Clic 17" mot Clic 16"

Globus Clic 17" 34
 
 
Globus Clic 16" 34
 
Inte jättemånga bilder på 16" tyvärr, borde kanske ta fler för att lättare se.

Kommentarer
Postat av: jossan

Du verkar ha en himla svår häst.. Eller, överlag har jag märkt att islänningsryggar verkar kluriga att hitta sadel till.

Clicen har jag i princip aldrig sett legat bra på någon häst. Kanske någon i enstaka fall. Men de flesta ggr tkr jag mig se att den ligger i bakvikt, oavsett vidd. :o Ser ut som om sadlarna har svårt att komma ner framtill på din häst, är hon väldigt bred?

Tekna såg bra ut på de första bilderna. Typ på gränsen till bakvikt, så inte så farligt. Men bläddrade jag ner så låg den ju extremt i bakvikt och såg därmed väldigt hög ut i fram (för smal?)..

Jag är absolut ingen expert, och kan långt ifrån allt. Men de ser ut som om alla sadlar blir för smala fram, och kanske för långa? Eftersom dom puttas framåt (ser det ut som).. Men en för smal sadel glider oftast fram, så hittar du en i rätt vidd så glider den kanske inte fram.

Gled dominusen fram? För den låg ju i väldig framvikt samtidigt som den såg ut att inte komma ner riktigt. Men provred du den?

2012-07-04 @ 23:41:20
URL: http://minfux.blogg.se
Postat av: jossan

Och jag fattar INTE varför texten blir i en klump när jag gör radbrytningar :o

2012-07-04 @ 23:41:45
URL: http://minfux.blogg.se
Postat av: Anna

Jag håller med Jossan när hon säger att en del islänningar verkar vara otroligt svåra att hitta sadel till!!

Det blir inga radbrytningar för mig heller trots att jag gör dem. Verkar vara så för alla nu när Blogg.se har bytt lite i sina bloggar:S


Svar:Hejsan Alexandra!!! Tack för besöket och frågan!!

Jag förstår att du är i valet och kvalet att köpa en G4...då sadeln kostar en hel del. Jag mailade både bilder och önskemål om sadel till Återförsäjaren Helen och hon konstaterade att just en G4 skulle passa min häst bra:D Jag kan säga så här..om sadeln passar till din häst kommer du ALDRIG att vilja byta ut den;) Den är fantastiskt härlig att rida i!!

Jag red länge (med min förra och förr förra bomlösa sadel) i en billig padd från Börjes (artnr:4205) och på den padden bytte jag ut inläggen till SKITOINLÄGG som jag köpte från Stall vrå. Har dock sett att de inte längre har dem. Men de finns på andra ställen bla Softsaddles som säljer Sensation Ride sadlarna har en typ av foam som man kan köpa för 250 kr resp. 300 kr beroende på tjocklek. Det är inga problem att klippa till dem själv med en vass sax!! Sedan tror jag att Stall Rustorp också har någon typ av foam som man klipper till själv:D Också till bra pris...där är priset från 150-185 kr om jag inte minns helt fel. Det viktigaste är INTE padden utan INLÄGGEN!! Köp en billig padd och köp istället riktiga inlägg så kommer du att klara dig länge på det:D Tills du vill eller har råd att köpa en dyrare padd.

Min nuvarande padd som jag har sytt själv och använder är ett material som påminner om Thempur. Jag har lagt dubbla inlägg av den och det funkar väldigt bra på min häst. Thempur är ganska tjockt men går ihop sig rejält också därav de dubbla inläggen. Den ser mer ut som en fårskinnspadd vilket innebär att jag kan använda "vanliga" schabrak till min G4:D

Vill du veta mer går det jättebra att maila mig på: anaby32@hotmail.com

Mvh Anna & Tabasco:)

2012-07-05 @ 17:27:26
URL: http://www.anaby.bloggplatsen.se
Postat av: Frida

På den första där du rider ser du ju ut att hamna i framvikt tycker jag, det är ju svårt att jämföra med den andra eftersom du inte sitter i den eller har någon bild rakt från sidan :)

Svar: Dom kanske kan anlita dig som hästreklamgörare? :)

Aha, okej, då såg jag inte fel. Finns det ingen sadelutprovare där nere som kan hjälpa dig?

2012-07-05 @ 22:16:05
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Svar: Vad har du kommit fram till för roligt då? :) Det är väl ungefär som om man kan lita på hovslagare, veterinärer osv...

Sadeln är det inget fel på, den var bara väldigt ostoppad så den kan ju ha varit lite obekväm ändå. Men det var ju efter jag ramlade av som jag inte vill rida innan den var klar och sedan kändes det inte riktigt bra, han vill liksom inte, så vi har bara tränat på att jag håller på med sadeln och han får något gott igen så nu ska han alltid få det när jag hoppar upp. Jag tror han har någon period i början av sommaren, för han kastade ju av mig på samma sätt för nästan exakt ett år sedan helt utan orsak.

Det gäller ju att man hittar en man litar på och som förklarar hur hästens hovar är så man själv förstår. Det gör min väldigt bra, berättar allt hon gör och varför :)

2012-07-06 @ 21:31:00
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Fia

Åh usch, att prova sadlar är knepigt.. Och innan man hittar en som passar OCH är bekväm! (Och helst inte för dyr...) Håller också på att leta sadel till tre hästar nu, inte kul kan jag säga ;)

2012-07-15 @ 22:03:49
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0