Ingen lugn stund

Nu syftar jag inte på skolan utan på min lilla svarta. Det är inte en enda lugn stund för stackars Cia när Rák är i farten. Springer hon inte sönder grinden så vrickar hon benet kraftigt eller går rakt igenom avspärrningar i hagen. Jisses alltså! 
I fredags fick jag ett sms om att Rák hade blivit blockhalt, antingen kunde det bero på en hovböld eller en att hon vrickat sig i hagen då marken börjat frysa på och är ojämn. Man blir ju inte annat är orolig och det känns lagom jobbigt att vara långt borta. Inte för att Rák inte får bästa möjliga omvårdnad utan för att hon det senaste ställt till en del och krävt extra jobb. Jag är verkligen oerhört tacksam att Rák får stå hos Cia, hon hade inte kunnat hamna hos någon bättre!
 
I alla fall, det var ingen hovböld utan en vrickning då hon efter en stund med kylbandage såg mycket bättre ut. Väldigt skönt att det inte var något farligt. Så nu hoppas jag att hon håller benen friska för om två veckor får jag träffa henne!!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Nej men vilken otur! Stackars Rák, men tur att det inte var något riktigt allvarligt, en liten vrickning går ju snabbt över och lämnar inga men i alla fall :)

2012-10-16 @ 09:53:00
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Frida

Hoppas hon inte hittar på något mer tok :)

2012-10-16 @ 10:03:04
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: cia

Nä nu får den svarta faran ta och tagga ner på busigheterna ;)Hon är nu helt återställd i benet och busar runt med de andra flickorna i hagen.

2012-10-16 @ 11:37:27
URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Uff, aldrig roligt när sånt där händer!

Sv; Jag har ridit in hästar när de är 3,5-4 (Elva är tidigt född, så är eg runt 3,5 nu) vilket har fungerat bra. Elva kommer ridas ett fåtal gånger till, och sedan stå till nästa höst då det börjar "på riktigt" dvs med lite mer krav. Är ju väldigt enkelt och basic nu, det mest grundläggande.

När jag red in min egen häst var hon ca 4,5. (Hade dock velat börja några månade tidigare.) Det är ju vanligt att man rider in hösten det år de fyllt tre, och jag har inget emot det men enligt mig, så föredrar jag året de fyller fyra, from januari och framåt då.

Men har man någon riktigt flott och ska man visa den som fyraåring, då kan man ju ibland behöva lite mer tid än ett halvår, spec om man vill kunna ge en vila emellan. Vanligare med hingstar än ston dock. Sen finns det ju de som tränar 2-3mån, visar o. sen får de ledigt. Men är så stor chansning så är inte alltför många som gör det.

2012-10-18 @ 23:39:46
URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Linda

Men nu hörde jag att Rak var bra :)? Vad skönt att du får träffa henne snart igen!

2012-10-19 @ 11:03:53
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Elina

Trist, men skönt ändå att det bara var en vrickning. :)

SV: Ja, det kommer verkligen bli spännande!

Han är så mysig nu, min lilla pålle. Han ser ut som en nallebjörn med all päls! ;)

2012-10-20 @ 20:51:54
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se
Postat av: Elina

SV: Det är jättetråkigt verkligen, och vi hade gärna haft kvar henne som sällskap men då hon blivit mkt sämre i eksemet (kliar sig fortfarande trots att det inte är nå knott ute), synen är sämre och hon faller lätt ur så känner vi att det är dags för henne att vandra vidare.

2012-10-21 @ 19:24:18
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se
Postat av: Frida

Svar: Allt har gått bra än så länge. Hon verkade tycka att det var väldigt skönt att komma hem igen :)

2012-10-24 @ 21:15:25
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0