Oatlys havregalss

Tänkte göra en liten utvärdering om vad jag tycker om Oatlys havreglass. Jag köpte faktiskt ett paket idag för att se om det kanske är något att ha ändå.
Jag har läst en hel del om att den faktiskt ska smaka som "vanliga" vaniljglass. Och... Ja, jo det gjorde den väl. Är man väldigt, väldigt petig så fanns det en liten havresmak men den var inte helt lätt att känna!
Klart godkänt får den i alla fall! Dock ska jag prova att göra mig en egen vaniljglass sedan när denna är slut.

Oatlys havregurt med smak av jordgubb står nu också i vår kyl, jag har dock inte ätit den än riktigt.. Endast provsmakat lite. Smaken var jordgubb, väldigt gott men eftersmaken var som man skulle kunna ana, havre! Jag ska prova imorgon att ha i lite start och se hur det går då. Återkommer om detta!

Försvunnen IGEN..

Det har verkligen inte funnits tid eller ork för att blogga de senaste dagarna. Då jag är hos A nu så vill jag inte sitta vid datorn. Vi får se när jag återkommer och orkar blogga igen.
Jag har heller inte varit så aktiv att kommentera era bloggar men ska försöka bli bättre. Jag läser i alla fall även om detta inte märks.
Det blir alltså en lite paus på obestämt tid nu igen.

2 års dagen

Igår den 22e juni var det min och Andreas 2 års dag. Jag kan inte förstå att tiden har gått så fort. Jag minns fortfarande den där dagen - den 18e juni 2009-  som igår, när jag åkte hit första gången för att träffa honom. Tänk att vi har klarat två år med distansförhållande, det är ju inte klokt! Kärlek övervinner verkligen allt, det kan vi intyga. Bara man vill så går allt! Och snart så hoppas jag att vi äntligen kan bli sambos.


Älskar dig!


Mina 2 års presenter till Andreas. En korallfärgad t-shirt och en fylla-i-bok om vår historia.

Horze-tävling

Horze.se har nog den snyggaste hästwebbshopen enligt mig. Det är lätt att hitta bland kategorierna och man kan även välja att sortera efter färg och pris för att lätt hitta något enligt ens önskemål.
Det som också är bra med Horze är det låga priset så alla kan ha råd oavsett plånbok. Jag njuter varje gång jag klickar in på deras webbshop, det finns alltid något nytt och moderiktigt att kika på!
Prisvärd utrustning med kvalité för både häst, ryttare och stall.

Och vet ni det bästa? Just nu har de frifrakt så passa på att klicka hem något fint!



Detta blogginlägg är skrivet som ett bidrag till Horze bloggtävling med möjlighet att vinna ett presentkort värt 5000 kr på http://www.horze.se.

Behov av nytt träns?

Nu har Dinas hästshop midsommar erbjudande, det finns 4 träns för 100 kr. Klicka dig in på fyndhörnan och på sidan 3 hittar du tränsen. Det finns ett remontträns med diamanter och tre olika acheenträns.


Eget hem..

Jag märker nu att jag verkligen saknar att ha ett eget hem att pyssla om. Min lilla studetlägenhet jag hade när jag gick på gymnasiet var alldeles lagom för mig. Det tog en halvtimma att storstäda hela. Dock var den väl i allra minsta laget.
Men det var så mysigt att ha sitt alldeles egna lilla bo att rå om. Alltid när jag är här hos Andreas brukar jag passa på att städa i ordning i hans skåp, det är en alldeles förträfflig oreda annars.
Varje gång jag kommer tillbaka är det alltid samma sak, är detta kanske något killfenomen? Skåpen ser alltid likadana ut som det gjorde innan jag började.. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att hålla ordning.. Jag som person är en väldigt ordningsam vilket kan var rätt jobbigt i vissa situationer men jag försöker att inte stressa upp mig för mycket.

Nu har jag i alla fall precis städat upp på arbetsbänken och torkat av den samt plockat ur diskmaskinen och lagt dit ny disk. Nu blir det sagt till att fixa lunch här, börjar bli rätt hungrig.
Jag får se sen om jag orkar ta tag i skåpet igen.. Det återstår att se!
Nu kanske ni tror att jag har blivit helt galen och inte alls kan ta det lugnt men så är det inte, jag tycker om att pyssla och resa i diverse saker så det är därför jag gör det. jag älskar att de resultat av mitt arbete, sedan kan jag beundra det varje gång jag öppnar ett skåp..

Jag har faktiskt hunnit med att ta det lugnt också. Hela morgonen har jag legat i soffan och degat under täcket och kollat på tv! Jag ska verkligen passa på att njuta denna veckan och bara ta det lugnt för jag vet att så fort jag kommer hem kommer det inte blir så lugnt längre..
Det är väldigt skönt att vara hemifrån och bara ta det lugnt. Visst saknar jag familjen och mitt hem men jag vet att så fort jag är på plast igen så blir jag stressad och har tusen saker att göra.
Dock gnager den där tanken på allt som jag har att göra hemma. Jag vill bli klar med min soffa jag hade som projektarbete. I alla fall vill jag göra klart slutfinishen på de två delarna som står inne. Benen ska slipas och sidorna ska kläs in. Det är väl egentligen det som jag känner att jag vill bli klar med, jag får ta en dag när jag kommer hem till det.

Det känns som att inlägget blev rätt rörigt men jag hoppas att ni ändå kan förstå något av det!



Snurrigt..

Jag har haft massor av idéer idag om vad jag vill skriva på bloggen men inte haft tid än att sätta mig ner och göra det. Nu när jag äntligen satt mig här så kan jag inte minnas en ända sak att skriva om. Är det inte typsikt?

Mitt huvud verkar behöva vila lite, börjar känna av lite huvudvärk igen. Det blir en lugn kväll idag. Allt är packat och det som skulle fixas innan jag åker är klart.
Min sadel är även ute på utlåning igen så jag håller tummarna väldigt hårt!

Det var väl ungefär det jag hade att säga just nu. Efter lite middag kanske det kommer gå bättre att tänka!

