Banankladdkaka
Enkelt recept på en god kladdkaka med banansmak.
Tid: 45 minuter, varav 15 minuters jobb
8 portioner
Du behöver:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
2 st mogna bananer
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker.
Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.
Tid: 45 minuter, varav 15 minuters jobb
8 portioner
Du behöver:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
2 st mogna bananer
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker.
Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.
Kommentarer
Postat av: warnmark -foto & hälsa
Sv; Åh vad snäll du är. Tack, det betyder mycket att höra :)
Trackback