Chokladkakor
Du behöver:
100 g rumstempererat margarin
2 msk socker
1 msk kakao
2 krm kanel
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl
ca 2 msk pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör margarin och socker poröst i en skål med träsked eller elvispens degkrokar.
Tillsätt kakao, kanel, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda till en smulig massa
Arbeta snabbt ihop till en deg på mjölat bakbord.
Dela degen i 4 delar. Rulla ut delarna till längder som delas i 6 bitar vardera.
Rulla bitarna till bollar och doppa dem i pärlsocker.
Platta till dem något och lägg på en plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
100 g rumstempererat margarin
2 msk socker
1 msk kakao
2 krm kanel
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl
ca 2 msk pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör margarin och socker poröst i en skål med träsked eller elvispens degkrokar.
Tillsätt kakao, kanel, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda till en smulig massa
Arbeta snabbt ihop till en deg på mjölat bakbord.
Dela degen i 4 delar. Rulla ut delarna till längder som delas i 6 bitar vardera.
Rulla bitarna till bollar och doppa dem i pärlsocker.
Platta till dem något och lägg på en plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Kommentarer
Trackback