Veckans tips #23

Denna vecka kommer ett tips som kan passa bra nu i höstrusket och baktider.
Oftast när man bakar använder man upp all jäst men ibland behöver man inte ett helt paket. Vet ni vad man gör då? Man fryser jästen! Det fungerar faktiskt, tro det eller ej. Jag har provat och jästen fungerade lika bra sedan också, degen jäste och såg fin ut. Väldigt praktiskt, då den annars inte håller så länge.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Smart! Det ska jag absolut lägga på minnet :) Som du säger håller jäst inte så länge i kylskåp så att man kan frysa in den är jättebra :)

2011-11-03 @ 16:48:00
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Mikaela

smart! jag har börjat baka bröd med endast 25g jäst och då blir ju som sagt resten dåligt.

2011-11-03 @ 17:18:55
URL: http://svippostina.blogg.se/
Postat av: Jenny

SV: Ja precis. Lite onödigt. Jag har gjort så att Rósa, Eyja och Daladis har fått varsin :p

2011-11-03 @ 17:58:21
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0