Maränger
I eftermiddags blev det även en sats maränger då vi hade kvar äggvitor sedan mamma gjort chokladglass i helgen.
Att göra egna marränger är även det jätteenkelt och mycket godare än köpta!
Du behöver:
Valfritt antal äggvitor
50 gr strösocker per äggvita
3 äggvitor blir ungefär 20 maränger.
Vispa äggvitorna tills det bli små toppar när man lyfter elvispen. Häll sedan i socker sakta och vispa hela tiden. När smeten är glansig och bildar toppar är den klar.
Klicka då upp smeten på bakplåtspapper i lagom stora märränger.
Sätt in i ugnen på 130 grader i 50 min. Stäng sedan av ugnen och låt marrängerna kallna i ugnen.
Klara att avnjutas
Kommentarer
Postat av: Josefine m. ridtravaren bellie
Smarrigt!!
SV: Ja Carino har Emma haft sen hon och han var 12 år gamla. :-) Han är arab/welsh
Postat av: Josefine m. ridtravaren bellie
Arab/connemara menar jag! :P
Postat av: Stina
Ohh, nu blev jag sugen på glass med maränger ... tänk om man skulle göra eget nån dag ? =)
Trackback