Var med och tävla


Klicka på bilden för att vara med du också, avslutas den 5 februari.

Vårkänslor

Fåglarna kvittrar, solen lyser och himlen är blå, underbart!



Jag är helt såld!

Titta så vacker! Riktigt snygg!


Bildkälla


Veckans tips #27

Elektriskt hår?
Nu under vintern är det väldigt lätt att få elektriskt hår men inte helt lätt att bli av med det.
Det första man ska göra är att byta ut sina plast- och metallborstar mot en naturborste i svinhår eller trä. Att borstar håret varje kväll är också till hjälp, då kommer kroppens naturliga fett ut till topparna och åter fuktar samt så får hårbotten syre.
En inpackning för att ge håret extra fukt motverkar också flygigt hår. Källa

Oljeinpackning
5 g kokosfett
40 ml jojobaolja
30 ml solrosolja
25 ml sesamolja

Smält kokosfettet i vattenbad på spisen. Ta bort kärlet och tillsätt övriga oljor. Förvara i flaskor, gärna med lång pip som kan pressas ner i hårbotten.
Massera in oljan ordentligt i hårbotten och håret. Vira gärna plastfolie eller en plastpåse om håret och en handduksturban. Plasten gör att det blir varmt som i sin tur hjälper hårbottens porer att öppna sig. Låt verka mellan 30 och 60 minuter. Skölj ut med milt schampo tills håret känns rent.
Källa

Varför måste SJ ha personliga biljett?!

Just nu gillar jag inte alls SJ:s idé om personliga biljetter även om det är grund och botten är en bra sak.
I helgen skulle jag ha åkt till min faster, dock fick jag samtal nyss att hon ska åka till farmor då hon åter igen inte alls mår bra. Jag förstår verkligen att hon vill vara hos min mamma när hon inte mår bra, det hade jag också velat vara. Men samtidigt som student med redan pressad ekonomi känns det inte alls kul att gå slänga 200 kr i sjön. Antingen hade jag kunnat göra något roligt eller sparat dem.
Det känns inte alls bra just nu, jag mår redan dåligt över ekonomi och budget samt så får mig alltid pengar att må dåligt. Jag få sådan ångest av att köpa saker och nu är det ännu värre när jag köpt något som jag inte kan lämna tillbaka, sälja eller använda.
Vad ska jag göra i Stockholm själv liksom?!

Om de nu ska ha personliga biljetter tycker jag att man ska kunna avboka eller i alla fall boka om gratis!!

Äntligen hemma

Jag blir så peppad, sitter och kikar på Äntligen hemma, har sådan lust att börja jobba NU! Jag vill också inreda och få hjälpa människor att förverkliga deras drömmar.

När jag var liten älskade jag äntligen hemma, det gick över någon gång i övre tonåren men jag tror allt att jag börjar gilla det igen. Lulu Carter är min personliga favorit, Karin Mannerstål är också duktig och gör väldigt kreativa saker.
Just nu är jag väldigt inspirerad inför kommande lägenhet alternativt till när hus skaffas någon gång i framtiden! Vet inte hur mycket jag kan pyssla och fixa i en lägenhet som dels inte är ens egen.

Fullfart!

Japp, då var nya kursen igång. Började igår och det är redan full fart.
Nu har jag dock i alla fall slutat plugga för idag, mina ögon går snart i kors. Jag har läst ca 50 sidor med pytteliten text och min hjärna är helt fullmatade med information. Efter dagens förmiddags lektion som dock var mycket givande och bra med en bra lärare som verkligen pratar så man förstår, så var redan min hjärna helt mos, det är inte jättemycket bättre nu. Tur att det snart är Halv åtta hos mig så jag kan försöka slappna av och sluta tänka!

Grafisk form heter kursen och det vi ska göra är
- Analysera Mdh:s programkatalog framsida och baksida plus två sidor inuti.
- Designa ett bokomslag, till en bok vi läst (vi ska låtsas att det kommer ut i ny upplaga), i In design.
- Designa en startsida till en webbsida i Dreamweaver (har lite fördel från bloggen med koder), till en påhittad konferens som ska hållas här i vår.

Uppgifterna känns roliga och lärorika, dock så är det en hel del bakgrundsarbete som kommer ta en del tid men det ska nog lösa sig. Vi ha massor av schemalagd handledning och eget arbete så det är nog ingen fara. Sen så är jag ju redan igång och börjar få en inblick i vad som behöver göras samt så har även några idéer börjat ploppa upp. Det här fixar jag!

Det kan dock hända att det blir lite tyst på bloggen men jag ska göra mitt bästa!

Hoppetossa

I fredags stod longering på schemat för Ráks del, över bommar och hinder. Riktigt duktig ser hon ut att vara. Kul!


Bilder från Cia

Morotssoppa

En mycket mycket enkel och god soppa både med och utan ingefära.

Du behöver:

400 g morötter
400 g potatis
1 gul lök
1 msk ingefära (riven)
1 msk rapsolja
7 dl vatten
1½ dl havregrädde
salt och peppar

Gör så här:
Skala och skiva grönsakerna, fräs dem någon minut i oljan, utan att de tar färg.
Tillsätt vatten + lite salt och koka under lock tills bitarna är mjuka.
Häll i ingefära och mixa slätt.
Rör i grädde smaka av med salt och peppar.

