Helgpromenad

Här kommer lite bilder från min och Andreas helgpromenad.


Fågelholk med nyckelring

Dessa är så otroligt söta! 135 kr för en och 195 kr för paret. Finns på designtorget


Bildkälla

Bildkälla

Salviderm Naturligtvis ansiktskräm



Ansiktskräm med sheasmör för torr hud. 50 ml 119 kr

En ansiktskräm för torr hud. Fungerar också utmärkt som nattkräm. Med hjälp av jojoba, avokado och svensk ekologisk rapsolja arbetar krämen i alla hudens lager så att den blir mjuk och smidig. En speciell fraktion av svensk ekologisk rapsolja som visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att skydda din hud mot yttre påfrestningar hela dagen. Källa

Nu har jag testat ansiktskrämen i ca 6 veckor och är väldigt positivt överraskad.

Min hy är en blandhy och också ganska känslig, jar har svårt för att hitta bra produkter som min hy tycker om. På ögonlocken samt under näsan har jag i många år haft eksem, det är inte många krämer som fungerat där för mig då de oftast svider och irriterar. Dock klarade faktiskt min hy av ansiktskrämen från Naturligtvis! Det är verkligen ett bra omdöme!

Ansiktskrämen tyckte jag till en början hade rätt stark doft men jag vände mig fort och krämen doftar riktigt gott. Jag kan dock inte riktigt sätta fingret på vad den dofta, någon frisk och blommig doft.
Konsistensen är verkligen ett plus från min sida, den är inte så där fet och fast som många krämer för torr hud brukar vara. Den är lätt och smidig att applicera, endast en liten klick stor som en ärta räcker för hela ansiktet.

Jag kan verkligen rekommendera denna ansiktskräm till dem med torr hy, huden suger åt sig snabbt, blir smidig och mjuk. Min hud har nu börjat bli mättad och är nu inte lika torr längre så jag ska ta och gå över till ansiktskrämen för normal hy.

Pumpflaskan är väldigt praktiskt och det är lätt att dosera rätt mängd. Krämen känns även väldigt dryg.

Plus: Fått rätsida på mina eksemproblem. Återfuktar bra. Dryg!

Minus: Om något så får det bli den något tröga korken.

Betyg: 8/10 (detta är den första naturliga ansiktskräm jag provat och har inget att jämföra med, där av betyget)

Ingredienser
Vatten, Ekologisk avokadoolja, Vegetabilisk glycerol, Ekologisk jojobaolja, Ekologiskt sheasmör, Ekologisk rapsolja, emulgator från ekologisk olivolja, Ekologisk nattljusolja, Emulgator från ekologisk rapsolja, Sodium dehydroacetat (mild konservering) E-vitamin, Eteriska oljor, Kalium sorbat (mild konservering) Mjölksyra

Finns att köpa hos Bodystore

Ingen stadstjej!

Det här med stan är nog inget för mig, det är mest bara jobbigt. Massor av ljud, bilar och avgaser över allt! Det enda som är bra är närheten till affärer.
Jag vet att det bli lite tjatigt om det här men min hjärta skriver verkligen Berghem! Min älskade by som jag saknar så, min familj och skogen är det bästa som finns!
Visst, jag trivs här och hade det inte varit så förbannat långt hem hade det nog känts bättre. Det är jobbigt att vilja vara på två ställen samtidigt, jag vill och tänker inte ge upp min utbildning men vill samtidigt vara hemma. Så jobbigt!

Kycklinggryta med rotfrukter



4 port.
Du behöver:
4 morötter
2-3 palsternackor
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
500g kycklingfilé
5 dl hönsbuljong
1 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 tsk riven ingefära eller 1½ tsk malen
cayennepeppar

Gör så här:
Rensa och skala rotfrukter och lök.
Finhacka den gula löken. Skär rödlöken i klyftor. Strimla palsternackor och tärna morötterna. Skär champinjonerna i skivor.
Fräs grönsakerna och svampen i lite olivolja i en stor stekgryta så de får färg. Låt ingefäran steka med den sista minuten. Ta upp och lägg åt sidan.

Skär kycklingen i två centimeter tjocka bitar. Stek den i lika delar smör och olivolja så den får färg. Späd med 4 dl buljong och låt koka upp. Tillsätt tomatpuré och chilisås. Koka på svag värme i cirka 5 minuter.

Blanda ner grönsaker och svamp. Späd med resten av buljongen. Låt småkoka tills dess att kycklingköttet är helt genomkokt.

