Kycklinggryta med rotfrukter
4 port.
Du behöver:
4 morötter
2-3 palsternackor
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
500g kycklingfilé
5 dl hönsbuljong
1 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 tsk riven ingefära eller 1½ tsk malen
cayennepeppar
Gör så här:
Rensa och skala rotfrukter och lök.
Finhacka den gula löken. Skär rödlöken i klyftor. Strimla palsternackor och tärna morötterna. Skär champinjonerna i skivor.
Fräs grönsakerna och svampen i lite olivolja i en stor stekgryta så de får färg. Låt ingefäran steka med den sista minuten. Ta upp och lägg åt sidan.
Skär kycklingen i två centimeter tjocka bitar. Stek den i lika delar smör och olivolja så den får färg. Späd med 4 dl buljong och låt koka upp. Tillsätt tomatpuré och chilisås. Koka på svag värme i cirka 5 minuter.
Blanda ner grönsaker och svamp. Späd med resten av buljongen. Låt småkoka tills dess att kycklingköttet är helt genomkokt.
Red eventuellt grytan med en matsked majsstärkelse utrört i lite kallt vatten om du vill ha en tjockare konsistens.
Sänk värmen och varmhåll grytan. Rör ner 1 deciliter crème fraiche i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med ris, couscous eller bulgur. Ett gott bröd passar fint till!
Källa
Kommentarer
Trackback