Gårdagen

Som bekant åkte jag till Frida och Guffi för att hälsa på och få vistas i ett stall!
Klockan 10.07 lämnade tåget Eskilstuna och 20 min senare kvar jag framme! Mycket snabb och behändig resa. Frida mötte upp mig på stationen och vi vandrade sedan iväg mot stallet.
Ungefär en timme senare var vi framme, promenaden kändes dock inte så lång. Vi pratade på och hade trevligt.

Väl framme hämtade vi Guffi och hälsade på hans hagkompisar som består av 3 ston. Väldigt söta alla tre.
Efter borstning och hovkratsning gick vi till ridhuset för att hämta tömkörningsgjorden samt en till lina sedan fortsatte vi till paddocken då det var så fint väder.
Tömkörningen gick bra och vi kunde konstatera att Guffi gjort detta innan. Frida hade också en väldigt snygg teknik ;) Nejdå, det gick faktiskt riktigt bra! Det är inte helt lätt att få in tekniken och Guffi ville gärna ha lite stöd av mig då han annars genade väldigt så jag gick jämte och tryckte ut bogen på honom.

När vi var klara fick ha mat och vi fikade sedan tog vi ut honom i hagen igen. Då var det ca en timme kvar innan vi skulle bli hämtade så vi tog och mockade lösdriften och några boxar så att vi skulle hålla värmen.

Jag uppskattar enormt mycket att jag fick komma och hälsa på, det var så härligt att få vara ute största delen av dagen och få se hästar samt mocka. Det är faktiskt rätt rogivande om man inte gör det för ofta. Helt klart en lyckad dag!

Vid tjugo över tre blev vi hämtade och då åkte vi hem till Frida och Emil. Jag fick se deras fina lägenhet och även träffa lilla Musli som dock verkade tycka att jag var liite för läskig. Men söt var hon!
Sedan spelade vi spel, När och fjärran, tills det var dags för mig att åka hem.

Tack för en toppendag Frida!

Visdomstands erfarenhet?

Någon som har någon erfarenhet av detta med visdomständer?
Sedan jag kom hem från Frida så har det värkt i mitt tandkött. Visst jag har haft ont tidigare där visdomständerna ska ploppa fram men denna gången är det bättre. Gör grymt ont i käke och tandkött möjligen också närmastliggande tand också. Det har även börjat bli ett hål i tandköttet. Helt plötsligt bara, kan de gå så fort?!
Ska det vara så? Är det farligt? Fy, vill inte behöva dra ut.

Ps: Ska skriva om min dag hos Frida och Guffi så fort jag kan, känner inte riktigt för det just nu då det gör ont. Ska dricka te och hoppas på att det blir bättre!

Jag vann!

Det är helt otroligt, jag har vunnit en andra bloggtävling. Denna gången en bok som jag verkligen vill ha, riktigt roligt!

Boken heter Badskumt och handlar om skönhet och vad som finns i produkter bland annat.



Klicka på bilden för att komma till bloggen, bilden är även lånad därifrån!

Avslutad kurs

Igår avslutades kursen Kommunikation och Media. Rätt skönt även om det kändes bättre nu mot slutet. En väldigt intensiv kurs med obalanserat upplägg. Två veckor innan jul var det bara ren fakta matning plus massa plugg, två veckor nu efter jul var det feedback, handledning och redovisning. Det hade nog varit bättre att inte ha en kurs med grupparbete över jul och en inte så faktaberoende kurs.

Men i alla fall, jag tror att jag tidigare berättat om att vi i kursen även fick ett uppdrag av Länstrafiken och Eskilstuna kommun. Vi skulle "pimpa" en busskur, ge förslag efter egen fantasi. Hela 9 grupper vilket då också gav 9 förslag. Vi fick efter redovisningarna rösta fram de två bästa förslagen som ska realiseras på två utvalda busskurer.
Och vet nu? Min grupp vann! Rätt så chockade blev vi då vi inte alls var inställda på detta. I maj kommer "pimpningen" att utföras. Kan bli bra att ha på mitt CV och i mitt portfolio sedan!

Tävla om Lamicell schabrak


Var med och tävla hos Sara i samarbete med Cheval ridsport.

Klicka på bilden för att vara med du också, avslutas den 1 februari.

Sambo från 20 februari!

Äntligen har vi fått ett datum, äntligen är det fixat. Jag och Andreas kommer att bli sambo från och med den 20 februari. Eller det är i alla fall då han kommer börja på sitt nya jobb här.
Är i lite lätt chock men också väldigt glad! Vi har kämpat och väntat så länge men äntligen är det nu bestämt.
Lite mindre än en månad kvar nu bara.

Mycket att tänka på nu igen inför flytt. Först och främst måste vi hitta en bra lägenhet, förhoppningsvis dyker det upp någon.
Sedan så är det detta med att adressändra, byta upp hemförsäkringen och ändra om bostadsbidrag. Det är säkert något mer också som jag glömt just nu..
Spännande!