Lite kvällsläsning

Jag har nu efter helgen 241 inlägg på Bloglovin och ändå har jag redan läst några. Får se om det har hänt något roligt det senaste!
Snart blir det sängen för min del, imorgon blir det ännu en rolig arbetsdag!

Kenatur Kari

Hittade idag i stallet att det fanns en Kenatur Kari så jag tog tillfället i akt att testa den. Den satt som en smäck tycker jag. Kort och bra. Låg an hela vägen och inte för smal, hade nog kunnat vara lite bredare dock. Riktigt fin sadel. Dock sååå hård i sätet. Jisses säger jag bara. Efter halva turen så kunde jag verkligen inte sitta mer. Min stackars lilla rumpa! Man skulle verkligen behöva en gelsits till den sadel.
Imorgon blir det till att prova Nordican igen med en kilpad och se om den sitter bättre.


Bilden är ju som alltid, väldigt bra. hehe.. Mobilbild och schabrak som skymmer. men lite ser man ju hur den sitter

Äntligen lite tid

Det har varit fullfräs hela tiden sedan jag blev "frisk" i torsdags. Jag började känna mig bättre då i alla fall och har sedan bara blivit bättre och bättre.

I torsdags var jag som sagt i Kungsbacka men har ännu inte hunnit rapportera om hur det gick. Det gick väl inte speciellt bra, det kan jag ju inte säga! usch, provet var supersvårt. Det var ett år sedan jag gick i skolan och har redan glömt allt.. Det var tabeller och så skulle man kolla vilket diagram som passa bäst i procent. Olika problemlösningar. och sedan en supersvår läsförståelse som jag inte alls lyckades hitta svaret i. Man skulle liksom läsa mellan raderna..
Den muntliga intervjun gick väl lite bättre i alla fall. Jag kommer få svar innan midsommar om jag kommit in eller ej. Dock har jag inte speciellt höga förhoppningar om det.

I fredags bar det av för studentfirande av min näst yngsta kusin. Vi var där över helgen vilket innebar massa mysig tid med mina kusiner och ingen tid till bloggen. Det är därför det varit lite tyst här.
Jag hade tänkt slänga iväg ett inlägg igår men hann inte med det.

Direkt när vi kom hem var det bara att packa upp och packa om. Jag ska nämligen iväg på onsdag igen. denna gången bär det iväg långt norr ut. Härnösand! Till min lille pojke.
Jag hade gett upp hoppet om att få fira vår 2 års dag och midsommar med honom. Men han överraskade mig genom att betala min tågbiljett.
ÄNLIGEN ska jag få komma iväg lite mer hemifrån och bara ha det lugnt och skönt utan en tjatande och stressad mamma.
Nu får ni inte tro att jag inte älskar min mamma för det gör jag. Enormt! Men ibland blir hon lite för mycket!

Och idag då.. Dagen började halv åtta med frukost och lite täckes lagning. Vid kvart över nio bar det iväg till stallet för jobb. Två danska flickor skulle med mig ut på tur. Allt gick fin fint och vi förstod varandra hyfsat. Var det något någon inte förstod var det bara att ta det ingen med andra ord. Väldigt trevliga var de!
Imorgon bär det av igen!

Världens bästa fluff-fluff!♥


Rea hos Hööks!

Jag tänkte inleda min "come-back" med ett tips! Hööks har nu börjat sin rea, man kan hitta en hel del till mycket bra priser! Halva priset är det!




Första dagen utan huvudvärk

Jag vet inte ens om jag vågar säga det högt. Men det verkar som att huvudvärken har gett med sig lite i alla fall.. Jag är dock fortfarande trött.
Om ca två timmar ska jag till bussen för att åka till Kungsbacka. Där ska jag på ett informationsmöte om en utbildning jag sökt och om skolan. Sedan ska man även göra ett antagningstest som består av ett läsförståelsetest samt ett test med flervalsalternativ och sedan ett muntligt prov. Jag försöker att inte tänka på den muntliga delen allt för mycket så jag ska slippa bli nervös.
Jag får försöka sova på bussen så jag är utvilad när jag kommer fram och förhoppningsvis kan tänka klart.
Jag får återkomma senare med hur det gick!

Mammor..

..kan var helt underbara och förstå en helt och hållet men också enormt jobbiga och inte alls förstående andra gånger!
Nyss så "frågade" mamma mig om jag inte kunde vänta med att dammsuga tvättmaskinen (jag tvättade hästtäcke igår så det var kvar lite hästhår) till imorgon då hela huset behövde städas. har inte hon förstått än att jag mår dåligt pga all stress som jag har utsatts för det senaste året. Både av familjen, jag vill alltid försöka göra allt för att mamma ska ha så lite som möjligt att göra när hon kommer hem från jobbet så hon inte ska behöva stressa utan kunna ta det lugnt. Då de övriga i familjen är rätt dåliga på att hjälpa till. Sen stressar jag mig själv rätt bra också, då jag alltid har så många projekt som jag vill göra och bli klar med, samtidigt som jag ska hinna rida.

Nu vill jag bara kunna ta det lugnt och bli bra igen. Jag har varit konstant trött i 4 dagar nu (om inte längre) samt haft huvudvärk. Jag vill inte att det ska bli värre..
Jag har en ganska stark känsla av att mamma är rätt sur på mig nu men vad ska jag göra? Riskera att bli ännu sämre? Jag kan redan känna den välbekanta stress-smärtan i magen som jag alltid får när jag blir stressad.
På måndag och tisdag ska jag ha hand om turer så då vill jag i alla fall vara någorlunda bra.

Dagens ridpass

Det gick riktigt bra idag. Det var skönt att få komma iväg och träffa lite folk från stallet. Dock kände jag av att jag inte mådde helt bra men jag lyckades ändå rida relativt bra.
Vi red massa lösgörande ungefär samma som i fredags. Idag var hon dock mer lösgjord i tölten och riktigt eftergiven det var roligt!

Nytt täcke..

