Positivt besked

Då Rak börjat brunsta för ett tag sedan var det idag dags för undersökning av hennes livmoder för att kolla efter eventuella skador, andra konstigheter och om hon skulle kunna få föl i framtiden igen. Rätt nervös var jag, trodde inte alls jag skulle få ett positivt besked då det gick så otroligt illa när hon för snart två år sedan skulle föla. Jag var helt inställd på att hon aldrig mer skulle kunna få föl. Veterinären sa dock att det nog inte ska vara problem, allt såg bra ut. Inga skador och bäckenet var fint. Det gäller väl bara att inte välja den allra största hingsten till henne. Magni som hon betäcktes med då är rätt stor och fölet var väldigt stort och låg fel så det är inte konstigt att det gick som det gick. Just felläget sa veterinären också allt som oftast bara är slumpen som avgör. Så vi får hålla tummarna att allt går bra i framtiden om Rák ska ha föl någon gång igen. 
 
Nu återstår bara att knåpa ihop en annons och så hoppas jag finna henne en modigare matte eller husse. 


Kommentarer
Postat av: Elina

Men vad skönt ändå att det såg bra ut! Fina Rák!

SV: Det är verkligen inte roligt med såna här beslut. Han har inte ont och han håller för ridning ett tag till iaf, men han har blivit ganska stel och är i dålig kondition. Men jag ger honom iaf denna sommar och sen får vi se vad vi gör. Bara att hoppas att ett mirakel sker och han blir piggare och bättre. Det är ju inte heller ett riktigt hästliv att stå i grushage hela sommaren. :/

B har jag inte bestämt än om hon ska säljas eller behålla. Jag älskar den hästen enormt mycket men samtidigt känner jag att det kunde vara skönt med en paus från hästarna ett tag.. Men vi får se. Först ska damen ridas in och utbildas! :)

2013-03-22 @ 20:44:02
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0