Red eventuellt grytan med en matsked majsstärkelse utrört i lite kallt vatten om du vill ha en tjockare konsistens.
Sänk värmen och varmhåll grytan. Rör ner 1 deciliter crème fraiche i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ris, couscous eller bulgur. Ett gott bröd passar fint till!

Källa

Papas tapas och festival middag

Igår kväll blev det ett restaurang besök på Papas tapas, väldigt god mat och trevlig personal! Kan varmt rekommenderas. Vi har fått höra från olika håll att det var ett under att få bord när vi bokade dagen innan, annars brukar man få ringa 2 veckor i förväg. Tydligen en väldigt populär restaurang, vilket iofs är ett bra omdöme!

Nu ikväll ha vi precis ätit en mycket god festival middag lagad av Andreas, bestående av helstekt fläskfilé, avocadosås, klyftpotatis och sallad.
Nu blir det att titta på melodifestivalen och hoppas på att några bra bidrag går vidare ikväll!

Våren på intågande

Idag var det verkligen en sån där dag när man verkligen känner att våren är på väg! Solen sken, himlen var blå, näst intill barmark och runt 8 grader! Dock blåste det en del, ibland ganska rejält men det hindrade inte mig och Evelina från att ta oss en härlig promenad och prata av oss lite! En väldigt trevlig stund och mina ben var härligt trötta efteråt.
Vi får ta och promenera oftare tycker jag, speciellt om detta väder håller i sig. Nu när all snön i princip är borta vår det faktiskt hålla sig så!

Hur ser det ut i övriga Sverige?

Typiskt också!

Fick betyg från förra kursen i veckan, dock fattades 2,5 p och till min "enorma glädje" var det ju så klart det individuella pm:et som inte blivit godkänd. Jag som tycket att jag skrivit jättebra och verkligen ansträngt mig för att hitta fakta. Vad less jag blir!
Inte helt lätt att skriva om nu när man lagt den kursen på hyllen men får väl ta mig en kopp te och ta tag i det så att jag kan bli godkänd!
Tycker det var lite dåligt av läraren att bland annat kommentera mitt upplägg, man borde får göra som man vill tycker jag..
Jag som hade annat, roligare planerat!

Påskrivet!

I morse klockan sju åkte jag och Andreas iväg för att skriva på vårt kontrakt till lägenheten! Det känns så skönt att ha det gjort nu och vet att vi har en lägenhet som väntar på oss. Dock flyttar vi inte in förrän 1 april, ett tag kvar dit..
Nu är det bara att säga upp min lägenheten och fixa och trixa med allt annat som behövs göras inför flytten. Det blir bra det här!

Hur svårt ska det va?

Det här med sommarjobb är då inte helt lätt...
Jag har redan mejlat ett 20-tal inredningsföretag men ingen har nappat. Jag har skickat in 3 ansökningar på utannonserade sommarjobb så hoppas i alla fall på något där. Sen ska jag gå och dela ut personligt brev + CV i affärer här med, 5 stycken är jag uppe i än så länge.
Någon måste väl behöva hjälp?

Har ni något förslag på hur man ska göra för att lyckas?

Vilket tjat om att lägga ner

Det är ett väldigt tjat om att lägga ner bloggar. Nästan var och varannan blogg skriver om att de ska lägga ner då de inte vill lägga ner så mycket tid på sin blogg som krävs för att göra den intressant (?) och känna pressen hela tiden.
Men hallå, bloggen är väl ändå från början tänkt som något för sig själv? Så är det i alla fall med min blogg, jag skriver mest för min egen skull och för att jag tycker det är roligt. Sen är ju självklart läsarna ett plus och ger motivation till att fortsätta.
Frågan är varför allt hela tiden ska handla om att vara störst och bäst?! Det spelar ingen roll hur många eller hur få inlägg man skriver, de trogna läsare kommer finns kvar ändå.
Kan vi inte bara lägga ner det här om att vara stört, bäst, få flest kommentarer och ha flest följare på bloglovin? Skriv för eran egen skull, det är både lättare och mindre pressande.

Sista kvällen som särbo

Sitter här framför melodifestivalen, inga dunder bidrag ikväll direkt. Bidrag 5 som precis var är nog det bästa hittills.
Ikväll är äntligen sista kvällen för mig att bo själv! Jag blir helt varm inombords av att tänka på det. Imorgon anländer äntligen min älskling och vårt liv tillsammans kan äntligen börja!

Vad gör ni denna lördag?

Skillnad på 6 månader


Ser ni vilken snygging hon blivit!! Cia gör ett mästerjobb!

