i Västerås blev vi hembjudna till Frida och Emil på fika efter en lång stund på Ikea, alltid lika roligt att träffas och få prata.

I måndags var det då dags att ta tag i hemtentan som till min lättnad inte var speciellt svår och jag kunde ganska enkelt svara på frågorna. I tisdags förmiddag blev jag klar och har sedan dess pysslat och donat här hemma. Äntligen är (nästan) allt på plats, två lampor till ska upp men det är ingen brådska.
Bilder kommer så fort disken i köket torkat så jag kan ta bort den ;)

Rolig dag!

Min lördagsmorgon började redan halv åtta då jag kvar i nio skulle möta upp en kompis för att sedan ta oss till lokalen där klädbytardagen var idag.
Jag var nämligen med och anordnade vårens klädbytardag vilket jag tycker var himla roligt och så är det bra för miljön!

Min uppgift var att hänga upp och sortera bort kläder som inte såg så bra ut, antingen slänga eller till pingstkyrkan.
Jag hade själv med mig fyra plagg att byta med så att stå vid hänga upp- stationen var en guldgruva, jag kunde ta det jag gillade med en gång. Perfekt! Och några fynd gjorde jag allt.

Då jag var med och hjälpte till blev lönen i plagg, vilket resulterade i att jag kom hem med 9 plagg varav ett inte riktigt passade men alla de andra var fina fynd!

Det är Naturskyddsföreningen som anordnar och idag var det klädbytardag på en rad olika ställen runt om i landet. Det brukar vara en gång på hösten och en gång på våren, jag "hann" dock inte skriva det här så även ni hade kunnat fått byta till er lite "nya" kläder.
Får säga till när det blir i höst, för då ska i alla fall jag vara med igen!


2 blusar, 2 par jeans/jeansleggings, 1 kjol, 2 par långärmade tröjor, 1 topp

En uppdatering!

Nu var det allt ett tag sedan jag skrev något igen, har varit väldigt mycket det senaste. Tänkte nu ta och uppdatera lite vad som hänt dessa veckor.

På annandagen nu i påsk sattes vårt vinnande bidrag upp i busskuren, blev väldigt bra! På tisdagen var det möte pressen, vilket var väldigt spännande och nervöst men gick fin fint. I hela två tidningar hamnade vi, på skolans och kommunens hemsida också, även tv4 var på väg men fick annat mer spännande att åka på i sista stund men tydligen skulle de visa bilder på nyheterna det var dock inget jag såg.Vi har även haft en till tävling i klassen, vi fick chansen att ge förslag på hur vi skulle vilja ha vårt hemklassrum och sedan fick de som ville rösta. Och gissa vad? Min grupp vann igen! Så nu har jag ännu ett projekt parallellt med andra kurser. Känner mig lite lätt stressad!
Skönt att det snart är sommar"lov".


Vårt bidrag till utställningen

Här hemma då? Jag vet ju att ni bara väntar på bilder men de kommer, jag lovar!
Allt börjar så smått falla på plats. Andreas saker kom hit ner förra helgen så fram tills nu har vi haft en mäng kartonger överallt och ett överflöd av saker. Ungefär hälften av kartongerna står fortfarande med saker i då vi inte har plats eller behöver men tydligen måste spara ;)

En liten smakbit kan ni i alla fall få!


Det här med täcken, del 3

Nu har jag fått in lite svar om hur man vet om hästen fryser och när den kan tänkas behöva täcke, så tänkte sammanfattat det här.

- Det vanligaste svaret jag fick är att gå på magkänsla
- Ett annat sätt är att ta tempen på sin häst, är den underkyld eller har feber ska täcke på.
- När hästen är kutryggad och skakar är det ett säkert tecken på att den fryser!
- Är hästen blöt ända in på skinnet fryser den, ta då in hästen så den får torka med ett fleecetäcke.
- TÄNK PÅ, lägg inte på ett täcke när hästen redan är blöt, den är mest troligt torr och varm längst in. Täcket trycker då ner pälsen och gör så att vattnet rinner in och hästen fryser mer med än utan täcke.
- Hö att tugga på är bra för att hålla hästen varm
- Är hästen svettig och det är kallt ute kan den komma att frysa

Alltså, sunt förnuft är det bästa! Se efter, känn, gå efter magkänsla och väder.

Och då kommer ju så klart nästa fråga, hur vet man vad man ska ha för täcke?

Sommaren är kort, det mesta regnar bort...

Just nu känns det dock inte som att det eventuella regnet kommer att vara det största problemet. Hur jag ska lyckas få ihop sommaren och lyckas göra allt jag vill/måste är inte helt lätt. Det är speciellt svårt när jag skulle behöva vara på flera ställen samtidigt.

Det viktigaste är dock sommarjobbet, som jag fått på pappas jobb, sen får jag se vad som hinns med.
Ràk måste jag också hinna rida en hel del och Andreas vill jag också hinna vara med. Även om han ska jobba hela sommaren så är det ju inte så kul för han att vara ensam här.

Någon som vet hur man gör för att dela på sig?