Citron - bra till mycket

Något som både är roligt, enkelt och miljövänligt är att göra egna hudvårdsprodukter med det man hittar i köket.

Med hjälp av en citron kan man göra en hel del, bland annat så..
  • har den en blekande effekt på hud, hår och naglar. Kan dock vara uttorkade på håret.
  • gör surheten att den är milt peelande, ungefär som en kemisk peeling. Använd saften.
  • kan man använd ändarna till att luta armbågarna i, gammal hud löses då upp.
  • tar den bort missfärgningar på fingrar och mjukar upp hud och nagelband.
  • kan man göra en ansiktsmask med citron och honung, ger klar och uppstramad hud, förhindra förtidigt åldrande samt är antibakteriell. Kan även bleka mörka fläckar/pigmentfläckar.
  • kan milt citrusvatten användas som rengöring/ansiktsvatten, passar extra bra för oren och grovporig hy
  • är den perfekt för att ta bort kalkavlagringar och är även bakteriedödande. Använd gärna för att skrubba rent i diskhon.
Ansiktsmask
1 tsk citron
1 msk rinnande honung

Blanda ihop väl. Ta förslagsvis en handduk över dig innan du smetar på masken då det kan bli kladdigt.
Smeta på masken med lätta, cirklande rörelser på en ren hud med rena fingrar.
Låt sedan värka i ca 30 min, var dock beredd på att det kan droppa lite. Skölj sedan av med varmt vatten och vid behov smörj på din ansiktskräm efteråt.
Ca 1 gång i veckan är att rekommendera.

Blekspray för håret
2 citroner (bleker)
Ca 2 msk balsam (mjukgör och reder ut håret)
Ca 2 msk olivolja (mjukgör)
Ev ca 2 msk honung (har också blekande egenskaper)
En tom sprayflaska

Skär citronerna och pressa ut juicen.
Häll i juicen i flaskan, tillsätt olivoljan, balsam och honung.
Skaka om så att ingredienserna blandas ordentligt.
Förvara i kylskåp för längre hållbarhet.


Var dock lite försiktig med ren citron på huden, en del kan vara överkänsliga utan att veta om det. Se upp om du har små sår då det kan svida.

Källa

Lite nytt i badrumsskåpet + en tygpåse

Idag kom mitt paket från Bodystore, jag har beställt en fotkräm från Weleda samt ansiktstvätt och ansiktskräm från Salviderm naturligtvis. När jag ändå var på Ica för att hämta ut paketet passade jag på att köpa mig en tygpåse att ha när jag handlar! 25 kr kostar den och är fairetrade märkt.



Om paketet.
Jag kan börja med att säga att leveransen gick väldigt fort! Jag beställde i lördags och idag kom paketet trots att det var beräknat mellan den 18-20 januari. Sen så har Bodystore väldigt bra priser som gör det hela ytterligare lite bättre och ett stort sortiment samt en fraktkostnad på ynka 29 kr.



Naturligtvis Ansiktskräm: 50 ml, 119 kr
En ansiktskräm för torr hud? Naturligtvis! Med hjälp av jojoba, avokado och svensk ekologisk rapsolja arbetar krämen i alla hudens lager så att den blir mjuk och smidig.
En speciell fraktion av svensk ekologisk rapsolja som visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att skydda din hud mot yttre påfrestningar hela dagen.

Fungerar också utmärkt som nattkräm!
Innehåller inga animaliska produkter.

Ingredienser: vatten, ekologisk avokadoolja, vegetabilisk glycerol, ekologisk jojobaolja, ekologiskt sheasmör, ekologisk rapsolja, emulgator från ekologisk olivolja, ekologisk nattljusolja, emulgator från ekologisk rapsolja, sodium dehydroacetat (mild konservering) e-vitamin, eteriska oljor, kalium sorbat (mild konservering) mjölksyra.

Naturligtvis Ansiktstvätt: 160 ml, 79 kr
Ansiktstvätt som passar alla hudtyper? Naturligtvis! Milda tensider ifrån ekologisk olivolja i kombination med ekologisk ricinolja rengör ditt ansikte utan att torka ut.
Vax från oliven hjälper till att avlägsna make-up på ett skonsamt sätt. Med en fräsch doft av citrus och lavendel.
Innehåller inga animaliska produkter.

Ingredienser: Vatten, vegetabilisk glycerol, förtvålad ekologisk olivolja, ekologisk ricinolja, emulgator från ekologisk olivolja, ekologisk avokadoolja, vax från ekologisk olivolja, xantangum, eteriska oljor, sodium dehydroacetat (mild konservering), kalium sorbat (mild konservering), mjölksyra.