Doften av nybakat bröd

Nu kommer här äntligen en uppdatering!
Jag har känt mig lite nere några dagar nu så har inte orkat blogga. I tisdags åkte jag tillbaka till min lägenhet, det var inte helt lätt att lämna mamma. Nu precis efter begravningen inser jag mer än någonsin hur mycket ens nära och kära betyder och jag vill helst inte behöva vara ifrån dem. Jag vill kunna få njuta av varje dag med dem, livet är trots allt rätt skört.

Jaja, idag är jag ledig i alla fall så jag passar på att baka och tvätta. Jag bakade faktiskt en sats rågbullar igår redan och idag blev det franska frallor, de ser riktigt goda ut! Det bästa av allt är att de inte kostar alls mycket, jag räknade ut att varje sats på ca 18 bullar kostar runt 20 kr! Mycket bra!

Jag känner mig riktigt hurtig idag faktiskt, ska även ta och försöka skriva klart mina arbeten. De ska in på tisdag och på måndag ska jag på handledning så kan vara skönt att ha allt klart tills dess.
Sedan så är det superfint väder idag med, solen skiner och himlen är blå. Hade gärna tagit en promenad men har verkligen ingen lust själv. Får bli sedan när Andreas flyttat ner! Nu är det endast 2 dagar kvar!! Så jag har lite att stå i här hemma, på söndag blir det till att storstäda!

Förresten, måste bara berätta om när jag skulle hämta Rák i hagen i söndags, hon var så söt! Hon stod längst bort i hagen så jag började traska, när jag är halvvägs börjar hon springa lite mot mig sen bort från mig. När jag kommer närmare tar hon tre varv runt mig i super flott trav innan hon stannar så jag kan fånga. Som om hon ville visa hur fin hon blivit, söthästen min!

12/2 2012


Charmig sits...

Tröttsamt att vara gammal?

Söthästen

Snart bär det av igen

Om drygt två timmar sitter jag på tåget bortåt igen. Det känns alltid lika hemskt att lämna mitt hem. Jag och mamma har haft ett par underbara dagar tillsammans.
Vi har bakat semlor, spelat spel, promenerat, kollat i en inredningsbutik, skottat snö, myst framför brasan och tvn samt varit iväg till Rák.
Jag skulle verkligen vilja stanna flera dagar till men tyvärr är det en delredovisning imorgon i skolan som jag måste vara med på. Sen är det i alla fall inte många dagar kvar till Andreas kommer! Och om drygt två veckor åker jag hem igen vilket kommer bli underbart!

För 3 år sedan..

...hämtade vi min svarta prinsessa Rák frá Eystra-frodholti!

Cia - du får krama och pussa Rák från mig idag. Ge henne gärna också en extra morot!

Idag är en vanligt dag..

..nej för det är Alexandras födelsedag, hurra hurra hurra!
Blev uppvaktad med sång över telefon av min älskling i morse, hihi han är så söt! Han är inte speciellt bra på att komma ihåg låtar, oftast kan han bara en rad ur en låt som han sjunger på om och om igen. Och nu kunde han inte ens hela födelsedagslåten, jag fick mig i alla fall ett gott skratt och han förgyllde min morgon. Fick hjälpa honom lite på traven, så tillslut blev det bra ändå!♥

Annars så känns det lite underligt att vara helt själv på sin födelsedag, alla andra år har familjen uppvaktat mig med sång och paket på morgonen. I år blir det annorlunda på mer än ett sätt, jag hoppas att kunna bli lite uppvaktad ändå trots omständigheterna.

Me nu ska jag dricka upp mitt te och vänta på att min faster anländer så vi kan åka vidare. Ni får ha en bra helg så hörs vi nog inte förrän jag är tillbaka här!


Min vackra fina! En sån seger det var att kunna rida barbacka upp från paddocken!

Nu får det räcka

Tror att jag äntligen har fått ordning på hemsidan, tredje gången gillt. Vågar dock knappt hoppas på att allt kommer att vara på sin plats när jag öppnar den nästa gång. Jag förstår inte hur saker och ting kan hoppa runt utan att man rör något. Det räcker tydligen att spara så ser allt konstigt ut, sen klicka lite på måfå och så var allt tillbaka. Finns det något svårare att förstå sig på än datorer?
Nu har jag i alla fall tagit ledigt från skolan, ska försöka att inte tänka eller göra något förrän nästa onsdag då jag kommer tillbaka igen!

På tosdag är begravningen och på fredag följer jag med familjen hem, vilket innebär att jag kommer att få träffa och rida Rák! Ska bli härligt och jag hoppas bara hon håller alla fyra hovarna på marken. Varför har ingen uppfunnit säkerhetsbältet till sadel för?!

Teknik...