Som tyvärr redan har gått sönder! Jag har verkligen ingen aning om hur Rák har lyckats med att ta sönder det men på något sätt lyckades hon tydligen.. Det ena spännet på maggjorden har tillsammans med lite tyg rivits av en bit så det blir till att sätta sig och försöka laga det strax.
Som tur var fanns det extra maggjordar i stallet som jag kunde låna så länge. Typiskt att hon ska dra sönder täcket efter 5 dagar. Det är väl inget jag kan göra något åt just nu i alla fall men förstår de inte att man inte ska ta sönder sitt täcke! ;)

Nya unghästar

I går kväll gick jag och mamma upp till en stor sommarhage dit det skulle komma tre nya unghästar som Paula ska ha. De kommer från Ráks gamla ägare så det var roligt att få träffa henne igen.
Det var riktigt skönt att få komma ut och få lite frisk luft och att få se lite hästar gjorde mig också gott.
Dock blev det inga bra bilder, nästan alla blev suddiga och konstiga färger. Vet inte vad som hände, jag lånade Es systemkamera men den ville inte alls samarbeta. Tekniska prylar är bra konstiga ibland!

På tal om hästar så ska jag faktiskt iväg till Rák efter lunch. Jag har ju inte ridit henne sedan i söndag.. Hm, tre dagar sedan. Men det känns ändå som en evighet sedan! Imorgon kommer jag inte kunna rida för då ska jag iväg till Kungsbacka på ett informationsmöte gällande utbildningen jag sökt.
Helgen ska vi spendera uppe i Värmland hos mina kusiner, för det stundar student för min kusin! Så det blir inte alls mycket ridning denna veckan..


Relativt suddig.. En av tre transporter.


Här har vi Svipur, musblackskäck 1 år och Isidor brunblacka 3 år



Transport nummer 2

Gaupnir 2 år och relativt nykastrerad så det gjorde liiite ont i röra på sig..

I den tredje transporten var det endast ett badkar och saltsten så det var inte så spännande..

Utbränd?

Nja, så långt vill jag väl inte riktigt dra det.. Men min kropp har i alla fall sagt ifrån. Jag är bara så otroligt trött hela tiden.
Jag hann knappt vaken 4 timmar idag innan det var dags att lägga sig och vila igen. Det verkar som om min kropp inte riktigt orkar med lika mycket som jag vill. Jag som verkligen älskar att hålla igång och ha massa bollar i luften samtidigt.. Jaja, jag ska ta och vila upp mig nu!

Och nu ska jag göra något som jag gör väldigt, väldigt sällan nämligen kolla på film! Jag anser inte att jag i vanliga fall har tid att se film då jag aldrig och då menar jag ALDRIG kan hitta ro att bara sitta och ta det lugnt. Men nu ska jag försöka se en hel film utan att pausa för att kolla upp något jag just kom på, på internet.. Får se hur det går..

Vad gör ni denna tisdagskväll?

Fullt upp + influensa..

Ingen bra kombination alls, känner jag.. Jag har känt mig lite loj i tre dagar nu, framför allt på eftermiddagarna. Helt orkeslös, ont i huvudet, illamående, febrig(har ingen feber men känns så) och allmänt borta bara.

Igår lyckades jag ändå släpa mig ut för att göra klart kaninburen tillsammans med E. Jag vet inte om jag nämnt tidigare att vi har byggt en våning nedåt åt kaninerna, så de kan springa upp och ner som de vill. Det kommer komma in bild på den senare på bloggen.

Idag var jag iväg på förmiddagen för lite ärenden, när jag kom hem igen började jag känna mig hängig igen. jag åt lunch och försökte verkligen masa mig iväg till stallet då jag skulle hjälpa till med att grusa paddocken. Jag fick dock vända halvvägs ut ur huset, jag orkade verkligen inte. Kände mig snurrig och rätt varm. Jag vet inte vad det är som jag har lyckats dra på mig.. Troligen någon influsena, som jag inte alls har tid eller lust med!

Nu har jag spenderat hela eftermiddagen i sängen, vilat, läst och kollat ett avsnitt av Gossip girl. Nu har jag hämtat lite mackor och varmchoklad som jag ska äta till sista avsnittet av Gossip girl på säsong fyra. Spännande är det!

Det har varit lite tyst på bloggen pga att jag inte mått bra. Jag hoppas dock piggna till snart, för jag vill rida! Jag återkommer så fort jag orkar..

Sommarplaner

Jag som trodde att jag skulle få ha en lugn och skön sommar utan något speciellt inbokat, tänk så fel jag hade!
Skämt åsido, det är bara roligt att ha några fasta aktiviteter inbokade.
Tänkte göra en lista med de händelser som jag just nu har att se fram emot.
♣ Min älskling kommer 28 den juni och stannar till den 11 juli.
♣ Helgen den 2-3 juli ska jag och Andreas till Eskilstuna. Jag ska på öppet hus på Mälardalens högskola och sedan ska vi utforska stan på egen hand.
♣ Den 5 juli kommer mormor hit från Frankrike!
♣ Veckan 28 och 29 ska jag vara ridledarvikarie på ridlägren. Ska bli väldigt roligt!
♣ 15 juli kommer beskedet om högskoleintagning.

Det är ungefär så min sommar ser ut just nu. Självklart ska jag rida så mycket som möjligt också! Och i augusti lär det nog bli en hel del planering inför flytt.

Sadel..

Idag red jag i min Tekna sadel på uteturen. Ville känna hur det känns att rida i den igen.. Jag är lite rädd att den är för lång men vad tycker ni?
Den kanske sitter rätt hyffsat ändå?


Hitch sadelbag

Jag måste verkligen ta och hissa den fenomenala produkt! Idag hade jag den med min sadel på moppen när jag åkte till stallet.
Vägen dit består dels av grusväg med massa gupp och sadeln satt kvar helt rakt under hela åkturen. Riktigt imponerad är jag.
Förr när jag har fraktat min sadel har jag fått använda mig av tre stycken gummispännband för att den ska sitta ordentligt. Och nu sitter den stadigt med hjälp av två krokar på bagen. Man kan ju inget annat än hissa bagen!

Dock har jag märkt att min färg, turkos, blir smutsigt väldigt lätt. Jag vet inte vad man ska använda för medel för att få bort dem eller om de försvinner av sig själv i tvättmaskinen.. Det återstår att se.
Jag får prova en regnig dag om den är vattentät eller inte också!




