Pluggar för allt jag är värd...

Sedan klockan nio i morse har jag suttit vid datorn för att försöka få klart så mycket skolarbete som möjligt innan jag åker på onsdag!!
Min individuella rapport är jag förhoppningsvis klar med, orkar inte se den mer på ett tag nu. Så trött på den! Det här med att ta hjälp av litteraturen för en djupare diskussion är verkligen inte lätt, speciellt inte när man inte lyckas väva in det på något bra sätt. Jag har i alla fall försökt och fått med en hel del referenser så det får duga. 
 
Förutom köket som jag visade här om dagen ska jag även modellera ett helt hus, möblera ett rum och även fixa tomten och göra fint ute. Huset är nästan klart och möblerna är så gott som klara. Det svåraste blir att fixa tomten och ljussätta. Får hoppas på att jag kan få gjort så mycket som möjligt på måndag då jag ska på handledning. 
 
Längtar så tills dessa två jobba kurser är över! Hur går det för er andra som studerar?
Nu tar jag kväll, ska fixa nått att äta och mysa med sambon i soffan. Sticka ska jag också göra, det är riktigt roligt!

Lugnet före stormen

Ja jisses, de första veckorna nu i skolan har jag känt varit ganska lugna. Jag har tyckt att allt varit under kontroll och att jag legat i fas dock så kom "stormen" i måndags.
Då märkte jag att det är en hel del kvar att göra i båda kurserna. En del att skriva och en del att rita vilket tar tid båda två. Dessutom vill jag bli klar med så mycket som möjligt innan jag åker hem nästa onsdag. Det blir till att ligga i.
 
Igår satt jag med mitt kök (här nedanför) i tre timmar och försökte ljussätta, i måndags satt jag hela eftermiddagen till halv sex då jag gav upp. Det tar ganska lång tid då det är mycket data som ska jobbar igenom för att det ska bli en bild. Här är resultatet.

Ingen lugn stund

Nu syftar jag inte på skolan utan på min lilla svarta. Det är inte en enda lugn stund för stackars Cia när Rák är i farten. Springer hon inte sönder grinden så vrickar hon benet kraftigt eller går rakt igenom avspärrningar i hagen. Jisses alltså! 
I fredags fick jag ett sms om att Rák hade blivit blockhalt, antingen kunde det bero på en hovböld eller en att hon vrickat sig i hagen då marken börjat frysa på och är ojämn. Man blir ju inte annat är orolig och det känns lagom jobbigt att vara långt borta. Inte för att Rák inte får bästa möjliga omvårdnad utan för att hon det senaste ställt till en del och krävt extra jobb. Jag är verkligen oerhört tacksam att Rák får stå hos Cia, hon hade inte kunnat hamna hos någon bättre!
 
I alla fall, det var ingen hovböld utan en vrickning då hon efter en stund med kylbandage såg mycket bättre ut. Väldigt skönt att det inte var något farligt. Så nu hoppas jag att hon håller benen friska för om två veckor får jag träffa henne!!

En och en halv månad till jul

Nu är allt hösten här på riktigt. Kylan har börjat komma och biter lite i kinderna. 
Förra året var det en fantastisk höst men i år regnar det bara. I helgen var det i alla fall strålande sol så då passade jag på att vara ute. Min familj var även här och hälsade på vilket gjorde det hela ännu bättre. 
 
Om nu hösten inte vill visa sig från sig bästa sida så får vi väl hoppas på en bra vinter! På tal om vinter så är det ungefär en och en halv månad till jul. Jag älskar julen, så mysigt när det är kallt och man går runt i affärerna och letar julklappar. Som vanligt har jag redan börjat klura på julklappar då jag tycker det är riktigt roligt! Jag vill vara förberedd och inte springa runt i sista minuten. 
 
När brukar ni börja fundera på julklappar?

RSS 2.0