Ciabatta
Du behöver:
25g jäst
6 dl vatten
1 ½ dl olivolja
1 msk salt
ca 1,7 l vetemjöl special
Smula jästen i en buke. Värm vattnet till 37 grader, häll lite över jästen och rör tills den löst sig.
Häll då i resterande inredienser inkl resten av vattnet.
Arbeta degen smidig, för hand eller i maskin tills degen släpper från buken. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 tim.
Ta upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 8 bitar, kavla ut varje bit till en rektangel ca 8 x 18 cm. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och pudra över lite mjöl. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader ca 12 min. Låt kallna på galler
Dela och fyll med tex skivade tomater, salladsblad, fetaost, tonfisk, basilika, parmaskinka, mozzaerllaost och en dressing.
25g jäst
6 dl vatten
1 ½ dl olivolja
1 msk salt
ca 1,7 l vetemjöl special
Smula jästen i en buke. Värm vattnet till 37 grader, häll lite över jästen och rör tills den löst sig.
Häll då i resterande inredienser inkl resten av vattnet.
Arbeta degen smidig, för hand eller i maskin tills degen släpper från buken. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 tim.
Ta upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 8 bitar, kavla ut varje bit till en rektangel ca 8 x 18 cm. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och pudra över lite mjöl. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader ca 12 min. Låt kallna på galler
Dela och fyll med tex skivade tomater, salladsblad, fetaost, tonfisk, basilika, parmaskinka, mozzaerllaost och en dressing.
Kommentarer
Trackback