Chokladsås

Då jag tidigare gett ut recept på bananglass och maränger ränkte jag nu ge er ett recept på chokladsås.
Väldigt enkelt är det!

Du behöver:
1 dl kakao
1 dl vatten
1 dl socker

Häll alltsammans i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt sedan koka i ca 5 min.
Vill man lyxa till chokladsåsen lite kan man hälla i vispgrädde för en mustigare smak. Vet dock inte om det fungerar med havregrädde.

Bananglass nr 2

Nu är glassmaskinen igång igen, bananglass fast denna gången med havregrädde. Får se hur konsistensen blir på den. Smaken var i alla fall banan så det behöver jag inte oroa mig för.
Jag hittade inga recept på havreglass så jag fick improvisera men såg på ett ungefär när konsistensen blev bra.
Ska bli spännande att smaka imorgon!

Bananglass med havregrädde:
300 g bananer
1 dl havregrädde
1 dl socker
saft från en halv citron
Mixa bananen noga med en stavmixer. Häll i alla övriga ingredienser och mixa en gång till. Häll sedan upp i din glassmaskin och låt den sköta jobbet. Ställ in i frysen så den får stelna. Klart!

Avnjut gärna tillsammans med hemgjoda maränger och chokladsås.


Nordica islandssadel

Just nu har jag lånat en Nordica islandssadel från stallet att ha på Rák. Den är verkligen superskön men något smal och lite för lång tycker jag. Tänkte slänga upp lite bilder så jag kan få höra vad ni säger?

Denna är även brun och jag tycker det är så fint på henne. Som ni vet har jag ju ett litet dilemma, jag vet inte om jag ska välja brunt eller svart på kommande sadel.. Jag vet heller inte om jag ska köpa någon över huvudtaget.. Ska kolla av nordican lite mer och sitter den bra så kör jag nog på den sommaren ut. Kommer ju börja plugga till hösten och inte kunna rida, känns onödigt att köpa en sadel då. Jag får nog se längre fram. Men samtidigt är jag så sugen på en egen sadel!
Jag hade gärna köpt en nordica om de fanns i 16,5". Någon som vet om det finns? Tror inte ens att de produceras längre..



Dagens ridpass

Tog Rák en sväng i paddocken idag. Har inte ridit henne sen i måndags då hon gått med på läger denna veckan och blivit riden tillräckligt.
Jag provade mitt pullarträns på henne och hon trivdes väldigt bra med det. jag upplevde henne ännu känsliga och kunde rida med ännu mjukare händer. Härlig känsla! Jag tror att vi mer och mer börjar bli ett tillsammans.

Jag fortsatte att jobba mjukgörande och aktivera bakdelen. Mycket volter, serpentiner, öppna, sluta, bakdelsvändning och jag lyckade även få igenom skänkelvikning till slut.
Dock är min dam så ivrig att få göra rätt så hon rusar iväg ibland. Sedan tar det ett tag att få henne lugn och sluta tänka innan jag kan få igenom det jag vill.
Jag bara älskar min fina fina häst, hon är så samarbetsvillig och lättlärd!

Efter ridpasset blev det lite bad då hennes man är så äckligt fet efter allt smörj. Gick lite bättre denna gången, svampen var inte alls lika farlig! Snart kanske jag kan stå med trädgårdsslangen och tvätta av henne.


Ignorera luggen, hon har haft huva på sig..


Vad säger ni? Sitter tränset som det ska?

Nybadad

Ny och ren pyjamas på :)

Min lilla riddarhäst, hihi!

Edit:
Bild på pannbandet glömde jag ju..



Rätt kost gör dig till bättre ryttare

Karin Warnmark som jag skrev om här i veckan har blivit intervjuvad av Hippson. Artikeln kan ni läsa mer om här.
Hon är verkligen riktigt inspirerande och hon har definitiv en poäng när det gäller dåliga kostvanor bland ryttare och på tävlingsplatser.

Utmaning

Igår kväll bestämde jag mig för att utmana mig själv idag. Utmaningen var att inte sätta på datorn förrän klockan tolv då jag tycker jag att sitter vid datorn för mycket och har annat viktigare att göra.
Vet ni? Jag klarade det faktiskt!
Nu efter en timme vid datorn ska jag ta och stänga av för att bege mig till stallet och rida Rák. Solen har till och med börjat titta fram nu mellan molnen.
Vi får höras lite mer senare!

Ridbyxor från Horze

Dessa jeansridbyxor tycker jag var riktigt snygga, hade gärna köpt ett par. Om nu plånboken hade tillåtit det och min hästgarderob inte varit så överfull!

Hade jag haft pengar så..

hade jag nog köpt alla islandshästar som är ute på annons just nu.. Haha, inte riktigt kanske, men känns lite så. Senare i framtiden skulle jag vilja ha en, helt två till. Får väl se hur det blir med det. Måste ju skaffa mig utbildning och jobb först så jag har några pengar att köpa hästarna med.

Jag hittade precis ett sto som kommer från Madkullen - Stássa från madkullen. Ett mycket fint ungsto, riktigt fin färg har hon!
Är ni sugna på att köpa henne hittar ni annonsen här


Nostalgi

Jag får sådan nostalgi nu när det studar student för många! Studenten för mig var både en glädje fylld dag men också väldigt ledsam och full med tårar. Det värsta med studenten var att "mista" mina allra bästa vänner.
Då vi alla tre bor på olika orter och Malin just nu bor i Kanada så kan vi inte ses speciellt ofta. Förr sågs vi ungefär varje dag i 3 år. Det var den bästa tiden i mitt liv.
I lördags var det exat ett år sedan jag tog studenten, den 4 juni 2010.

Champagnefrukost

Vår trakor var bäst! Rökmaskin + enorm ljudanläggning

Receptbok

Nu tänkte jag sätta mig ner för att påbörja min nya receptbok. Jag har redan en sedan gammalt men vill nu göra om den och dela in alla recept i kategorier.
Har ni också en receptbok där ni skriver ner era favoritrecept?
Jag ska ta mig en kopp te med en twix och sätt mig för att börja skriva. Mys på hög nivå med regnet som faller ute.

