Åskväder!

Min dag började vid kvart i åtta då jag vaknade av att Emanuel skulle åka till skolan. Jag hade tänkt att somna om men det gick inte för att en envis geting hade flugit in i mitt rum och vägrade att låta mig sova så jag fick jaga ut den och sen var jag ändå uppe så jag gick ner för att äta frukost.
Sedan blev det en tur till stallet, jag och Rák red ut en sväng i skogen vilket gick bra toitts att vi var lite oense om vi skulle gå snabbt eller sakta, jag tyckte att vi hade gott om tid på oss så vi kunde gå sakta men det tyckte minsann inte Rák! Vi fick i alla fall lite travträning utförd.
I eftermiddags var det även tänkt att jag och mamma skulle åka till Kinna en sväng och se till stallet för att hämta min sadel men vi kom aldrig längre än ner för vår backe innan vi såg de stora svarta åskmolnen som vilade över Kinna. Vi vände då hem istället och en kort stund senare så vräkte regnet ner och åskan låg runt oss i ungefär 2 och en halv timma. Jag passade då under tiden på att göra bananglass som vi ska äta på studenten, skriva en redogörelse till skapande verksamhet och fixa till stigläderna jag köpt så att de kan fungera som sadelgjords stroppar istället. Mamma och emanuel fixade under tide det sista på min balklänning som nu ser riktigt bra ut! Det är bara fållen kvar längst ner som ska fixas.




Lösningen för att en kjol ska stå ut heter Elrör!


Hemma igen

Nu var jag hemma igen efter en underbar långhelg hos min älskling. I förra inlägget skrev jag vad som hade hänt fram till fredag nu ska jag berätta vidare.
I fredagskväll gick vi på bio och såg En galen natt den var bra men inte alls som jag hade tänkt mig att den skulle vara, vi hde det mysigt och såg tillsammans med ca 7 andra! Det känns som om Härnösand har en väldigt liten befolkning... Efter bion gick vi hem och lagade mat, vi åt framför tv och kollade på talang.
I lördags var det väldigt fint väder och varmt, det blev linnepremiär för mig! Vi gick ner på stan för att hitta en skjorta som älskling ska ha på balen efter många om och men fick vi hjälp att hitta en fin skjorta och älskling blev väldigt fin i den! Efter detta gick vi till rutiga duken för att äta lunch, jag tog en grekisksallad som var väldigt god och än en gång fick jag lite sommarkänsla. Sedan gick vi hem, tig var sin bacardi och satte oss ute i solen i solstolar vilket var väldigt skönt och någon lyckades till och med somna;)
Idag gjorde vi inte så mycket, det var lite sämre väder ocg vi var rätt sega så vi satt inne och myste framför rally i Monaco, ishockey och fotboll. visst låter det mysigt?!
Vid halv fem var det dags att gå till busstationen för att åka hem och det var så klart lita jobbigt som alltid. Jag åkte flyg från Midlanda och det gick väldigt bra och snabbt går det också, mycket praktiskt med flyg... Om nu inte Island får vulkanutbrott vill säga, men jag hade tur och kom hem. Nu ska jag ta och krypa ner i sängen, ringa ett samtal till älskling och sen sova för imorgon bär det av till Ge-kås!

Tillbaka i Hörnösand

I onsdags klockan tio i sju landade jag på Midlandas flygplats i Timrå, älskling var där för att möta mig! Andreas pappa Arne körde oss sedan till Andreas mamma Agneta i Sundsvall där vi fick middag och skulle sedan sova över till Torsdag då var vi nämligen bjudna på kalas för Edvin (Andreas systerson) fyllde tre år. På torsdag förmiddag innan det var dags att åka gick jag och älskling en tur i stan för att hitta preset till Edvin, älskling köpte en traktor som han önskade sig och en blomma som man kopplar ihop med vattenslagen och så sprutar den vatten, han fick även en keps med Bilar på. Jag hittade även en studentklänning av en slump på HM och dyr var den inte heller och den passade riktigt bra! Det var en bra dag igår och en mysig stund på stan.
   Kalaset var ett väldigt livligt trotts att det ändå inte var så många barn men de kan låta väldigt mycket! Det var ett trevligt kalas och jag fick träffa några nya mäniskor bland annat Anders mamma, syster och bror med familj. Vid klockan sex gav i oss av hem igen och då hade jag fått en rejäl huvudvärk, vi stanna de på Lidl och Ica för att handla lite mat. Vi blev bjudna på middag hos Agneta inna vi blev hemskjussade till älsklings lägenhet i Härnösand. Jag var helt slut och gick och la mig ganska fort.
   Idag jobbar älskling och jag är hemma själv men det gör inte så mycket för jag ska ta och slutföra mina uppgifter i inredning så att jag blir klar någon gång och kan slippa det sen, jag vill helst bara ta det lite lugnt nu innan balen och studenten och förhoppningsvis få lite mer tid i stallet med Rák.



Min Studentklänning



Fullt upp!

