Semlans och kvinnornas dag

Allt på en gång, både semlans och kvinnornas dag idag! Undrar när fettisdagen egentligen "uppfanns" och varför? är det någon som vet detta? Varför ska man just äta en semla? Det är ju helt klart gott i alla fall!
Sen undrar jag om kvinnodagen också, är det bara demonstation man få ägna sig då? Kvinnan ska inte bli lite uppvaktad på något sätt? Få lite massage eller liknande? Det skulle jag verkligen behöva nu, jag är helt slut i kroppen efter all skidåkning. Ska ta och fjäska med Andreas och se om man inte kan få lite massage trotts allt...

Fakta från wikipedia:

Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Dagen firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

Dagen har fått olika innebörd i olika länder. På flera håll har den mist sin politiska innebörd och istället blivit en dag då män uppmärksammar, eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag. I andra länder har dagen kvar sin politiska prägel då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället.



Kommentarer
Postat av: Älskling

Ja du fick ju massage tillslut! Men när det först erbjöds så var du ju så trött att du inte ens orkade ta emot massage :P Puss

2011-03-12 @ 18:12:30
Postat av: Alexandra Björsell

Sv älskling: Jo, jag fick ju det och det var skönt! Jag var riktigt trött när jag inte ens orkade få massage! :P

2011-03-12 @ 18:43:18
URL: http://barefootangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0