Nyformaterad

Riktigt härligt är det att ha en nyformaterad dator som fungerar snabbt och effektivt. Dock är det så bökigt att installera alla program igen och börja komma ihåg och skriva in lösenorden på alla sidor där man är medlem.
Att installera program är det som jag pysslar med just nu. Det tar så lång tid!

Det bästa av allt är ändå att jag gick igenom alla mappar innan jag formaterade så nu är allt rensat och alla onödiga dokument och bilder är borta. Väldigt skönt!
Man borde nog rensa datorn lite oftare, för det blir så jobbigt när man väl tar tag i det.

Veckans tips #17

Denna vecka handlar veckans tips om envisa fläckar. Jag tänkte ta upp hur man lättast får bort fläckar från bläck.
Det är inte speciellt roligt att få en bläckfläck på sina favorit kläder som jag fick här om dagen, men det går faktiskt att få bort! Det bästa är ju att försöka ta bort så fort som möjligt.

Vad ska man då använda? Jo, t-sprit är riktigt bra mot bläck och andra envisa fläckar då det löser upp fläcken effektivt.
Man häller på lite t-spriten, gnider och vipps så börjar bläcket lossna. Var då försiktig så du inte råkar få bläck någon mer stans då det blir rätt flytande och sprider sig lätt. Skölj av och upprepa tills du fått bort allt!

Havreglass?

Någon som har provat havreglassen från Oatly? Jag är som vanligt lite rädd att det ska smaka alldeles för mycket havre. Jag har inte riktigt vant mig vid smaken.
Jag vill helst att man bara ska känna vaniljsmaken.
Hur är havreglassen? Är konsistensen som vanlig glass? Är den mycket dyrare än "vanlig" glass?

Jag vet att när jag köpte vaniljyoghurt från Yosa blev jag väldigt besviken. Konsistensen var inte alls rolig, liknade mer gelé, smaken var väl rätt okej har jag för mig men jag kunde inte alls äta det. Nej, det var ingen hit!

Jag funderar på att prova göra egen havreglass, det borde väl gå? Bananglassen jag gjorde igår är ju med mejeriprodukter, (vilket jag iofs kan äta en liten del av men vill helst hålla mig ifrån så jag slipper få eksem) smakar riktigt mhycket banan så då borde väl inte havresmaken kännas så mycket. Jag får prova att göra en minisats och se :)

Maränger

I eftermiddags blev det även en sats maränger då vi hade kvar äggvitor sedan mamma gjort chokladglass i helgen.
Att göra egna marränger är även det jätteenkelt och mycket godare än köpta!
Du behöver:
Valfritt antal äggvitor
50 gr strösocker per äggvita
3 äggvitor blir ungefär 20 maränger.
Vispa äggvitorna tills det bli små toppar när man lyfter elvispen. Häll sedan i socker sakta och vispa hela tiden. När smeten är glansig och bildar toppar är den klar.
Klicka då upp smeten på bakplåtspapper i lagom stora märränger.
Sätt in i ugnen på 130 grader i 50 min. Stäng sedan av ugnen och låt marrängerna kallna i ugnen.
Klara att avnjutas

Bananglass

I morse satte jag igång med att göra bananglass då det är så fruktansvärt gott! Jag tänkte nu dela med mig av receptet. Det är inte alls komplicerat att göra egen glass och helt klart godare än köpt.
Du behöver:
300 g bananer
1 dl mjölk
1 dl socker
1½ dl vispgrädde
saft från en halv citron
Mixa bananen noga med en stavmixer. Häll i alla övriga ingredienser och mixa en gång till. Häll sedan upp i din glassmaskin och låt den sköta jobbet. Ställ in i frysen så den får stelna. Klart!
Nu är det bara att njuta.

Garderobsrensning

Stor garderobsrensning, alla plagg är i fint skick utandefekter. Näst intill nya om inget annat anges. Är du inte nöjd med priset ge bud! Mejla mig vid intresse!

Klargul klänning från Gina tricot. Lite längre ärm och urringning i ryggen. Tajt och snygg. Helt ny, strl XS 100kr

Söt och somrig klänning med tryck av glittriga körsbär från Kappahl. Använd men i fint skick. Strl 164
50kr

Snygg stilren svart klänning med knytband i ryggen från HM. Använd men i nyskick. Strl 34
100kr

Vit huvtröja från Cubus med strassdekorationer i form av stjärnor. Nyskick, inga defekter. Storlek Xs. En fika fram på magen. 100kr

Lila huvtröja med dragkedja och två fickor fram. Fint skick, dock något urtvättad men färgerna är fortfarande fina. Strl S 70kr

Brun v-ringad tröja från Cubus.
Mycket fint skick. 100% bomull. Strl S 70kr

Enkel snygg t-shirt från Bikbok. Strl xs. Grönmelerad. Mycket fint skick. 40kr


Enkel snygg t-shirt från Bikbok. Strl xs. Grönmelerad. Mycket fint skick. 40kr

Randig i svart och grått med tryck av en dödskalle.
Riktigt snygg och häftig t-shirt! Strl 150. Använd men i fint skick. Mycket skönt och mjukt tyg. 50kr

Snygg t-shirt från Eve - JC. Grå med svart tryck av en flicka med blommor runt. Fint skick, strl Xs. 50kr

Snygg vit t-shirt från HM. Använd men i bra skick. Rynkning i sidan och snörning i nacken, v-ringning. Strl Xs 50kr
Häftig, snygg vit t-shirt från Lindex. Använd men i bra skick. Puffärmar och ganska djup ringning. Strl Xs 50kr

Riktigt snygg ljusgrön t-shirt med tryck från JC. Använd men i fint skick. Strl 170 50kr

Söt och somrig t-shirt med tryck av en fågel med ett hjärta från JC. Använd men i fint skick. Strl 170 50kr


Fint brottarlinne från Marwin. Använt men i fint skick. Strl 160. Mossgrönt. 20kr

Enkelt vitt linne från HM. Fint skick, strl 32. 20kr



Populära linnen från Loveli/JC strl Xs. Det finns inte att få tag på i affär längre.. Fint skick, inga defekter. Jag har tre stycken.
Blått, med ett fint Loveli tryck på framsidan och tre fåglar på baksidan längst upp.
Gult - ganska så kraftig gul färg, med ett fint Loveli tryck på framsidan och tre fåglar på ryggen längst upp.

