Islandshästtävling i Globen

Just nu pågår finalen i Globen mellan Virgnir, Felicia och Matilda. Det är nog första gången jag ser Kraftur så här in action. Han är verkligen en riktigt snygg och kraftfull, samtidigt ser han så himla snäll ut och har så fina ögon! Han har ett väldigt fint steg med höga lyft med såna där utvinklade, padlande steg. Det så himla härligt ut. Ett föl efter Kraftur hade man ju inte tackat nej till. 

Skoltrött

Just nu är jag så otroligt trött på skolan, jag orkar verkligen inte mer! Vill bara bli klar. Denna terminen har varit väldigt jobbig, jag har haft tre jobbiga kurser efter varandra och det tråkiga, gråa vädret gör inte det hela bättre. Det är 3 veckor kvar på denna kursen och sen kommer jag (förhoppningsvis) ha en rolig 3d kurs. 
 
Allt känns bara motigt just nu. Akademiska studier är inget för mig, hade jag vetat vad det innebar hade jag helt klart valt något yrkesförberedande istället. Känns ju sådär att hoppa av nu. Får hoppas det blir lite ljusare fram mot våren istället då jag kommer ha fler programspecifika kurser. 
 
Har ni några tips på vad man ska göra när allt känns jobbigt?

Klädbytardag

Idag var det åter dags för en klädbytardag och självklart var jag med och hjälpte till igen. Det är verkligen sjukt roligt att vara med och byta kläder. Det är ett väldigt bra sätt att bli av med lite kläder. Man lämna in tråkiga kläder som man tröttnat på och få med sig nya roliga kläder med hem! Två eller tre plagg jag fick med mig var till och med nya. Nu har jag en massa nya fina plagg men skulle behöva en större garderob!
 
Får ni chansen att gå på en klädbytardag så gör det. Du blir av med gamla kläder som bara ligger och det känns mycket fräschare än att gå på till exempel myrorna. 

Häst i hagen

 Ja hur får man hästen att stanna i hagen? Rák var idag återigen på sitt bästa rymningshumör igen. Hon har ingen respekt för tråden och springer rakt igen. En lösning måste verkligen hittas, varken jag eller Cia vill ha det så här. Någon som har några tips?

Bloggtävling

Klicka på bilden för att vara med du också. 

Yoga!

Jajamen, nu är jag där igen! NU ska jag banne mig ta mig i kragen och börja träna. Jag har ambitionen och vill verkligen men sen "kommer något ivägen" och träningen uteblir. 
Som ni kanske minns började jag med simmning i augusti, gick några gånger och det kändes bra men sedan blev jag sjuk. Jag har gått en gång sen jag blev frisk igen. 
 
Det är väldigt skönt att simma men nu har jag hittat en annan träningsform som jag tror kommer passa mig riktigt bra och ge bra resultat, nämligen yoga! Igår var jag på första passet på Friskis och Svettis med två från min klass, det är så mycket lättare när man är flera som går. Då är det svårt att låta bli och stanna hemma istället. Ambitionen är nu att gå varje vecka och helt försöka hinna med något mer pass också, core eller jympa.
 
Jag vill även försöka hinna med ett pass yoga på 15 minuter varje dag. Jag kände att det var väldigt skönt för min rygg. Det sträcker ut och tränar hela kroppen, härligt trött blev jag efteråt och hela kroppen kändes varm och härlig. Bra för stress är det med. Någon annan som kör yoga?

Gårdagens ritt

Trotts blåst och regn gick det rätt bra. Vid red ut och mamma gick med för att promenera. 
 
Det gick riktigt bra till en början, hon kändes pigg som vanligt men inte lika på. Vi töltade och försökte trava men det var ingen bra travdag igår.
När vi kommit en bit så flög helt plötsligt Rák i panik och vände ett kvarts varv, inte alls långt borta från mamma som gick en liten bit framför. Vill inte ens tänka på vad som kunde hänt om mamma varit en liten bit längre bak.
Det som hade skrämt Rák var en vit bänk som inte stått där innan, det var en borste på den också. Sjukt läskigt! Efter det var i stort sett allt mer eller mindre läskigt och det var väl lite mitt fel också. Men jag försökte tänka bort det som hänt och sitta tungt i sadeln och andas lugnt. Resten av turen gick hyfsat. Vi red på i lite tölt och galopp. Jag känner dock att jag skulle behöva ganska många kurser, för min ridning känns inte speciellt bra. 
 
Vi träffade på lite olika slags djur med, först på gården en liten skällig hund som varken jag eller Rák skrämdes av. Sedan såg vi en stor fin häger en bit bort och till sist en hjort familj på 5 stycken. Väldigt fina!
 

Bildbomb

Min fina♥


Flufföra♥


Pass?


Mysöra!

Som att sväva på moln

 
Jag är så lycklig just nu. Idag fick jag äntligen se min lilla igen efter flera månader ifrån varandra.
Redan när vi närmade oss hagen släppte inte Rák mig med blicken, jag hoppas att det var för att hon saknat mig. Och sedan när jag skulle åka hem tittade hon länge efter mig, tills höet blev mer intressant igen.
 
Det var verkligen ritkigt härligt att få återförenas igen! Vilken skillnad det var när jag satt på hennes rygg nu, både från i somras och så länge jag haft henne. Oerhört mjuk och väldigt lyhörd för både säte, tyglar och tanke (?). Ibland kändes det faktiskt som att jag bara behövde tänka så gjorde hon. Vilken lycka!
Undertrampet har hon börjat få med rejält nu, stor skillnad. Traven sitter mycket bättre och tölten kändes jämnare och mer kraftfull. Jag hade kunnat rida i timtal, ville inte riktigt hoppa av. 
 
Rák skötte sig såå fint, fråga är hur jag egentligen såg ut på hästryggen?! Det kändes som att jag inte hade koll på någon kroppsdel alls, armar och ben slängde både hit och dit. Ridstyrkan är som bortblåst. Jag måste verkligen träna upp min kropp!
 
Enligt Cia verkade Rák se världigt glad ut av att se mig och ha mig på ryggen igen, så mycket kanske jag inte störde henne med min "ridning" trots allt. Hon tuggade på och slickade sig om munnen, frysade några gånger med och kändes väldigt glad och tillfreds. 
 
Åh min lilla fina häst! Nu är jag helt övertygad, tack vare Cia har vi en framtid tillsammans. Hon är en helt annan häst. Men lika söt och go som vanligt och vilken päls hon fått. En rikitig liten hårboll är hon nu med sådana fina trivselfläckar. 
 
 
Så fläckig och go!
 
Fler bilder kommer!

RSS 2.0