Påhälsning idag igen

Ja, nu slog vi på stort. Blev en resa till stallet idag med!
Då Cia inte var hemma igår när jag var förbi passade jag på att åka idag med för att prata lite ang. Ráks utveckling, hur hennes träning ska fortsättas, vad jag upplevt när jag ridit samt så fick jag se Cia rida henne.
Det var väldigt nyttigt att stå och titta på, Rák har verkligen fått finare steg, är betydligt lugnar och lyssnar bättre. Dock är det ju fortfarande en del kvar att träna upp men det går framåt och Rom byggdes ju inte på en dag! Vilket tyvärr är något jag ofta glömmer... Det där med att skynda långsamt är inte riktigt min starka sida.

Jag hoppas att jag till sommaren kan få lite mer tid med Rák så vi kan få träna lite mer ihop och börja utvecklas igen. Jag behöver verkligen lära mig att slappna av på henne, inte helt lätt när man vet vad som KAN hända.. Dumma, dumma tankar!

Hälsat på Rák

Då solen bestämde sig för att titta fram idag så blev det en tripp bort till Rák! Det var så härligt att få se min lilla svarta igen. Hon var väldigt pigg på att få komma ut ur hagen, annars brukar hon vara lite seg upp till stallet.
Jag borstade och gosade ett tag innan vi gik ut till padocken för att testa kommandon från marken samt lite longering.

Jag testade först start och stop samt volter och snett igenom gående bredvid, vilket gick jättebra. Hon var väldigt snabb på att svara. sedan blev det några varvs longering med både skritt, trav och tölt. Longeringen gick bra, bäst gick det i vänster varv. Då stod hon kvar på spåret, i höger varv ville hon gärna vända sig inåt och hade sedan svårt att förstå att hon skulle ut igen. Men efter några försök lyckades vi.
Traven var något trög att få fram och om jag minns rätt så gick det bättre i höger varv. När jag fått trav i båda varven avslutade vi med en övning med spöt. Jag drog det över hela hennes kropp men ingen reaktion förrän jag petade med det, så det satt kvar!

Något jag upptäckte mer idag, förutom att longeringen börjar gå bättre, är att hon inte är lika rädd om öronen längre. Jag kunde till och med gosa och pussa på öronen utan att hon slog med huvudet. Antingen har hon vant sig nu och accepterar det eller så har hon saknat matte så hon gjorde vad som helst för lite gos. Vem vet? Jag hoppas dock på det första.


Här kan man ana så kallade "må-bra" fläckar

Det här med täcken, del 2

Fick några svar på mitt inlägg från igår ang. att ha täcke eller ej på sin häst. Jag fick bland annat som svar att vi människor nog rätt ofta förmänskligar våra pälsklädda vänner och tror att de fryser om vi gör det. Men hur vet man då om en häst fryser eller ej?

Trots att jag har ridit i över 8 år och haft 3 hästar har jag ingen vidare koll på allt kring skötsel, då alla stått inackorderade och gått med i verksamhet är det inte jag som skött det praktiska så mycket. Men nu vill jag verkligen lära mig allt!
Det jag kan rätt bra är eksemproblem, sen är det inte mycket mer.

Hur gör ni för att se om hästen fryser/behöver täcke?

Det här med täcken

Det senaste har jag känt mig lite off på hästsidan, har väl blivit så då jag inte umgås med eller rider någon häst så mycket längre. Men idag kom suget tillbaka! Jag är så pepp just nu, vill kunna få rida Rák varje dag, ta kurser och bli ett med henne!

Idag var jag iväg på Madkullen, där Rák stod innan, och var med på en tur! Superhärligt var det att få rida igen och få ha en häst som man verkligen kan slappna av till 100% på och lita fullt ut på. Hästarna var så pigga och glada vilket var härligt att se!

Thruma fick äran att bära mig idag.

Då Thruma är så lugn kunde jag sitta och tänka en hel del på turen. Bland annat så kom jag att fundera på det här med täcken, varför har man de egentligen?
Visst, om en häst är klippt och det är kallt/fuktigt kan den ju frysa då man tar bort dess naturliga skydd men annars?
På Island har de väl inga täcken? Och det borde ju vara kallare där, eller i alla fall blåsa mer?
Behöver verkligen hästarna ha täcke? Då tänker jag framförallt på regn- och vintertäcke utöver när de jobbat, självklart kan de behöva täcke när de är svettiga och det är kallt ute.

Börjar få allt på plats

I torsdags började vi packa och i fredags gick flyttlasset 500 meter bort, inte så långt med andra ord så kändes rätt onödigt att packa allt för att strax packa upp igen. Vi fick dock hjälp av Andreas kompis, han har dragkrok på bilen så vi hade släp att köra allt i samt hämta soffan och två byråer vi köpt.
Nu har vi äntligen börjat få ordning på allt, är dock lite kvar och sen ska hela lägenheten storstädas. Sedan kan ni få se bilder om ni vill.

Än så länge är det rätt tomt här och ekar lite men på tisdag kommer lasset från Ikea med våra saker också så då blir det lite mer möbler och om två veckor kommer Andreas saker ner så snart är det nog fullt här. Känns riktigt bra så här långt och bättre lär det bli när allt är på plats. Mysigt och fint i vår stora lägenhet!

RSS 2.0