Grönt, med ett fint Loveli tryck på baksidan och en fågel på framsidan - längst ner på vänster sida .

Tunt och behagligt till sommaren. Strl XS 100kr/styck


Vit topp i linne från HM; med fina pärldekorstioner runt dekolletage. V-formad urringning. Helt ny, tag kvar! Storlek 34 70kr

Snygg stilren svart volangkjol. Använd men i nyskick. Härligt, svalt tricottyg. Ingen lapp sitter i men bedömer att storleken är Strl 34/36 50kr

Helt ny omlottkjol med snobben på. Stor bred mudd med resår runt midjan. Mjukt och skönt tyg. Strl XS/S. 50kr

Otroligt sköna, tunna linnebyxor. Nyskick, inte mycket använda. Perfekta till sommaren.
Två fickor fram och två bak.
Snörning längst ner på benen.
Skärp finns med. Storleken är 150 men de passar mig perfekt och jag har i vanliga fall 34/36. 100kr

Inspiration

Alla får vi ju vår inspiration någonstans ifrån. Jag tänkte nu berätta om en väldigt inspirerande tjej med en otroligt fin blogg.
Denna tjej heter Karin Warnmark och driver bloggen Warnmark. I hennes blogg kan man läsa om mat, hälsa samt få en hel del tips gällande fotning och photoshop.
Det som jag framförallt gillar med hennes blogg är de fina bilderna och de väl sammansatta texterna.
Mina favorit kategorier är dem gällande mat. Karin är väldigt noga med vad hon äter. Maten hon köper ska helst inte innehålla något socker, inga tillsattser eller konserveringsmedel.
Denna syn på mat delar jag med henne helt och hållet! Jag vill äta så naturligt som möjligt och gärna ekologiskt.
Från bloggen har jag fått en hel del tips gällande bland annat mellanmål och näringsriktig mat.
Jag rekommenderar hennes blogg starkt, ta och kika in du också!

Jag ska själv försöka bli ännu bättre på att köpa bra mat utan konstgjorda ämnen och längtar så till hösten då jag flyttar hemifrån igen. Att gå i mataffärer är verkligen något jag tycker är väldigt roligt. Kolla på alla nyheter, titta och jämföra bland olika märken och hitta det allra bästa.
Kunna bestämma helt själv vad man vill äta, det är så befriande!





Kvällspromenad

Nu blir det en liten promenix i kvällssolen med mamma! Senare återkommer jag med en litet inlägg om en bloggerska som inspirerar mig väldigt mycket. Låter det spännande?

Lite nytt..

Nu har jag ändrat Kategorispalten i min meny rad. Vad tycker ni? Blev det bättre än innan?
Jag ville göra det lättare att hitta, tycker ni att jag lyckades? Nu har kategorierna rubriker med länkade underrubriker. Jag blev i alla fall rätt så nöjd. Får se om jag kanske hittar på något mer..


Före                                                            Efter

Djurkommunikation

Vad tänker ni kring djurkommunikation? Telepatisk kommunikation?
Tror ni att det går att "prata" med djur och få dem att öppna sig? Eller är ni skeptiska mot detta? Varför i så fall?

Jag läste precis ett inlägg hos Isbitarna där Nina har låtit sin häst Freyr prata med en djurtolk. Resultatet av konsultationen kan ni läsa här.
Jag tycker sådant här är väldigt fascinerande och hade gärna låtit Rák få prova att prata med en djurtolk. Det skulle vara väldigt intressant att höra vad hon tycker om mig och stallet där hon står. Speciellt intressant om hennes bakgrund och varför hon inte alls gillar sprayflaskor.

Djurtolkning på distans kan även utföras. Genom att endast se ett foto av hästen och veta dess namn, ålder och hur länge den varit i ens ägo kan djurtolken få ut en hel del. Alltså måste det ju verkligen fungera. Jag blir så sugen på att prova. Det skulle nog hjälpa mig och Rák en hel del i vår ridning.

Jag har själv känt av lite telepatisk kommunaktion, det räcker med att jag tänker det som ska göras så gör Rák det. Ibland har det hänt att jag tänker "vi ska tölta efter nästa sväng" då börjar Rák redan tölta.. Tror ni att det beror på telepati eller kan det vara att jag omedvetet driver på för tölt när jag tänker på det?

Jag är oerhört fascinerad över allt sånt här med djurkommunikation och andra över naturliga saker. Dock vet jag en hel del som som är väldigt skeptiska!

Har ni någon gång provat hästkommunikation/djurtolk? Vad är eran erfarenhet? Jag vill gärna veta!

Jacson ridskor?

Någon som vet vart man kan hitta de där tunna sommarskorna från Jacson - Ride on trainers? Eller finns det någon som äger ett par i storlek 37 som vill sälja? Jag skulle verkligen behöva ett par denna sommaren!


Nu har den kommit!

Min Hitch sadelbag kom med posten idag och den är så fin! Riktigt härligt material och vattentätt är det också. Den var lätt ta att på sadeln och justera. Handtaget gjorde den även lätt att bära.
Jag provade att sätta den på cykeln och det fungerade bra. Imorgon ska jag testa att åka till stallet med sadeln på moppen. Får se hur det går :)
Jag tycker alla borde investera i en sådan här, den är hundra gånger bättre än sadelskydden man brukar få med!
Säg till om ni vill jag ska prova något mer.