Idag har jag verkligen haft fullt upp, ingen rast och ingen ro! Dagen började med inredning och där försökte jag verkligen jobba på för jag vill bli klar med allt nu, jag orkar inte med mer skoluppgifter jag vill ha sommar med hästar i massor! Dagen gick rätt fort ändå och klockan tre tog jag bussen in till stan. När jag kommit hem gick jag och Sanna direkt till Coop och sen Ica för att fylla på vårt "onyttighets-förråd" inför pluggandet av religion. 
   Affärs besöken tog lite längre tid än räknat och när jag kom hemma igen var klockan redan halv fem. Jag började då med att fixa mellanmål som bestod av hallon och banan smoothie och getfärskost-macka. Pluggandet gick fint, det är bara några saker jag behöver gå igenom igen. Efter mellanmålet var det dags för att packa för imorgon bär det av till min norrlänning och sen var det duschen som väntade.
   Nu har jag precis lagat kvällsmat och ska till att äta, sen hoppas jag på lite lugn och ro.





Händelserik dag

Min dag började klockan halv nio då jag klev upp och åt frukost för att sedan åka till stallet och rida! Väl i stallet tog jag det lugnt, jag borstade igenom hela rák och gjorde henne fin (det är skönt med täcke ibland för då slipper man all torkad lera) sedan gjorde jag henne redo för lite träning i paddocken. Ridningen gick bra men det hade kunnat gå bättre, fast det kan inte alltid gå bra man har ju bra och dåliga dagar. Vi avslutade i alla fall träningspasset med en tur på ovanlbanan och lite underhållning från Henrik när han blev lite sur på crossen han hade köpt och den inte funkade. (fniss,fniss) Eftersom deras bil just nu är sönder och han försökte komma in till Skene för att köpa snus bland annat så hade han tänkt åka moppe vilket inte gick så bra. Jag gjorde då en insatts och sa att han kunde få låna min moppe men att jag inte hade så mycket bensin kvar. Som tur var hade han lite bensin hemma som han hälde i.
   Medan Henrik var iväg tog jag av Rák sadel och träns och hälde upp musli till henne i en box som hon skulle få mumsa på i väntan på att ge sig ut på en 3,5 timmars tur lite senare. När Henrik kom tillbaka igen hade han tankat min moppe vilket han inte hade behövt göra men jag blev ju inte ledsen för de.


När jag kom hem igen var det dags för lunch och efter de satte jag mig för att plugga lite matte och rita på min trädgård. När jag tröttnat på det fortsatte jag att pyssla med min sommarbok och gick sedan ut för att fota kaninerna och Sally. Nu har jag precis blivit klar med mitt sadelöverdrag och det blev ju rätt bra ändå(originellt om inget annat)

 
Före                                                                                   Efter




Rák broderat på sadelöverdrag (snyggare i verkligheten)





Pysseldag

Regnet smattrar mot rutorna, det är grått och tråkigt ute vad passar då inte bättre än en pysseldag? Jag ska nnu ta tag i att göra förra årets "sommarbok", det är en scrapbooking bok som jag ska fylla med bilder från förra årets sommar. Jag håller just nu på att klä om boken i lite somrigare färger och sedan ska jag påbörja pysslet med att göra fina bildarrangemang. Jag återkommer senare med bilder.





Kungsbacka tur och retur

Matten idag gick överförväntan, efter att ha försökt öva igår trodde jag verkligen inte jag skulle lyckas räkna så mycket som jag gjorde. Jag kände mig för första gången på hela matte c riktigt säker och det gick överförväntan  jag lyckade att få vg!

Som rubriken avslöjar så har jag idag varit i Kungsbacka, jag fick mig sammanlagt en timmes promenad där. Jag skulle till Börjes för att köpa ett par ridbyxor men tyvärr fanns inte de jag ville ha men jag hittade istället en fin grimma och grimmskaft som jag köpte. Jag passade även på att gå in på Clas Ohlson för att köpa limmet Liquisole så att jag ska kunna laga mina regnbyxor som fått en reva. 


Slutspurt

Nu känns det verkligen att det är slustpurt, kurserna avslutas nu en efter en. Denna veckan har verkligen varit fylld med massa uppgifter. I måndags satt vi hela eftermiddagen med powerpiont till vårt café, i tisdags blev det massa gjort på inredingen, idag hade vi redovisning av caféet och projekt arbete, imorgon blir det matteprov och på fredag ska jag och Sanna hålla lektion till några ettor. Nästa vecka vänta religions prov och sen så är det vara avslut av inreding kvar om jag inte kommer behöva nationella provet i matte.

   Det är lite blandade känslor inför denna slutspurt, nu är det inte många veckor kvar endast 4 och en halv!! Det känns faktiskt ganska hemskt, nu när man gått med klassen i tre år och jag trivs riktigt bra även om det är jobbigt med massa uppgifter på en och samma gång ibland. Jag är även orolig över att aldrig mer få träffa alla igen, men det ska ändå bli skönt att kunna få göra det man vill och för min del är det att få jobba med de underbara varelserna Islandshästarna och självklart att få vara med min underbara pojkvän!

   För min del kommer det bli en underbar sommar på Swings islandshästar med massa ridning och Rák!

 

 






RSS 2.0