Weleda foot balm: 75 ml, 85 kr
Förebygger blåsbildning och fotsvamp. Uppfriskar brännande fötter. Motverkar stark svettbildning, förhårdnader, sprickor och hornhud. Normaliserar hård och spröd hud. Fett-fattig, absorberas snabbt av huden. Doftar angenämt

Användning:
Fötterna insmörjes dagligen eller vid behov. Användes regelbundet vid stark svettbildning och hornhud. Kontinuerlig vård ger huden bättre elasticitet och motståndskraft

Innehåll: Myrrha, ringblomma, olivolja, ullvax, bivaxhydrolysat, äkta eteriska oljor, lera, bivaxtvål, källvatten

Källa

Det ska blir riktigt spännande att testa dessa produkter, jag återkommer med utvärdering (när mina nuvarande produkter är slut). Då ren olja ska vara jättebra för huden har jag stora förhoppningar. Produkterna luktade väldigt gott i alla fall!

Vinn tagelarmband


Ett sånt här armband hade varit perfekt nu när jag är en bra bit ifrån min svarta prinsessa.

Klicka på bilden för att vara med du också!

Fy så jobbigt det känns

Känner att det blivit rätt mycket gnäll och tråkigheter på min blogg det senaste. Dock är det ju min blogg som handlar om mitt liv så ja, då blir det så här.

Är fortfarande rätt ledsen över det här med medryttarhästen, jag hade ju redan såna planer. Vi skulle börja från marken, lära känna varandra och ta det lugnt. Sen fokusera på traven då han har svårt för det och även öva på att vattenpölar inte alls är farliga. Jag såg verkligen fram emot det, får komma ut till ett stall och bara andas.
Ljuset i mörkret. Tråkigt nog var ju busstrafiken tvungen att släcka ljuset för mig.
Jag får försöka hitta på någon annan häst, dock verkade han så perfekt.

Sen går tiden, som jag nämnt tidigare, så otroligt långsamt. Att vara ledig 5 av 7 dagar är inte alltid positivt, hade gärna varit det lägre fram istället. Får väl vila upp mig inför nästa kurs då vi i stort sett kommer köra varje dag.
Jag försöker i alla fall underhålla mig själv så gått det går. Har nu fixat min byrå (den jag byggde) då trät nu helt plötsligt fått för sig att torka ordentligt så lådorna trillade ner. Har nu satt dit en extra träbit mellan vägg och skena i alla fall, lite småfix kvar men nu sitter lådorna kvar i alla fall. Sen ska jag fortsätta leta sommarjobb, skriva ett brev till mormor, kolla min skrivare (som krånglat en del, vad är det med mig och tekniska prylar?) och så ska här vikas tvätt med. Duschen ska hinnas med och även laga köttsoppa. Jag har visst att göra märker jag, bäst att sätta igång!

Jamais deux sans trois

Ett franskt ordspråk som ordagrant betyder "aldrig två utan tre" vilket man kan över sätt som det händer aldrig två saker utan en tredje.
Det är precis vad som tydligen håller på att hända nu med. Kände att jag var tvungen att skriva av mig här.

Vår älskade farmor. Älskade, älskade farmor på 98 år är en blomma som håller på att vissna. Igår fick vi veta att hon inte kunde stödja på ena benet. Idag är det värre hon kunde inte riktigt känna igen sin son, sin egna son som alltid tar hand om henne. Farmor som alltid har varit så frisk, inga krämpor har hon. Väldigt dålig syn och dålig hörsel har hon men inte ont.
Troligen har hon fått en propp i hjärnan och det finns nog inget att göra. Det känns helt ofattbart. Jag hoppas verkligen att hon ska klara sig ur detta, min farmor. ♥

Sommarjobbs letande

Sitter nu och letar potentiella sommarjobb just nu. Ska söka både här och hemma och se vart jag får napp. Hemma hade varit bäst då familj och Rák finns där men också eftersom att jag vill flytta hem sedan så då kunde det vara bra att redan nu hitta ett framtida jobb. Dock kommer Andreas att finnas här så självklart vill jag vara här med, svårt svårt.
Får se vart jag hamnar...

Någon mer som har tänkt skaffa sommarjobb?

Fick ringa och avböja

I eftermiddags fick jag ringa och tacka nej gällande att bli medryttare. Känns så himla tråkigt! Varför ska bussen bara gå två gånger om dagen för?
Några har tipsat om cykel och visst har jag tänkt på det! Dock är det 22,2 km vilket är rätt långt och det lär ta ett bra tag innan jag är framme.
Så typiskt, det var tydligen för bra för att vara sant. Får kanske sätta ut annonser igen?

Det kan inte vara sant?!

Kan det bli värre?
Nu är det tydligen min tur att få en massa otur.. Jag kikade precis på busstiderna ut till hästen som jag kanske ska bli medryttare på. Och vet ni vad? Jo.. Så klart så ska bussen ut bara gå två gånger om dagen. Så passande då!!
Hur ska jag lösa detta nu då? Jag var ju så pepp på detta och vill verkligen. Suck!

Veckans tips #26

Nu var det ett tag sedan veckans tips dök upp. Denna veckans tips är rätt självklart, rätt få som använder dock men så bra!

Nämligen en ryggsäck! Hur skönt som helst när man har mycket att bära på. Jag har alltid tyckte att det(de) är rätt fult, bekvämligheten väger dock upp en hel del! Jag ska helt klart börja använda ryggsäcken mer med tanke på min rygg.