Uppdatering

Tänkte ta och uppdatera lite om min övningskörning. I onsdags och torsdags körde jag en timma båda gångerna. Lite nya vägar blev det och jag fick även köra på 156:an vilket innebar att hastighetsskyltar som 80 km/tim kom vissa sträckor. Det gick riktigt bra att köra på den stora vägen och jag försökte att helt låta bli att bry mig om bilarna bakom, de fick gott vänta tills de kunde köra om mig.. Dock blev jag riktigt irriterad på de bilar som måste klistra sig fast i baken på mig trotts att det står att jag övningskör, hur tänker dessa?
I torsdags lyckades jag även med att hamna bakom en superstor traktor som körde i 25 km/tim, vilket innebar att jag blev tvungen att göra min första omkörning. Jag fick lite lätt panik och efter att ha släppt förbi den första bilkön bakom mig insåg jag att jag skulle bli tvungen att köra om.
Så jag gasade på växlade och körde om! Jag fattar knappt hur det gick till men om kom jag, puh det var en pärs vill jag lova.
Igår hade jag tänkt köra men då jag och Emanuel (min lillebror) började bygga ut kaninburen och hade sågat ett hål i golvet på den så fick vi bygga klart istället.
Jag hoppas på en liten runda i kväll i alla fall! Jag känner att jag vill komma lite längre nu så jag kan ta det någon gång. Vet dock inte hur jag ska hinna bli klar i sommar.  Hur lång tid tog det för er från att ni började med första lektionen till uppkörning?

Presentation av Alexandra

Så.. Vem är då jag bakom namnet Barfotaängel?
Mitt namn är Alexandra och jag är 20 år. Mina stora intressen här i livet hästar, inredning och matlagning!
Jag har precis börjat studera igen, utbildningen heter informationsdesign med inriktning mot rumslig gestaltning.

Ända sedan när jag var liten har jag varit inredningsintresserad. När jag var runt elva-tolv år började intresset för att möblera om i både tid och otid att infinna sig hos mig. Varje gång det var dags så var det utmaningen att lyckas göra ännu en unik planlösning som var det allra roligaste.
Inredning är något som jag verkligen brinner för men jag har även fått upp ögonen för att bygga och designa hus på datorn.

Nu till mina djur. Jag har en häst vid namn Rák som ni också kan läsa mer om här eller genom att klicka på bildlänken i menyn. Förutom en häst har jag även två kaniner, Lollipop och Kiwi som även de dyker upp här på bloggen ibland. Sedan har vi ju även Sally, vår vildkatt som valde att bosätta sig hos oss.


Matlagningsintresset har vuxit mer och mer under min uppväxt. Från början tyckte jag inte alls att det var något speciellt, att baka en kaka då och då räckte gott och väl för mig.
Nu för tiden, sedan jag flyttade hemifrån under gymnasiet har intresset för att prova nya maträtter, laga god och nyttig mat samt med bra råvaror infunnit sig. Jag älskar att leta nya recept och kokböcker är något som jag verkligen tycker om att bläddra i.
Att baka är också ett stort intresse både bröd och bakverk!

Sist men inte minst min pojkvän vid namn Andreas som vid ett flertal gånger blivit omnämnd i bloggen. Han är 26 år och jobbar på Comhem. Vi har just nu ett distansförhållande på ca 80 mil men hoppas att till hösten kunna flytta ihop!

Detta var lite kort om mig, är det något särskilt ni vill veta så fråga på!

Presentation

Det kan ju tyckas lite konstigt att efter 3 års bloggande skriva en presentation.
Detta beror på att bloggen från början endast var till för mig själv då jag ville skriva av mig och tyckte det var roligt att blogga lite då och då. Mitt mål har aldrig att få en massa läsare utan bara att få skriva om det jag kännde och tyckte.
Nu har det börjat komma läsare och jag har några stycken trogna vilket självklart är väldigt roligt! Kommentarer piggar verkligen upp och gör så man får motivation till att skriva mer.

Jag fick här om veckan en fråga om vart Rák stod uppstallad då denna läsare inte hängde med när jag började skriva om turridning m.m.
Jag körde därför en presentation av Rák, har ni klickat på bildlänken i menyn? Strax kommer en presentation om mig också.

Sommarmat?

Vad brukar ni äta för mat på sommaren? Det har varit så varmt nu de senaste dagarna så man orkar verkligen inte laga någon mat och allra minst varm mat. Jag skulle gärna vilja ha lite tips av er på vad man kan laga för något. Gott och enkelt är ett plus!
Sallader är ju något som är väldigt gott på sommaren, har ni någon favoritsallad?
Fyllt ciabatta bröd - Pan-bagnat - är en klar favorit hos mig på sommaren. Vi brukar ha i sallad, tomater, kokt ägg, tonfisk, salladslök, basilika och en dressing gjord på olivolja, vinäger och fransksenap. Detta är en klassisk italiensk rätt som är väldigt mumsig!

I veckan ska jag försöka mig på att baka eget ciabatta bröd då det är så otroligt gott men dock rätt så dyrt. Att baka bröd är verkligen något som jag tycker är himla roligt. Det finns ju så många olika sorter som man kan baka också. Nybakatbröd är verkligen gott!

Hänt en del..

Medan jag varit borta från bloggen har det väl hänt en del del känns det som. jag har knappt varit inne och knappt något alls vid datorn, bara njutit av solen och värmen. Väldigt skönt har det varit, dock lite väl varmt idag..

I torsdags eftermiddag kom Andreas hit, han bilade ner från sig! En rätt så lång resa som jag nog aldrig skulle vilja bila själv. Även om det ändå är lite smidigare än tåg och man kan stanna när man vill m.m. Så är ju tåg lite bekvämare på det sättet att man kan vila upp sig och sova om man vill.

Fredagen bjöd på en varm Gekås tripp. Dock var det inte helt översållat med folk som jag hade trott att det skulle vara. man kunde röra sig rätt måttligt i byggnaderna. Jag fick med mig lite saker hem, allt var nog till och med nödvändiga saker! Det är rätt bra gjort, för man brukar få med sig en hel del onödiga saker från Gekås också.
Efter det något långdragna Gekås besöket, som jag hade tänkt skulle vara endast en snabbtur unnade vi oss en välbehövlig Twister!


Jag ser fram emot att prova tränset på Rák imorgon!

Helgen bjöd på ännu varmare väder, kubbspel och badminton. Vi har även hunnit spela både boule och lite Wii. Mycket glassätande har det också blivit, hemmagjord glass är verkligen gott! Min favorit är helt klart banangalss.

