Ny kurs

Då har en ny kurs börjat igen, material och konstruktion heter den. Jag tror att den kommer bli riktigt rolig och intressant då jag gillar att veta sakers bakgrund och hur de är konstruerade och varför.
 
Vi började med att gå igenom lite olika verktyg, husdelar och sätt att bygga på. Det var rätt roligt när vi skulle gissa vilka verktyg som vi fick se på bild, det var många jag kände igen och har använt men namnen eller i alla fall de riktiga namnen var svårare! Pappa hade nog skämts om han hört mina gissningar.
 
Ett brobygge har vi även hunnit med. Vi fick 23 reglar som är 1 meter, 10 små rektangulära plywood skivor och skruvar i mängder. Med detta skulle vi bygga en bro på minst 5 meter som skulle hålla att gå på. Snacka om att vi till en början tyckte det lät himla lätt men tji där fick vi! 2 gånger brakade vår bro och 3 gången vi byggde upp den testade vi inte ens att gå på den så nu hoppas vi att den håller vid redovisningen imorgon. Vårt humör var inte det allra bästa idag då våra brädor bara sprack när vi borrade. Vi hade medvetet fått reglar av sämre kvalité, kul!
Övningen syftade alltså i att testa material och konstruktion för att se vad som håller och inte.

Svårt beslut

Svåra beslut är då aldrig roliga, varför ska man alltid ställas inför något man måste besluta?!
Jag har i alla fall tagit det svåra beslutet att försöka sälja Rák. Min magkänsla säger att det är det rätt för oss båda.
 
Rák förtjänar en tuffare ryttare än vad jag är, jag känner mig inte helt trygg på henne och därför ställer det till problem. Jag vill inte känna mig rädd när jag rider. Förutom hennes känslighet är Rák verkligen en toppen häst, hon är lättlärd och har fina gångarter. 
 
Det blir dock kanske inte det lättaste att sälja henne med eksem och kanske att hon inte kan avlas på något mer. Får hoppas att någon ändå kan se bortom detta och se den potential hon har och vilken rolig häst hon är.
 
Vi har kämpat ihop i många år och det gör ont i hjärtat men jag vet att detta är det rätta. Jag hoppas kunna finna henne ett fint hem. 
 

Jul/nyår

Över jul och nyår var hela familjen och min sambo i Frankrike hos min mormor. Det vill jag lova var ett härligt avbrott från det kalla Sverige som vi lämnade och det blöta Sverige som var medans vi var borta.
 
Min mormor bor i parfymstaden Grasse som är en del av den franska rivieran. I stort sett så var det kring 14 grader varmt och sol hela vår vistelse, en dag gick temperaturen till och med upp till 20 grader! Som en svensk försommar ungefär. Jag hade gärna kunnat stanna ett tag till vill jag lova. Tyvärr drog dock skolan igång igår igen och Andreas behövde jobba.
 
Det var i alla fall väldigt trevligt att träffa mormor, få prata franska, se solen, uppleva den franska miljön igen och visa min kära sambo vart ifrån mina rötter kommer. 
 
Och faktiskt kan jag till och med få in lite häst i detta inlägget. Jag köpte mig nämligen supersnygga ridbyxor! Dyra var de inte heller, ca 200 kr. 
 
 
De kommer passa perfekt till mitt turkosa schabrak. 
 
 Övriga bilder från Frankrike kommer i ett separat inlägg när jag ordnat upp bilderna lite. 

Nytt år, nya möjligheter.

Gott nytt år på er kära läsaren. Om ni nu fortfarande finns kvar där ute? Det har varit väldigt tyst här ett tag och kommer nog fortsätta så tyvärr. Jag känner inte att jag har något roligt att skriva om direkt. Då jag vet att de flesta av mina läsare är hästintresserade känns det tråkigt att inte kunna skriva om så mycket häst. Därför lägger jag mer tid på min andra blogg, eko-bloggen, när jag har tid vill säga. 
 
Fast lite häst har jag dock att prata om just nu. Tyvärr inget roligt dock. Som de flesta vet, sim läser Cias blogg, så har hon problem med sin rygg och hon vet inte hur länge hon kommer kunna hålla på med hästar så som hon gör idag. Detta innebär att det självklart är Rák som får flytta först därifrån. Från hösten kommer det troligen blir så att hon måste bo någon annanstans. Så våren får hon spendera hos Cia och sen tar jag henne till sommaren. Det har redan nu börjat snurra en hel del tankar i mitt huvud. Jag vet inte hur jag ska göra...
 
Ska jag sälja?
Ska jag låna ut henne på foder?
Försöka hitta någon på hemmaplan, västkusten?
Försöka hitta någon runt omkring Eskiltuna så jag kan få rida ibland.
Eller ska hon få vara hos någon var som helst?
Kommer jag kunna lita på personen?
 
Har ni varit i någon liknande situation? Vet ni någon som vill låna häst? Någon av er läsare kanske skulle vilja ta hand om Rák? 
Det är så mycket som snurrar och hela våren och sommaren lär jag grubbla fram och tillbaka. 

RSS 2.0