Taggad inför sommaren!

Då jag ska jobba hos pappa lite över en månad har jag ordnat så att Rák kommer att stå i gamla stallet för att det ska vara nära för mig att kunna åka till henne varje dag.
Är jag fast besluten att lyckas komma närmare varandra och känna trygghet i varandra. Jag tror att sommaren kommer bli riktigt bra. Det ska bli så härligt att åter igen kunna se henne varje dag.
Jag skulle dock behöva lite tips och inspiration på övningar vi kan göra för att bli ett team. Mycket markarbete och lydnadsträning kommer det att bli, lite promenader och tömkörning. Även mysdagar så klart.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det blir nog jättebra, lycka till med Rák i sommar!SV: Jag trodde jag kände sparkar tidigare i vår, men det kan ha varit ren inbillning, nu känner jag mig rätt säker på att hon inte längre är dräktig...

Stallägaren hade inte så mycket att säga om saken, hon har bara haft ett föl själv så vi är båda lika oerfarna.

Det kommer lite vätska ur hennes juver, men ingen mjölk, svullnaden i juvret har dessutom gått tillbaka mot hur den var för en vecka sedan.

2012-05-09 @ 20:55:50
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Ja, jag kommer ta ut veterinären snart i sådana fall, som tur är verkar hon väldigt glad och välmående i nuläget, så jag är inte orolig för hennes hälsa i alla fall, men oron sitter ju i :/

2012-05-09 @ 23:23:24
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Frida

Svar: Tack, känns väldigt skönt :) Nu kan vi båda sluta oroa oss för sommaren. Det får du göra, ska tydligen vara väldigt bra korv :p

2012-05-12 @ 21:09:45
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/
Postat av: Jenny

SV: Tack, jag är verkligen jättestolt! :) Kunde inte gått bättre och resultatet av all väntan väger ju verkligen upp för det!

2012-05-12 @ 21:40:52
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Nej men gud så roligt! Glädjs åt dig :) Jag tror det blir toppen för dig i sommar och jag hoppas att era band kommer stärkas mera, det tror jag nog:)

2012-05-13 @ 21:27:15
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Frida

Svar: Det är svårt och ibland hur lätt som helst, idag var han väldigt tydlig och det är han inte jämt. Det ligger mycket tid bakom det, men värd det i slut ändan :) Jag är väldigt glad att han låter mig rida honom, det skapar ju ett band som bara han och jag har.

Tack för hjälpen första gången :)

2012-05-13 @ 21:58:36
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/
Postat av: Elina

Åh vad roligt! :) Låter jättebra med markarbete och lydnadsträning samt mysdagar! Och en sak till, lek med henne! Följa John, "Kom", trickträning osv är jättebra! När Filipus stod i sjukhage så lekte jag massor med honom! :)SV: Hehe tack! Det ligger massvis med träning bakom, men vi är på rätt väg iaf. Nu ska "halsringen" plockas fram och så ska vi träna med den också! :)Gårdagen var fruktansvärd då jag fick se en otäck olycka som kunde ha slutat så illa och som påminde om min förra olycka som jag, 6-7 år efter det hände fortfarande inte minns vad som hände. :(

2012-05-13 @ 22:07:25
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Sv: Jag ska göra ett inlägg just om att bli filmad och fotad :) Det går inte riktigt att fånga det där WOW på bild. Men ja det är mycket wow just nu på min lilla häst, och det är varken överdrivning eller skitsnack utan det är verkligen svävning på moln nu mer :) Ok hon går inte som Thor från Järsta precis haha men hon går bra!Det ska bli sjukt kul att få läsa lite om er igen, man saknar ju liksom det =/

2012-05-13 @ 22:08:59
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv: Jag saknar dig också! Det var så himla roligt att ses igen!

Det är ingen fara, det blir så i början. Jag pratade knappt med honom när han hälsade på mig första dagen men det kommer nog när ni lärt känna varandra bättre :)

2012-05-14 @ 20:41:46
URL: http://maidenly.blogg.se/
Postat av: Elina

SV: Tack! :)Leka med hästen är viktigt tycker jag när man håller på att stärka sin relation. Oj, vi har tränat massor från marken, allt från ledarskapsövningar till trickträning. Sen när jag känner att det får räcka med träning, brukar jag säga: Hopp och lek! samtidigt som jag klappar händerna, då får han busa hur mycket han vill!I början satt jag alltid i hagen tills han kom fram till mig. Då fick han godis och beröm och sen lämnade jag honom där. Sen har vi kört min favoritövning "Följa John" många gånger, i början med en longerlina på och till sist utan lina/grimskaft. Det har gjort att han har lärt sig att är det en människa framför ska han gå snällt bakom ;) Så ibland när vi möter någon efter vägen så försöker han följa efter den personen också.. ;)Jag har ju även tränat in "Kom", och även där började jag med grimskaft som hängde. Jag gav kommandot och tog lite i grimskaftet. När han lyssnade och tog ett steg mot mig släppte jag efter och berömde massor. Sen har vi bara fortsatt så..Likadant med visslingen också när han skall göra halt. Vissla och ta i tygeln/grimskaftet. När hästen stannat, släpp efter. Dem lär sig fort!Vill du ha mer tips eller har nån fundering, så skrev jag in min mailadress, så det är bara att slänga iväg ett mail eller skriva på bloggen! :)

2012-05-14 @ 22:42:44
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

Vad roligt att du tycker det, jag är jättestolt och kan fortfarande knappt fatta det, känns overkligt att Rósa blivit mamma...

2012-05-15 @ 00:26:12
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Frida

Svar: Det är så skönt att se den förändringen. När man är på ett och samma ställe ser man ju inte detta, häst är bara sån osv, men när man flyttar runt dom vi gjort nu kommer nya sidor fram hela tiden känns det som :)

2012-05-16 @ 00:04:37
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/
Postat av: Jenny

SV: Tack ska du ha, säger både jag och Rósa :)

2012-05-16 @ 19:55:36
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0