Rödbetspaj
Pajdeg,
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk vatten
100 g smör
Fyllning,
500 g rödbetor
4 ägg
1 dl grädde + 1 dl mjölk
1 ½ tsk salt ( har man fetaost i kan det blir för salt med extra salt)
2 krm peppar
100g smulad getost eller fetaost (kan behövas mer beroende på hur mycket ost man vill ha)
solroskärnor eller pinjenötter
Gör så här:
Blanda allt samman till pajdegen i en bunke eller på bakbord. Knåda tills en deg formar sig. Kavla ut eller tryck ut i en pajform på ca 26 cm i diameter. Låter stå kallt 30 minuter. Förgrädda sedan på 225 grader i 10 min.
Koka rödbetorna, riv sedan grovt. Blanda rödbetor med ägg, grädde + mjölk, salt och peppar i en bunke.
Häll fyllningen i pajskalet. Skiva ost och lägg ovanpå (alternativt häll i rödbetsblandningen) strö över solroskärnor eller pinjenötter.
Grädda på 225 grader i ca 30 min.
Hej kocken :)
Vad fint du har gjort på bloggen, härliga färger.
Hehe ja vi har våra roliga stunder ihop jag o Fifa. Karin Åberg verkar inte posetiv till Globus clic lät det som men jag skall testa en sån ändå..
Föresten hade du en tekna sadel? Vad ville du ha för den o vilken tum och bomvidd var det?
Jag älskar rödbetor så denna paj måste jag testa:)
åh tack! då har jag receptet nu, och inte bara inne i huvudet.. haha ;) denna ska jag testa nån dag tror jag, älskar rödbetor! :)
Kanske ska laga det där åt mamma och Nisse någon dag. Det lät som en maträtt som de skulle uppskatta, och vi handlade en massa rödbetor igår.
SV: Bra fråga! Jag vill byta, men kan inte :P. Har blivit så dålig på allt vad internet heter, och har inget bildredigeringsprogram på datorn heller.
gott! :)