Träning

Då det inte blev någon tur på stan, passade jag istället på att träna lite. Kände att jag var tvungen att göra något annat och ta en paus i plugget. Var riktigt skönt att få röra på sig och hittade en bra video med övningar för att stärka ryggen. Jag ska verkligen försöka göra dessa övningar 2-3 gånger i veckan.
Videon hittar ni här.

Snöstorm!

Från sol och lite moln till mörkt, disigt, snöigt och blåsigt på bara någon minut! Jisses så det blåser och snöar nu, helt otroligt att det kan vänta så!
Jag som hade tänkt gå ner på stan en sväng för att shoppa lite, det får nog vänta tills imorgon ändå verkar det som. Undrar vad jag ska hitta på nu då..

Kanintur

Kaninerna hade riktigt tur idag, fick precis mms från min lillebror med bilden nedan. Trädet gav upp lite idag och som tur var landade det inte på buren!! Mina hårbollar♥


Glömde ju helt bort

I ilskans hetta (se förra inlägget) glömde jag ju att tala om hur planen ser ut nu.
I februari eller mars kommer de på företaget här troligen att anställa igen, då de behöver mer personal och har tänkt att satsa riktigt mycket här.
De kommer alltså att vänta på Andreas och anställa honom i nästa veva. Han säger ändå upp sig till utsatt datum och jobbar sedan vidare ändå tills han får ett datum här. Jag hoppas på att vi snart får reda på när det kan tänkas bli, jag är trött på att leva i ovisshet!
Så ligger det till.

Vilka idioter det finns!

Att en människa kan vara så känslokall, helt sjukt!! Ja, jag är arg. Både arg och väldigt ledsen.

I måndags fick vi äntligen besked om att Andreas har fått jobbet här och att han kan börja antingen den 23 januari eller den 31 januari. Efter samtalet med chefen på det kommande jobbet gick han och pratade med sin chef och skrev på uppsägningspapper från den 27 januari. Och skulle då alltså börja jobba här den 31, vilket är snart.

För chefen var det inga problem att han skulle sluta om 2,5 vecka, inte heller för personalavdelningen men för den högste chefen, som för övrigt går under namnet isprinsessan (då hon är så känslokall), gick det inte alls bra! Nej, det är tydligen brist på arbetare. Hon kan längst sträcka sig till en månad, alltså den 10 februari vilket är för sent.
Andreas chef har verkligen försökt med allt, hans jobbarkompisar har stöttat men inget hjälper. Alla vet hans situation och förstår att han vill flytta nu men inte den där "överchefen".
Det dumma är att de hade anställt fler personer än de behövde sist då de visste att Andreas skulle sluta och i och med att de anställde fler skulle det gå lättare. Men icke, några har fått gå och andra är långtidssjukskrivna! Det är ju så man blir galen! Som vi har väntat och när vi nu äntligen snart kan flytta ihop nej då måste vi vänta lite mer!

Jag får försöka se det från den ljusa sidan, vi får mer tid till att leta lägenhet men nja det är väl inget som väger upp direkt. Något som jag verkligen bävar inför är att fira min födelsedag alldeles själv, hur roligt är det? Jag hade börjar vänja mig vid tanken att bli sambo, slippa vara själv och ta alla beslut själv...

Fy vad jag inte alls gillar Comhem just nu! De vill att Andreas ska ställa upp för dem vilket han även har gjort i 5,5 år men inte kan de ställa upp! Nej, vänner! Nu slår vi nävarna i bordet och bojkottar Comhem tycker jag!


Nu blir det till att plocka fram dammsugaren, sätta på musik och städa för att få ut lite ilska. Får hoppas på att jag inte förstör något bara!
Jag kände på mig att denna dagen inte skulle bli bra, så som det spöregnar ute kan det inte bli annat än dåligt!

Ajöss!

Stolt!

På morgonen idag hade vi seminarium och "förhör" på instuderingsfrågorna, det blev dock mest bara feedback.
Vi hade blivit rätt uppskrämda inför förhöret, alla i gruppen skulle kunna varandras frågor och svar (vilket är självklart) men också kunna svara på individuella frågor om våra svar utan att egentligen veta vad vi skulle få svara på. Så vi har pluggat på som galningar, både på svaren och på begreppen.
Riktigt nervös och stressad var jag i morse och fortsatte att vara det hela dagen vilket nu har resulterat i magont/magknip i övre delen av magen, försöker nu kurera mig med te och vetekudde.

Tillbaka till förhöret nu. Vi fick som sagt mest bara feedback och diskuterade endast lite kring en del frågor. De frågorna som jag hade svarat på tyckte de var riktigt bra, realistiska, bra diskussion och bra med referenser. Kändes riktigt bra, sken som en sol inombords!

Trots en hel del hat mot kursen i början av den så har det löst sig rätt bra och varit rätt roligt ändå. Dock vet jag inte alls vad jag lärt mig, det kommer väl i efterhand antar jag.

