Så himla tråkigt

Allt fler och fler "varningannonser" dyker oftare och oftare upp på hastnet.se nu. Det är verkligen tråkigt att det finns så många människor som lurar andra. Hur kan man komma på något så elakt?
Det är verkligen inte lätt att veta vem man kan lita på då man i stort sett kan utge sig för att vara vem som helst på nätet. Att begära personnummer kan nog vara en bra säkerhet, men kan man vara säker på att även det stämmer om man mot förmodan inte kan kolla det på något sätt?

För oss ärliga säljare blir det svårt att få sålt våra saker då folk tvivlar väldigt mycket på en och vågar inte lita på ens ord. Det är inte helt lätt att över telefon eller mejl försöka övertyga en människa att man inte kommer att lura dem. Det bästa är ju avhämtning men de är inte alltid att man har sådan tur att det man vill ha finns är närheten.

Det bästa är i alla fall att försöka få så många kontaktuppgifter som möjligt, använda sig av förskottsbetalning/efterkrav eller mötas upp. Har någon av er något annat bra tips?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är verkligen tråkigt att det blivit en sådan trend. Det enda tipset är väl egentligen att som köpare inte betala innan man fått varan och att alltid polisanmäla vare sig det rör sig om ett stort eller litet bedrägeri. Som säljare gäller det då att skicka mot postförskott eller efterkrav. Det viktigaste som jag ser det är att gå på magkänslan, den brukar oftast ha rätt och känns något med en affär inte bra så ska man inte ingå i den.

2011-12-01 @ 22:16:05
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Frida

Svar: Får se hur det går med det när jag måste jobba hela helgen :(



Jag har ju alltid ridit lektioner en gång i veckan tidigare, men nu finns inte pengar till det.



Dom är så där fulsöta :)

2011-12-02 @ 20:12:47
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/
Postat av: Linda

Men alltså hur fungerar det där egentligen, är det bara att man lägger ut en falsk annons som sedan "köparen" får reda på eller går de så långt att det far till den sagda (falska) adressen?

2011-12-02 @ 20:52:27
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Sanna

SV: Lägenheten var fin! Nu ska jag bara fundera lite hur jag ska göra och så...

2011-12-03 @ 08:49:13
URL: http://sannasant.blogg.se/
Postat av: Cia

Sv; tycker inte rák är så stel, inte när jag rider iaf :P värre med ridskolehästar

2011-12-03 @ 11:34:53
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/
Postat av: Jenny

SV: Jag är ju uppenbarligen ingen expert heller, men det ger mig lite huvudbry att hon reagerar så mycket på momentet "sträcka sig efter gjorden" men inte på själva spännandet. Jag får nog bara öva lugnt och försiktigt tills hon inser att det inte är någon fara.



Skaffa en allergivänlig katt vettja, typ Neva Masquerade eller sibirisk katt, de är pälsiga utan att framkalla rinnande näsa :) Katter är ljuvliga, jag skulle aldrig kunna vara utan dem, de gör liksom hemmet.

2011-12-03 @ 17:35:52
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Sanna

SV: Bo nära jobbet, eller bo nära hästarna är de alternativ jag har att välja på... Båda har ju fördelar och nackdelar..

2011-12-03 @ 22:16:16
URL: http://sannasant.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad har hänt med dig, du är helt borta :( Så himla trist, jag tror du får flytta hem igen till din häst så vi får se lite mer utav dig på bloggen.

2011-12-04 @ 11:13:50
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: warnmark -officiell bloggare Göteborg Horse Show 2012

Sv; Nackdelen är bara att det inte finns någon ridskola här i närheten som jag lockas till :(

2011-12-04 @ 12:27:52
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0