Fy så irriterande det är när allt ska krångla då! Har suttit hela eftermiddagen med min startsida som vi har i uppgift.
Var på handledning i eftermiddags och kom dit med en nästan klar startsida, när jag gick där ifrån var jag långt ifrån klar. Fick börja om helt och håller då det jag gjort själv var lite hejsan svejsan. 
Det är inte klokt hur krångligt det ska vara, allt bara hoppar runt och man vet inte vart det tar vägen.. Hoppas verkligen att jag är på banan nu, vet i alla fall hur jag ska göra.
Jaja, det löser sig väl. Nu blir det till att läsa igenom min analys och förhoppningsvis kan jag bocka av den från listan sen.

Tävling om lila schabrak


Klicka på bilden för att vara med du också, avslutas den 10 februari

Melodifestivalen 2012

Nu kör året stora musikfestival igång! En tradition så länge jag kan minnas, känns dock konstigt att sitta helt själv i år och kolla. Hoppas att årets artister än lite bättre än förra året bara.
Brukar ni sitta bänkade framför tvn under melodifestivalen?

Quesadillas med sallad

Enkelt och god fredagsmat!


4.port
Du behöver:

500 g köttfärs
Tacokryddor
8 mellan eller 4 stora tortilla bröd
½ burk tacosås
En burk maj
Riven ost
Cremé fraiche

Valfri bland sallad
Olivolja
Honung
Balsamvinäger
Citron

Gör så här:
Stek köttfärs tillsammans med tacokryddor och tacosås.
Strö den stekta köttfärsen över bröden.
Häll på majs och riven ost, vik ihop brödet och tryck till.
Rosta quesadillan i en het och torr stekpanna, 1,5 min på varje sida.
Blanda ihop en dressing till salladen med olivolja, honung, balsamvinäger och citron.
Servera quesadillan med cremé fraiche och sallad.

Veckans tips #28

Denna veckan tänkte jag tipsa om Komsumentverkets budgetkalkyl den är väldigt bra och övergripande när man vill räkna ut sin budget. Sedan man kan även skriva ut eller skapa budgeten som PDF, jag rekommenderar dock att man först sparar och sen skriver ut för annars ser det hemskt konstigt ut.



Som en mardröm

Hur kan någon vara här ena sekunden och borta nästa? Det känns helt overkligt!,jag kan verkligen inte fatta det. Imorgon har det gått en vecka, så sjukt. Jag kan inte riktigt ta in det som hänt.

Jag har sett annonsen i tidningen men kan ändå inte förstå, vill inte förstå. Vår älskade farmor är borta. ♥
Nästa vecka är det dags, släkten ska samlas och säga farväl. Fy säger jag, det kommer att bli hemskt jobbigt.

Seriöst?!

Vad är det för fel på dem som är med på Sveriges Värsta Bilförare, man undrar ju lite alltså. En del kör ju helt sjukt galet snabb och har inte koll på något alls, förstår inte hur de kan hålla på så där. Livsfarligt!

Uppdatering

Linda är ju så söt, emellan åt när det blir för tyst på bloggen så undrar hon hur det går för mig. Jag tänkte därför ta en uppdatering och svara på hennes frågor.

Skola
Just nu är det en del i skolan så jag har suttit rätt mycket med uppgifterna, det tar lite tid! Dock så är det en roligt kurs, lärarna är väldigt bra och pedagogiska. Jag har kommit en bit på alla tre uppgifter så det känns bra, ska försöka göra klart så mycket som möjligt inför handledning och feedback på måndag.

Hem
Annars så är lägenhetssökandet igång, finns inte jättemycket attraktivt och verkar inte vara helt lätt att få någon lägenhet men mer än så vill jag inget säga förrän vi har något klart!

Hästsök
Det här med medryttare har jag lagt lite på is igen, tappade gnistan lite och är lite inne i en "hinner jag verkligen rida" och "borde jag ha häst, jag kanske ändå inte kommer ha råd sen" - period. Mycket fram och tillbaka. Tänk om jag ändå kommer att bli tvungen att sälja sen, kanske lika bra att göra det nu?

Killen
Jodå, han mår fint. Haha! Till helgen är det bara två veckor kvar tills han kommer, jippie! Ska bli så roligt att kunna börja planera allt. Budget, vad vi behöver köpa för möbler, vad vi ska ha för internet, tv m.m.

Fler goda recept?
Jodå, recept kan jag nog alltid rota fram. Ska försöka skriva något nu i veckan!
Vem var det som sa att vi kunde lägga ut recept på våra bloggar så vi kan ta del av varandras? Jag har då inte sett så mycket hos er andra ;)

Det är väl de som har hänt hos mig i alla fall vad jag kommer på nu!

RSS 2.0