B som i braval och bambu

Bambu är en grässort som genom alla tider används till bland annat bygga hus, flottar, golv och hantverk. Och som idag har fått en revolutionerande effekt på marknaden. Nästan allt finns idag att köpa i bambumaterial, allt från skärbrädor, kläder och sminkborstar.
Bambu är ju även känd som föda åt pandor och jag kan försäkra att det inte är någon fara. Pandan äter inte av samma sorts bambu som används vid tillverkning av diverse saker och drabbas därför heller inte av bamburevolutionen!

Bambun har många fördelar, den är väldigt stark och tålig, den kan växa nästan var som helst och är den snabbast växande platan i världen! Mosobambun, även kallad jättebambun, växer sin fulla längd på endast tre månader!
Denna jättebambusort är den som används till att bland annat göra bambutextil, som de senaste åren blivit väldigt populärt!

En annan fördel med bambun är att den är miljövänlig, den behöver ej konstbevattnas, besprutas med kemikalier eller konstgödslas. Bambun släpper även ut 30% mer syre och förbrukar mer koldioxid  än andra skogar och växter.

Fördelar med kläder av bambu:
- De är antistatiska
- Skyddar 98% från uv-strålning
- 3-4 gånger mer uppsugningsförmåga än bomull
- Håller dig varm på vintern och sval på sommaren
- Naturligt antibakteriella
- Bambufibrerna är runda och släta, passar bra till känslig hy



I säsong just nu, december till mars

Det är nog fler är jag som inte riktigt vet vilka grönsaker och frukter som är i säsong just nu. Jag hittade adressen till säsongsboggen i Hemköps veckoblad, klickade in på den och fann denna lista.


Bildkälla

Detta är en lista på de frukter och grönsaker som smakar bäst just nu!

Min dröm

Förutom att få jobba med inredning och/eller ekologiska produkter så har jag en annan dröm, den viktigaste och största. Jag skulle bli så lycklig om min dröm med stort D gick i uppfyllelse.

Drömmen med stort D är nämligen att få flytta hem, skaffa ett hus och bosätta mig i mitt älskade Berghem! Det är där jag hör hemma, jag känner det i hela kroppen. När jag är hemma är jag lycklig, verkligen lycklig! Så fri och tillfreds. Att få vara nära naturen men samtidigt ha närheten till städer är verkligen perfekt. Jag älskar landet och är så tacksam över att få ha växt upp på landet, fått leka ute i naturen bland träd, bäckar och stenar. Det är verkligen guld värt. Jag vill ge samma fina uppväxt till mina barn.



Lite bilder från en promenad i fredags. Det finns helt fantastiska vyer också, dock har jag ej fått med dessa på bild.

Tillbaka

Då sitter jag nu i min lilla lägenhet och har myst ner mig i soffan. Jag har precis ätiti lite och ser nu på Gordon Ramsay. Blir en tidig kväll för mig, är väldigt trött!

Rätt överraskad är jag dock över att det faktiskt inte känns så hemskt att vara tillbaka! Får hoppas att det känns lika bra imorgon efter lektionen. Haha, usch vad jag längtar tills denna kurs är över!

Stoppa tiden någon?!

Jag skulle vara väldigt tacksam om någon vänlig själ skulle vilja stoppa tiden då jag känner att jag inte hunnit umgås tillräckligt med familjen trots tre veckor hemma. Usch, jag får ångest över att behöva åka "tillbaka" imorgon. Jag hade då mycket hellre velat stanna kvar här ett tag till!

Bloggträff på NM?

Igår skrev Cia på sin blogg och frågade vilka som har tänkt åka på NM den 2-5 augusti i Eskilstuna. Jag och Cia är sugna och det verkar som Jenny också är det bara hon hittar någon att åka med.
Finns de några mer som är sugna på att träffas och titta på fina hästar? Cia har erbjudit sig att vara den som håller i trådarna så kontakta henne om ni undrar något.


Bildkälla

Nyårsmål

Visst är det ett bra ord? Lånar det från Karin som inte riktigt gillar ordet nyårslöfte och jag håller med henne! Mål låter klart mycket bättre än löfte, man slipper det stora tunga kravet.

Jag brukar egentligen aldrig ha några nyårslöften eller mål som nu låter bättre. Men i år har jag faktiskt kommit på några som jag ska försöka uppnå.


Börja träna, antingen simning eller gym då jag verkligen behöver stärka min rygg
Sitta mindre vid datorn, det är inte klokt vad en dator kan stjäla tid ifrån en. Nej jag måste verkligen försöka slita mig. Inte helt lätt då mycket av studierna behövs göras vid datorn.
Inte stressa upp mig i onödan, detta är något som jag är expert på. Förstora upp saker, blir riktigt stressad och dra förhastade slutsatser är vardag.  Dock har jag blivit klart lugnar och måste försöka hålla det.
Flytta ihop med min älskling, ytterst viktigt då jag vill ha någon att dela allt med och slippa vara själv hela tiden.
Hitta ett sommarjobb, ska sätta igång med detta redan nästa söndag. Hoppas på att hitta något riktigt bra som kanske kan leda till jobb i framtiden.
Göra saker jag tycker om, jag är rätt dålig på att ta mig i kragen och göra saker jag gillar. Blir lätt att jag sitter och överpluggar samt spenderar hela dagarna vid datorn. Dessa lömska datorer som håller kvar en!