Sally har även under långhelgen fått för sig att flytta lille Balloo ut i skogen någonstans. Vi vet inte riktigt vart men hoppas att han har det bra där han är. Antingen tyckte hon att det var alldeles för varmt där han först låg eller så berodde det på att hon inte tyckte vi skulle hålla på med honom ännu.

Minipaus

Det kommer att vara en lite paus på bloggen nu denna långhelg då Andreas öär här och hälsar på. Jag vill passa på att vara med honom så mycket som möjligt och sen så är vädret så fint att vi kommer vara ute hela dagarna.
Jag hoppas att ni kan hålla tillgodo tills måndag! Fram tills dess får ni ha en underbar helg.
När jag kommer tillbaka tänkte jag köra en liten presentation av mig själv också :)

Ráks historia

Den 13 oktober 2006 flyttade Rák från Island till Danmark där jag tror att hon stannade till 2008 då hon kom till Sverige. Jag vet tyvärr inte så mycket om hennes förflutna men ska försöka luska i det!

Den 7 februari 2009 bar det av till Ulricehamn för att provrida lilla Rák. Jag började i paddocken, hon lyssnade fint men var väldigt känslig!
När jag sedan fick rida ut var det väldigt svårt att få stopp på henne, mycket tölt hade hon! Skritt var det verkligen inte att tala om just då.
Malin, som tränade henne just då, tyckte att jag var väldigt duktig och klarade av henne bra. Hon sa att jag var känslig i min ridning och kände av henne bra.

När jag tänker tillbaka nu så borde jag haft med mig någon mer erfaren när jag åkte för att provrida. Att köpa Rák var väl kanske inte det smartaste då hon verkligen var alldeles för känslig för mig. Jag hade behövt en läromästare, trygg och stadig häst istället för ett rätt outbildat 8-årigt sto. Som vanligt var jag för ivrig och ville ha häst nu,nu,nu! Jag provred ingen annan än Rák vilket är rätt dumt.. Men jag fastnade för henne, vi fick någon slags kontakt och jag visste inte bättre..

Den 14 februari bar det av igen till Ulricehamn, denna gången med hästtransport. Det var dags att ta hem min lilla prinsessa.
Till en början gick det bra förutom att skritt inte fanns i Ráks värld. Men så småningom om började Rák utveckla någon slags fobi för grenar som kom emot hennes kropp när vi gick i skogen. Jag blev så klart rädd, då jag tyckte det var läskigt när hon började rusa rakt genom skogen. jag slutade då rida henne ett tag och hon fick gå med i verksamheten med erfarna och till slut lugnade hon ner sig.

Rák fortsatte att gå med en hel del på turer men även ridskola från och med hösten 2009 då jag hade fullt upp med skolan och även bodde i Falkenberg. Jag red på så mycket jag hann och kunde på helger.
Turerna och ridskolan gjorde henne bara gott, hon blev mer trygg och fann snart sin plats på gården.

I juni 2010 fick Rák gå på fribetäckning hemma i stallet tillsammans med Magni från Gnubbarp. Tanken med fölet var dels att hon skulle få sitt första innan hon blev för gammal och dels att detta skulle göra henne gott och få henne ännu mer lugn och trygg.

Efter betäckningen bar det av mot nya äventyr. Jag och Rák skulle iväg på sommarjobb. Här lärde vi oss mycket nyss och blev ännu mer tajta och började riktigt lära känna varandra. Vi var bland annat med på en två dagars kurs som var riktigt nyttig! Under hela vistelsen på sommarjobbet var Rák riktigt lugn och fin, det kändes verkligen som om hon hade landat.
När sommaren led mot sitt slut flyttade vi hem igen. Jag tog ett sabbats år från studier då jag inte kommit in på den utbildningen jag helst velat och tvekade på var jag verkligen ville utbilda mig till. Jag passade då på att rida Rák som mycket som möjligt.
Hösten flöt på och träningen med Rák gick bara bättre och bättre.

I februari 2011 stundade ett nytt äventyr. Vi skulle än en gång flytta till en häst gård för jobb. Denna gång blev vi dock bara kvar två veckor då jag fick stora problem med min höallergi.

Hemkomma igen från det kortvariga äventyret var det inte långt kvar innan Rák skulle ställas av inför fölning. I början på april ställdes Rák av på vila, detta kom väldigt lägligt då jag fick fullt upp med arbetsprover som skulle till olika skolor.

Den 7 maj kom tragedin, Ráks föl hade inte klara sig, hon var för trång och fick inte ut sitt föl..
Rák klarade sig dock undan så gott som oskadd, bara en aning skakis efter all ansträngning.  Här kan ni läsa inlägget från den 7 maj.

Rák står just nu hos min vän Cia då jag har börjat studera. Hon kommer att stå där på träning och eventuell träning i framtiden. Det ska bli spännande att följa hennes utveckling. Ni kommer både kunna läsa om hennes framsteg här och på Cias egna blogg.



Pysslar..

Som ni kanske märkt håller jag på att pyssla lite med bloggen ingen. Ska försöka få den ännu snyggare och lite enklare att hitta i.
Jag ska även göra det lättare för nya läsare att hänga med. Så nu fram över kan det hända att bloggen kommer se lite konstig ut men förhoppningsvis kommer jag att få ordning på det tillslut!

Älmhult

Fick precis besked från Älmhult via posten att jag tyvärr inte kommit in.. Jag såg att jag tydligen missat att man måste ha företagsekonomi också. Det har ju jag inte läst! Suck, den utbildningen verkade ju så intressant.. Jag får hoppas att det i alla fall kommer gå bättre med de andra 4 valen.. Förhoppningsvis blir det lite lättare att välja nu när ett alternativ är borta..

Jag vann!!

Jag kan verkligen inte tro att det är sant, jag vann tävlingen som Jossan på minfux hade om Hitch sadelbag. Det lönar sig att vara envis och ställa upp i alla möjliga bloggtävlingar!
Så himla roligt är det, jag som aldrig vinner något. :D

RSS 2.0