Ny kurs

Då har en ny kurs börjat igen, material och konstruktion heter den. Jag tror att den kommer bli riktigt rolig och intressant då jag gillar att veta sakers bakgrund och hur de är konstruerade och varför.
 
Vi började med att gå igenom lite olika verktyg, husdelar och sätt att bygga på. Det var rätt roligt när vi skulle gissa vilka verktyg som vi fick se på bild, det var många jag kände igen och har använt men namnen eller i alla fall de riktiga namnen var svårare! Pappa hade nog skämts om han hört mina gissningar.
 
Ett brobygge har vi även hunnit med. Vi fick 23 reglar som är 1 meter, 10 små rektangulära plywood skivor och skruvar i mängder. Med detta skulle vi bygga en bro på minst 5 meter som skulle hålla att gå på. Snacka om att vi till en början tyckte det lät himla lätt men tji där fick vi! 2 gånger brakade vår bro och 3 gången vi byggde upp den testade vi inte ens att gå på den så nu hoppas vi att den håller vid redovisningen imorgon. Vårt humör var inte det allra bästa idag då våra brädor bara sprack när vi borrade. Vi hade medvetet fått reglar av sämre kvalité, kul!
Övningen syftade alltså i att testa material och konstruktion för att se vad som håller och inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0