Det känns ju inte helt omöjligt att klara dessa mål. Har ni några mål?

Färgväxlare?


Februari 2009

Sommaren 2009

Februari 2010

Maj 2010

Maj 2011

December 2011

Rák har gått från kolsvart, till brun, till brunguldig med svarta ben och svart huvud. Undrar vad hon är för färg egentligen, är det vanligt att hästar växlar så? Fin är hon då iaf!


Plugg, plugg, plugg samt lite roligt också.

Ingen lugn stund här inte, jag har en hel del plugg som behöver vara klart nästa vecka. Inte helt lätt heller utan några exakta direktiv men jag kämpar på och hoppas på att det blir bra. Har ett PM som ska in nästa lördag, förhör på onsdag på instuderingsfrågor samt redovisning av vårt grupprojekt som vi har en liten bit kvar att göra.

Nu till lite något roligare. I höstas satte jag ut en annons om medryttarhäst men fick inte riktigt något napp och gav upp tanken lite då det började bli så mörkt och kallt ute.
I början på december fick jag dock ett mejl från en kvinna som äger en islandshäst på 13 år. I samband med mejlet var det väldigt mycket i skolan och jag glömde då svara, vilket jag kom på här om dagen. Jag mejlade då tillbaka, bad om ursäkt och fråga om det fortfarande var aktuellt, vilket det är!
Idag ringde jag och pratade och tisdagen den 17 ska vi träffas i stallet och prata lite mer. Det är riktigt spännande, tror det skulle vara riktigt bra för mig att ha en häst att rida på, få komma ut lite och tänka på annat än plugg ibland!

Det är en valack på 13 år, snäll och trevlig utan att hitta på bus. Han är trafiksäker och blir aldrig rädd för något. Han kan testa lite i början men ger sig rätt fort. Stor och kraftig med fin tölt och skritt. Dock inte jättebra trav pga att ägare har en muskelsjukdom som gör att hon inte kan trava. Så detta är något jag skulle behöva träna honom i samt bygga upp muskler lite. Det verkar vara en toppen kille som skulle passa mig bra.

Stallet verkar toppen det med, både ridhus och paddock, fina ridvägar och trevliga människor! Samt så ordnas det kurser lite då och då också.

Tävlingar

I samarbete med Hestbolaget

Klicka på bilden för att vara med du också, avlutas den 31/1.


Klicka på bilden för att vara med du också.


Klicka på bilden för att vara med du också, avlutas den 6/1.


Klicka på bilden för att vara med du också, avlutas den 15/1.

Vill också poängtera

Ang förra inlägget vill jag poängtera att jag inte har några planer på att sälja Rák. Skriver detta då jag tycker det kändes lite som att det var det jag menade.

Jag vill också passa på att tacka för de fina kommentarerna jag fått och känner mig åter väldigt taggad på vad framtiden har att erbjuda mig och Rák. Jag måste även hålla med Jenny om att Rák och jag nog passar rätt bra ihop ändå. Vi har haft många fina stunder ihop och har börjat skapa oss ett starkt band. Jag trivs otroligt bra med henne och magkänslan säger mig att inte ge upp! Hon är en otroligt speciell och känslig häst som behöver lite tid på sig men hon har ett hjärta av guld.
Att sälja henne skulle kännas väldigt fel då jag inte med all säkerhet kan veta hur hon skulle få det och heller inte få lovat att hon aldrig mer ska betäckas.
Jag ser nu verkligen fram emot att få träna för en tränare och utvecklas ännu mer tillsammans med Rák.

Jag kan heller inte poängtera tillräckligt över hur glad jag är att Rák får stå hos dig Cia! Du (och självklart din mamma) har sån fin hand med henne och vet vad hon behöver. Jag litar fullt på dig och vet att Rák får den tid hon behöver. Du är så klok, du vet alltid vad som är rätt och fel och vad som är bäst för varje enskild häst.
Tack, tack så mycket snälla du!


Varför det blev Rák

Det är ju alltid lite spännande att få läsa om varför folk köpte just sin häst. Cia har även frågat mig vid flera tillfällen varför det blev just Rák.
Känner man mig och känner Rák och har ridit henne så vet man att hon inte alls är en sådan häst som jag egentligen "borde" ha eller hade tänkt köpa.

Som ryttare är jag och har alltid varit lite rädd och ängslig, det har blivit bättre med tiden men sitter kvar än. När jag flög av en häst för snart 3 år sedan landade jag rätt illa på ryggen och såg hästen flyga över mig. Sedan dess har jag fått tillbaka min rädsla. Jag gillar inte fart, hästar som sprallar eller hoppar till av andra orsaker.
Jag ville ha en trygg häst som man kan lita på till 100% med bra gångarter och en läromästare.

Rák är dock allt annat än detta. Hon var 8 år när jag köpte henne, inte så lätt att kontrollera (svår att få ner i tempo och skritten fanns inte) och väldigt osäker av sig.

Varför blev det då Rák? Jo, meningen var att jag skulle köpa hennes syster från början som verkade vara en häst som kunde passa mig. Hon blev dock såld till Eskilstuna (finns nu i Kungälv) innan jag fick chansen att provrida. Jag frågade då säljaren om hon hade någon annan häst till salu och då fanns Rák.
Hon stod då i Ulricehamn som var nära och bra så vi åkte dit utan att provrida. Dumt nog fick jag inte med mig någon hästkunnig som kunde hjälpa mig. Jag trodde väl att jag kunde avgöra själv.

Provridningen i paddocken gick bra, jag fick beröm och fick höra att jag red henne bra och kunde känna in henne och lugna henne. När jag sedan skulle prova på en skogsväg gick det inte lika bra. Tölt var den enda gångarten som var värdig att använda enligt Rák, jag fick inte ner henne i skritt. Detta var dock inget jag ville erkänna varken för säljaren eller för pappa så jag lotsades som att det var jag som bad henne tölta.

Oerhört dumt, jag vet! Men så var det, jag ville så gärna ha en häst och helst igår! Första bästa var det som gällde för mig väldigt länge när jag var yngre. Jag försöker dock idag att tänka efter och fundera en hel del innan jag tar några beslut.

Så det var därför det blev Rák. Inte mitt bästa beslut men jag och hon har kämpat tillsammans och kom en väldigt bra bit på väg. Idag står hon som sagt hos Cia vilket jag är otroligt glad för hon är väldigt duktig och kunnig samt orädd vilket är bra då Rák är så osäker i vissa situationer.

Efter ridturen idag började jag åter fundera på om jag och Rák någonsin kommer att fungera tillsammans. Jag försöker verkligen slappna av på henne men idag blåste det så hon var mer spänd och på tårna. Detta medför att jag bara väntar på att hon ska hoppa till vilket hon gjorde vid ett flertal gånger. Jag satt dock kvar men får tillbaka den skräckslagna känslan från när jag flög av för snart tre år sedan.

Frågan är nu om Rák kommer att lugna ner sig eller om detta helt enkelt är hennes karaktär och att man får acceptera att hon är som hon är.

Någon som har en tanke?
Känns rätt tungt att skriva detta då jag aldrig riktigt vågat erkänna för mig själv att det faktiskt är så det ligger till. Rák är verkligen en fin häst som vill väl men en trygg läromästare hade varit väldigt bra för mig.


Annonsbilderna

Busfilm

Här kommer den utlovade filmen på Rák när hon visar upp sig och busar runt i paddocken.

Ser ni skillnaden?

Ett gott slut

2011 hade nog inte kunnat sluta så mycket bättre för min del.
På förmiddagen bar det av till stallet för en härlig ridtur på Rák tillsammans med Cia och Heidi. Frosten låg vit på backen, solen sken, vädret var perfekt och humöret på topp!

Det blev en lång härlig skrittur med töltinslag mot slutet.
Ridturens mål var att försöka hitta en väg genom skogen till en gård som Cia ska till på kurs.
Heidi tyckte det var lite läskigt med en ny väg medan Rák tyckte det var väldigt roligt om man bortser från monstret som förföljde oss (var dock bara Rák som såg det).
Trots vägbeskrivning (som i och för sig var 35 år) hamnade vi fel och dessutom på en väg som man inte får rida på. Men vad gjorde det när vi visste var vi var och hade toppen trevligt? Vi bestämde att vi får försöka på nytt i veckan.

Det enda minuset under ritten var att några dumma ungar tyckte det var en bra idé att provskjuta smällare 12 timmar innan man egentligen ska. Heidi är som tur är inte rädd för smällare, men Rák hon flög ett kvarts varv och blev riktigt rädd. Allt som allt fick vi erfara 4 smällar och ett helt gäng spöken!

Trots sina rädslor är Rák verkligen en toppen häst, så himla go! Jag blir så lycklig av henne och att få rida på henne, det är då verkligen som balsam för själen. En dag ska vi minsann dansa fram på tävlingsbanorna!

Innan jag avslutar måste jag bara få ge beröm till min kära vän Cia, hon har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med Rák på bara 4 månader. Rák är bra mycket lugnare, hon blir fortfarande rädd för saker och ting men hon flyr inte längre utan hoppar bara till och blir spänd men det släpper fort.
Gångarterna ser helt annorlunda ut, lyften i tölten har börjat komma och riktigt fint schwung i traven! (Cia har en film som hon ska lägga upp!)
Men framförallt så är hon mycket gladare, lekar och stojar. Hon har en helt annan glans i ögonen!
Tack Cia, utan dig vet jag inte hur det hade blivit!



Varm banan med choklad

Tänkte inviga det nya året med ett mumsigt efterrätts recept. En klassiker som tyvärr känns rätt bortglömd.

Du behöver:
1 banan per person
Choklad av valfri sort
Pinjenötter eller andra nötter av valfri sort
Glass

Gör så här:
Sätt ungen på 175 grader.
Skär en skåra i bananen, tryck ner chokladbitar och häll på nötter alternativt rosta nötterna i stekpanna.
Packa in bananen i aluminiumfolie och ställ in i ugnen i ca 15 min.
Servera med glass!

Ljuvligt gott!

RSS 2.0